reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

@Zazuu co ważne, mam zapisane, że przed samym transferem nie powinno się suplementować Q10 i melatoniny, bo oba zwiększają aktywność komórek NK i są niewskazane (zwiększenie aktywności NK w macicy może powodować problemy z zagnieżdżeniem zarodka). Więc myślę, że jak brać to w czasie stymulacji ale nie po owu.

Jeśli chodzi o melatoninę to trzeba uważać z dawką, bo zależy jak zareagujesz. Lepiej zacząć od niższej w stylu 3mg i jeżeli samopoczucie jest okej i dajesz radę wstać do pracy, zwiększyć do 5mg. Brać przed snem.

Q10 zwykle lekarze zalecają 600mg dziennie (ale ubiquinol, nie ubihinol).

reklama
Ale że jakie gwiazdy? :oops:🤔🤩:D
Miałam dylemat właśnie: czy wstać o nieludzkiej porze i jechać do labo na 7:00, żeby na 8:00 zdążyć do pracy, czy też iść pomiędzy pracami, czyli o jakiejś 10:30... Ale nie będę gwiazdorzyć, im wcześniej pójdę, tym wcześniej będzie wynik i nie będę niczego opóźniać :p Ale rano postaram się wrzucić coś domowego, a potem jakąś betę ;-)

Gwiazdy czyli Wy 🙂🙂🙂
Nic obraźliwego 🙂
Zawsze byłam słaba z wf'u ( tzn głównie o to że nie lubiłam biegać 🤷🏻‍♀️) i na końcu dobiegalam do mety i zawsze nauczyciel mówił że gwiazdy ostatnie jak zawsze 🙂 a że zostalyscie na koniec testowania to jesteście gwiazdy 😁😁😁

@Zazuu co ważne, mam zapisane, że przed samym transferem nie powinno się suplementować Q10 i melatoniny, bo oba zwiększają aktywność komórek NK i są niewskazane (zwiększenie aktywności NK w macicy może powodować problemy z zagnieżdżeniem zarodka). Więc myślę, że jak brać to w czasie stymulacji ale nie po owu.

Jeśli chodzi o melatoninę to trzeba uważać z dawką, bo zależy jak zareagujesz. Lepiej zacząć od niższej w stylu 3mg i jeżeli samopoczucie jest okej i dajesz radę wstać do pracy, zwiększyć do 5mg. Brać przed snem.

Q10 zwykle lekarze zalecają 600mg dziennie (ale ubiquinol, nie ubihinol).
Chyba chodzilo,ze ubiquinol, a nie ubiquinon? Ubiquinol to to samo co ubihinol

Halo, halo! Nowy nick stara ja (acetylocholina) 😎 Byłam wczoraj ściągnąć szwy i pytam lekarza jak z seksem, bo wszędzie na necie pisze że 3-4tyg odczekać po laparo. A on mówi, że to jest nasza indywidualna kwestia i jeśli mnie nic nie boli i przestałam krwawić to można.. No i ja przestałam krwawić haha i tak mi się chce, że mogę umrzeć jak nie wydupczę męża! Ale się stresuję kurde żeby tam się nic nie stalo.. help!🤯🤣

Halo, halo! Nowy nick stara ja (acetylocholina) 😎 Byłam wczoraj ściągnąć szwy i pytam lekarza jak z seksem, bo wszędzie na necie pisze że 3-4tyg odczekać po laparo. A on mówi, że to jest nasza indywidualna kwestia i jeśli mnie nic nie boli i przestałam krwawić to można.. No i ja przestałam krwawić haha i tak mi się chce, że mogę umrzeć! Ale się stresuję kurde żeby tam się nic nie stalo.. help!🤯🤣
Siemka!

Ej, ten numer w nocy to nie Twoja sprawka xD?
Jakaś @Policja tu była 😝.

Z tym seksem, to na dwoje babka wróżyła. My po łyżeczkowaniu dwa tygodnie odczekaliśmy, ale chciałam go już po tygodniu brać xD.

reklama
Do góry