reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

@Zazuu co ważne, mam zapisane, że przed samym transferem nie powinno się suplementować Q10 i melatoniny, bo oba zwiększają aktywność komórek NK i są niewskazane (zwiększenie aktywności NK w macicy może powodować problemy z zagnieżdżeniem zarodka). Więc myślę, że jak brać to w czasie stymulacji ale nie po owu.

Jeśli chodzi o melatoninę to trzeba uważać z dawką, bo zależy jak zareagujesz. Lepiej zacząć od niższej w stylu 3mg i jeżeli samopoczucie jest okej i dajesz radę wstać do pracy, zwiększyć do 5mg. Brać przed snem.

Q10 zwykle lekarze zalecają 600mg dziennie (ale ubiquinol, nie ubihinol).

reklama
Ale że jakie gwiazdy? :oops:🤔🤩:D
Miałam dylemat właśnie: czy wstać o nieludzkiej porze i jechać do labo na 7:00, żeby na 8:00 zdążyć do pracy, czy też iść pomiędzy pracami, czyli o jakiejś 10:30... Ale nie będę gwiazdorzyć, im wcześniej pójdę, tym wcześniej będzie wynik i nie będę niczego opóźniać :p Ale rano postaram się wrzucić coś domowego, a potem jakąś betę ;-)

Gwiazdy czyli Wy 🙂🙂🙂
Nic obraźliwego 🙂
Zawsze byłam słaba z wf'u ( tzn głównie o to że nie lubiłam biegać 🤷🏻‍♀️) i na końcu dobiegalam do mety i zawsze nauczyciel mówił że gwiazdy ostatnie jak zawsze 🙂 a że zostalyscie na koniec testowania to jesteście gwiazdy 😁😁😁

@Zazuu co ważne, mam zapisane, że przed samym transferem nie powinno się suplementować Q10 i melatoniny, bo oba zwiększają aktywność komórek NK i są niewskazane (zwiększenie aktywności NK w macicy może powodować problemy z zagnieżdżeniem zarodka). Więc myślę, że jak brać to w czasie stymulacji ale nie po owu.

Jeśli chodzi o melatoninę to trzeba uważać z dawką, bo zależy jak zareagujesz. Lepiej zacząć od niższej w stylu 3mg i jeżeli samopoczucie jest okej i dajesz radę wstać do pracy, zwiększyć do 5mg. Brać przed snem.

Q10 zwykle lekarze zalecają 600mg dziennie (ale ubiquinol, nie ubihinol).
Chyba chodzilo,ze ubiquinol, a nie ubiquinon? Ubiquinol to to samo co ubihinol

Halo, halo! Nowy nick stara ja (acetylocholina) 😎 Byłam wczoraj ściągnąć szwy i pytam lekarza jak z seksem, bo wszędzie na necie pisze że 3-4tyg odczekać po laparo. A on mówi, że to jest nasza indywidualna kwestia i jeśli mnie nic nie boli i przestałam krwawić to można.. No i ja przestałam krwawić haha i tak mi się chce, że mogę umrzeć jak nie wydupczę męża! Ale się stresuję kurde żeby tam się nic nie stalo.. help!🤯🤣

Halo, halo! Nowy nick stara ja (acetylocholina) 😎 Byłam wczoraj ściągnąć szwy i pytam lekarza jak z seksem, bo wszędzie na necie pisze że 3-4tyg odczekać po laparo. A on mówi, że to jest nasza indywidualna kwestia i jeśli mnie nic nie boli i przestałam krwawić to można.. No i ja przestałam krwawić haha i tak mi się chce, że mogę umrzeć! Ale się stresuję kurde żeby tam się nic nie stalo.. help!🤯🤣
Siemka!

Ej, ten numer w nocy to nie Twoja sprawka xD?
Jakaś @Policja tu była 😝.

Z tym seksem, to na dwoje babka wróżyła. My po łyżeczkowaniu dwa tygodnie odczekaliśmy, ale chciałam go już po tygodniu brać xD.

reklama
Do góry