reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Ja miałam zmasakrowane obie ręce. Jak powiedziały, że można spróbować ze stopy to ... zemdlałam

Wszystko zależy od owulacji, ale zakładając test 14dpo to termin po między 10 czerwca, a 10 lipca ;)
Mi z okresu wypada 30 czerwca i spoko, bo ja chce raka :p i na pewno urodzę 17 lipca xD już mówiłam
Tu mam fotę😉

Załączniki

• 16640027209035340848877643340260.jpg
    16640027209035340848877643340260.jpg
    2,6 MB · Wyświetleń: 68
reklama
A tak ogólnie ... Cała noc miałam straszne bóle jajników na przemiennie raz jeden później drugi, później brzuch bardzo bolał i boli do tej pory mega mega .... Jak nigdy... Czekam na okres który mam nadzieję pojawi się jeszcze dziś bo temp spadła do 36.63 czyli poziomu sprzed owulacji....oby był już dziś ✊✊✊ chcę zacząć nowy cykl 🙂🙂🙂

Ja to sobie wszystko obmyśliłam.
Mi pasują wszystkie ciepłe miesiące, bo my oboje zimowi. Ale będzie, co będzie.

Jedynie grudniowego dzieciaka nie chcę. Jeszcze by termin na 24-25-26 wypadł i dupa…Także ten…w marcu będziemy się starać na pół gwizdka xD.

Na pewno budzić się o 4:30 na seks nie będziemy.
A ja bym vhciala kolejne dziecko /lipiec/sierpien/pazdziernik/grudzień 😂
Nienawidze listopada(sama mam urodziny), stycznia, lutego i kwietnia 😂

A wczoraj był program o pani chyba z Ameryki co była w ciąży, strasznie bolał ja brzuch i okazało się że ma 2 macice, nie badała się wcześniej więc nie było wiadomo. Niestety jedno dziecko nie dało rady przeżyć nie miała CC nie wiem czemu bo nie mówili tego i tylko jedno żyło. Ale poród był bardzo wcześnie bo dziewczynki były wcześniakami z 6msc'a. I lekarze mówili że bardzo rzadko ale zdarzają się ciążę z dwóch macic tylko że szanse na utrzymanie są bardzo malutkie niestety.

Generalnie w moim przypadku jest to niemożliwe.
Druga macica jest malutka, ale co ciekawe połączona z lewym jajowodem, a mimo że conajmniej 3 ciążę były z lewego jajnika to wszystkie (2 z 3 na pewno) były w prawidłowej prawej macicy😁 co jeszcze ciekawsze rozkroili mnie jak do cc żeby popatrzeć co tam mam i nie ma połączenia pomiędzy lewą macica a prawą, ani też lewa (ta upośledzona) nie jest połączona z kanałem szyjki, a mimo to się oczyszcza 😁 to jest dopiero magia.

Druga macica jest malutka, ale co ciekawe połączona z lewym jajowodem, a mimo że conajmniej 3 ciążę były z lewego jajnika to wszystkie (2 z 3 na pewno) były w prawidłowej prawej macicy😁 co jeszcze ciekawsze rozkroili mnie jak do cc żeby popatrzeć co tam mam i nie ma połączenia pomiędzy lewą macica a prawą, ani też lewa (ta upośledzona) nie jest połączona z kanałem szyjki, a mimo to się oczyszcza 😁 to jest dopiero magia.
To aż żal że któryś z tych lekarzy nie zrobił jakiejś publikacji na ten temat. Może jakby zaczął go zagłębiać to by się do tego dokopał i by Tobie jakoś pomogli

No właśnie ta babka mówiła że nie wiedziała że ma 2 macice i dopiero na USG wyszło. To chyba miala trochę inaczej jak Ty 😏🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ ale w każdym bądź razie coś jej tam zrobili ze już nie zajdzie w ciążę w tamtej macicy

To aż żal że któryś z tych lekarzy nie zrobił jakiejś publikacji na ten temat. Może jakby zaczął go zagłębiać to by się do tego dokopał i by Tobie jakoś pomogli
Dokładnie, powinnaś by być opisana dla potomności, żeby lekarze mieli pojęcie jak pomagać w takich przypadkach. Wydaje mi się też, że czasem "obiekty badań" mają leczenie/zabiegi z grantów badawczych, jeśli zaintrygują kogoś obrotnego w szpitalu akademickim i lecą wysokopunktowane publikacje. Może warto pod takim trochę odstać :p

reklama
Czyli urodziłaś się, a za chwilę Twoja babcia zmarła 😓?
Nie, nie, to była już rocznica jej śmierci, ale mama strasznie ją przeżyła i do dzisiaj jest taka smutniejsza tego dnia. Ja się urodziłam o 23.55, za pięć rocznica. Moja siostrzenica się z kolei urodziła dzień po śmierci prababci, to siostra tak przeżywała, że jej się głupio z dziecka cieszyć, jak pół rodziny we łzach. No ale co zrobisz, nie skrzyżujesz nóg jak termin nie pasuje, nawet jak to rak spod ciemnej gwiazdy :p

Do góry