reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Nie miałam pojęcia, dobrze wiedzieć, dzięki! W takim razie coś czuje że prędzej zajdę w ciąże z Waszą pomocą niż z pomocą mojego ginekologa, w dodatku wyjdzie mnie zdecydowanie taniej 😂
Trochę tak jest, gdyby nie to forum to pewnie dalej bym nie wiedziala co to histeroskopia i co może byc przyczyną comiesiecznych plamien... nie tylko niedomoga. Wiec masa wiedzy tu jest :)

A może grasuje jakaś jelitówka koło Ciebie, może nawet ktoś u dentysty miał
Moze jelitówka panuje. A co Twojej mamie do tego kiedy Ty się starasz o dziecko? Przecież w ciazy zeby również można leczyć... 🙈
Może gdzieś jelitówką akurat panuje . A starania czy nie lepiej usunąć jak trzeba .
No być może to jelitowka albo taka reakcja organizmu. A mama poleciała... nie mówiłam jej, że się staramy a ona dziś "może jesteś w ciąży", jak powiedziałam, że nie wiem, bo jeszcze za wcześnie, żeby sprawdzić to wtedy właśnie wygłosiła swoje mądrości.
W każdym razie już mnie nie muli, ale zmierzyłam temperaturę i jest 37.2.

@lady_in_blue powiesz mi więcej o suplementacji melatoniny? Jakie dawki i ogólnie na co zwracać uwagę? Bo oczywiście napalilam się jak szczerbaty na suchary 😂
Ja o melatoninie wiem tylko tyle że bardzo mi pomagała jeśli chodzi o sen i dzięki niej w końcu się wysypiałam. Tylko nie jest zalecana dla kobiet w ciąży więc odstawiłam no i dalej jestem zombie :(

reklama
Troche zbędna ironia. Chciałabym być w najbliższym czasie i jestem w trakcie starań- jak już pisałam wcześniej. Z racji tego, że nie jest mi ona niezbędna do życia i bardzo licze że uda mi się w tym cyklu to wolałam ją po prostu odstawić.

Tyle, że właśnie piszemy o pozytywnym wpływie melatoniny na płodność i o udownionym jej działaniu w trakcie starań więc nie wiem dlaczego ktoś miałby z niej rezygnować bez ciąży stąd moje pytanie. Skoro kobiety suplemenują ją żeby właśnie w ciążę zajść 😁
Wszystko czego nie należy przyjmować w ciąży powinno się odstawić dopiero w ciąży

Do góry