reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Ja 6.10 i też nie mogę się doczekać 😄
Wczoraj i dziś wymioty.. akurat przy dzisiejszym rzyganku zastała mnie mama, która stwierdziła, że jak wiedziałam, że będę usuwać zęba to mogłam się wstrzymać ze staraniami o ciążę 😬 pokłóciłyśmy się i sobie poszła.
Już nie wiem co mi jest...na test za szybko, podejrzewałam jelitowke albo jakieś skutki uboczne zabiegu i nerwów.
Leżę i czekam aż będę miała siłę wstać z łóżka...
Może gdzieś jelitówką akurat panuje . A starania czy nie lepiej usunąć jak trzeba .

reklama
Hej dziewczyny 🤍

Jestem Dorota, mam 30lat i od kilku (z przerwami) staramy się z mężem o pierwsze dziecko.
Wyniki nasienia męża są dobre, moje wyniki również. Za sobą mam robioną z rok temu drożność i oba jajowody okazały się drożne. Na ostatniej wizycie lekarz stwierdził że mam "bardzo delikatnie policystyczne jajniki" i po takim czasie starań zasugerował już inseminację z której zapewne skorzystamy. Szczerze mówiąc jestem już zmęczona tym wszystkim, coraz bardziej mam dość zastanawiania się czy się udało i dlaczego kolejny raz nie.. Daliśmy sobie jeszcze ten ostatni cykl z racji tego że pierwszy raz od bardzo dawna zauważyłam u siebie szczyt śluzu i przez ok. tydzień mocno czułam jajnik. Jeśli dotrwam to na początku następnego tygodnia zamierzam testować choć strasznie się boję że kolejny raz się rozsypie..

Hej dziewczyny 🤍

Jestem Dorota, mam 30lat i od kilku (z przerwami) staramy się z mężem o pierwsze dziecko.
Wyniki nasienia męża są dobre, moje wyniki również. Za sobą mam robioną z rok temu drożność i oba jajowody okazały się drożne. Na ostatniej wizycie lekarz stwierdził że mam "bardzo delikatnie policystyczne jajniki" i po takim czasie starań zasugerował już inseminację z której zapewne skorzystamy. Szczerze mówiąc jestem już zmęczona tym wszystkim, coraz bardziej mam dość zastanawiania się czy się udało i dlaczego kolejny raz nie.. Daliśmy sobie jeszcze ten ostatni cykl z racji tego że pierwszy raz od bardzo dawna zauważyłam u siebie szczyt śluzu i przez ok. tydzień mocno czułam jajnik. Jeśli dotrwam to na początku następnego tygodnia zamierzam testować choć strasznie się boję że kolejny raz się rozsypie..
Hej!

A dlaczego inseminację, macie jakieś wskazania do tego? Bo z tego co napisałaś to nie macie.

@MadHatter (nie mogę jej oznaczyć, czy ona usunęła konto? 🤔)@Ania_Naz @AnitaaP. jak tam? 😉
Wczoraj dostałam lekkie krwawienie i myślę no trudno może październik będzie łaskawszy. Dzisiaj nic czysto a test negatywny więc poczekam co to będzie.. ehh. Pewnie znów cykl się pochszanił.

reklama
O żadnych wskazaniach ginekolog niestety nie powiedział. Chodzę do kliniki niepłodności i pierwsze co mi przyszło na myśl to że chcą po prostu wyciągnąć pieniądze. Jestem już jednak na takim etapie bezsilności że chwytam się brzytwy..

Tylko, że inseminacja w przypadku braku wskazań do niej ma mniejsza skuteczność niz naturalne próby poczęcia

Do góry