reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Trombofilia wrodzona. Gdzie najlepiej ją zbadać? Testdna kurierem? Czy diagnostyka na miejscu?
Testdna najtaniej ;)

A u mnie estradiol 113 w teoretycznym dniu owulacji 🤔
No ciekawe, co mój doktór na to 😀
To za mało. Po czym wnioskujesz, że to był dzień owulacji?

Tzn on niech sobie czeka, ale Ty możesz działać naturalnie czy w takim cyklu nie? 😁
Mogę :D. Ale raczej nie liczę na to, że nastukam sobie tym razem kumulację dzieci ;D...

Ja już po wizycie u nowej gin. Dzisiaj 20dc, teoretycznie jakieś 6dpo, owulacja była, ciałko żółte jest, płyt w zatoce też 🙃
Pierwszy raz jakikolwiek ginekolog zainteresował się badaniami hormonów i do tego umiał je przeanalizować 😅 może w końcu znalazłam lekarza.
Wszystko pięknie, ale martwi mnie jedynie endometrium, bo ma tylko 5-6mm.. powiedziała, że w dolnej granicy, ale ładne. Niby może jeszcze podrosnąć, ale 6dpo to już może próbować się coś zagnieżdżać. Co wpływa na lepsze Endo? Albo co powoduje, że jest cienkie?

A tak, to zobaczyłam w opisie, że szyjka w przodozgięciu 😅 pierwszy raz coś takiego widzę, nikt wcześniej nigdy nie mówił.

Podpowiedziały mi to apki, no i ginekolog kazał zbadać w 14 dniu cyklu. Tylko, że w ostatnim czasie cykl mi się rozjechał i już sama nie wiem, co kiedy mi wypada. Obawiałam się tego, że mi się owulacja przesunęła i chyba mam rację. Muszę docisnąć lekarza o monitoring 🙃

Podpowiedziały mi to apki, no i ginekolog kazał zbadać w 14 dniu cyklu. Tylko, że w ostatnim czasie cykl mi się rozjechał i już sama nie wiem, co kiedy mi wypada. Obawiałam się tego, że mi się owulacja przesunęła i chyba mam rację. Muszę docisnąć lekarza o monitoring 🙃
Appki podpowiadają, że mam owulację dzisiaj (jedna) albo za kilka dni (druga) ;).

Tak, wiem, że to nie jest miarodajne. Ale od czegoś trzeba zacząć, a mój wykres temperatury w tym miesiącu to kpina, podobnie jak interpretacja odcienia przy teście owulacyjnym 😄
wykresy temperatury jeśli jest poprawnie mierzona mówią bardzo dużo, a przyy owulakach to nie bardzo jest co interpretować. Jak jest pik to widać od razu

To mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury i z testami owu. Nie ufam sobie ani w jednym, ani w drugim 🤷🏼‍♀️
I dlatego daję sobie czas na zrozumienie i zgłębienie tematu. O poziomie estradiolu w dniu owulacji jeszcze nie czytałam, a lekarz ma mnie aktualnie w nosie, stąd moja reakcja 🙂

reklama
Ja już po wizycie u nowej gin. Dzisiaj 20dc, teoretycznie jakieś 6dpo, owulacja była, ciałko żółte jest, płyt w zatoce też 🙃
Pierwszy raz jakikolwiek ginekolog zainteresował się badaniami hormonów i do tego umiał je przeanalizować 😅 może w końcu znalazłam lekarza.
Wszystko pięknie, ale martwi mnie jedynie endometrium, bo ma tylko 5-6mm.. powiedziała, że w dolnej granicy, ale ładne. Niby może jeszcze podrosnąć, ale 6dpo to już może próbować się coś zagnieżdżać. Co wpływa na lepsze Endo? Albo co powoduje, że jest cienkie?

A tak, to zobaczyłam w opisie, że szyjka w przodozgięciu 😅 pierwszy raz coś takiego widzę, nikt wcześniej nigdy nie mówił.
Ja gdzies kiedyś wyczytałam że suszone morele dobrze wpływają na endometrium :) sama je jem tak po 3 szt po owu :)

Do góry