reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Wieczorem Ci napiszę bo gdzieś mam to zapisane!

Ja to w ogóle robię teraz testy owulacyjne a jednocześnie codziennie od dzisiaj badanie progesteronu, estradiolu i LH. Jakbyście chciały potem porównanie jak się mają testy easy@home do tych pozostałych badań to mogę wrzucać :D. Ale nie chcę zaśmiecać wątku o kreskach bez potrzeby.
No jaha 🤗

reklama
Wieczorem Ci napiszę bo gdzieś mam to zapisane!

Ja to w ogóle robię teraz testy owulacyjne a jednocześnie codziennie od dzisiaj badanie progesteronu, estradiolu i LH. Jakbyście chciały potem porównanie jak się mają testy easy@home do tych pozostałych badań to mogę wrzucać :D. Ale nie chcę zaśmiecać wątku o kreskach bez potrzeby.
A tak poza konkursem: Ty musisz codziennie iść do labo i płacić za te pobrania czy to w ramach procedury invitro?

A tak poza konkursem: Ty musisz codziennie iść do labo i płacić za te pobrania czy to w ramach procedury invitro?
Muszę iść i płacić ;-). W ramach procedury to nawet transfery nie są wliczone w główną cenę ;-).

Ja akurat mam prywatne ubezpieczenie w PZU Zdrowie z pracy i właśnie z tego teraz korzystam, bo inaczej bym się pożegnała z kwotą 120 PLN dziennie.

Więc póki co wygląda to tak:

3 dzień cyklu:
progreston 0,21 ng/ml
estradiol 31 pg/ml
endometrium 3mm, brak pęcherzyków

11 dzień cyklu:
endometrium 8,2mm o bardzo ładnej budowie, pęcherzyk 14mm w prawym jajniku

12 dzień cyklu:
LH 6,68 mIU/ml
estradiol 157,00 pg/ml
progesteron 0,30 ng/ml

Screenshot_20220927-153708-814.png

Czyli jesteśmy gdzieś w tym miejscu:

cykl-menstruacyjny-nieplodnirazem.png

Generalnie czysto teoretycznie pęcherzyk jak dojrzeje i jest gotowy do pęknięcia to estradiol wynosi około 200.

Ostatnia edycja:
Transfer masz w którym momencie? Już po owu? 😅
5 dniu po owu, bo mam pięciodniową blastocystę :D.
Więc musimy dobrze wykryć owu :D.
Jak wykryjemy owu to mam dostać telefonicznie dalsze instrukcje (zapewne zacznę ładować progesteron w tabletkach, heparynę i Encorton może też już dzień przed transferem - jeszcze nie wiem czy to dopiero w dniu transferu czy wcześniej).

Póki co ten cykl jest naturalny. Biorę tylko Acard 75mg i metforminę 1000 XR.
Żadnego Ovitrelle, żadnych hormonalnych wspomagaczy.

reklama
Do góry