reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Ja przygarnę dziecko kiedykolwiek 😍😍😍😍 w moje urodziny albo w święta, niech kradnie wszystkie imprezy byle tylko było 🥺 i oczywiście w każdym cyklu sprawdzam, kiedy się urodzi (obecnie +/- 7 czerwca) oraz mam zaplanowane kiedy i w jaki sposób (za każdym razem inny) poinformuję męża i resztę zainteresowanych… 🔫💀
Mi też bez różnicy w jakim miesiącu ważne aby się w końcu udało i żeby wszystko z kończyło się dobrze tym razem. W tamtym roku ur 6 maja a mąż miał urodziny 10 taki prezent dostał, ale niestety synek zmarł. Więc nie zależy mi na konkretnym miesiącu. A i mam tak samo, że co miesiąc liczę kiedy by się urodziło. 👍🤭

reklama
Dziewczyny to był taki żart przez łzy z tym rakiem😅 przecież wiadomo, że nie będę niezadowolona z prawidłowej ciąży bo mi termin nie pasuje😅

Bonzur. Błenos dijas. Koniciła.

No wiadomo my tu śmichy chichy, ale jak się wejdzie w pierwszą lepszą grupę na Fejsie w stylu "rodzę w 2023" to tam co rusz pojawiają się "anonimowe posty" lasek serio zrozpaczonych w stylu "będę miała syna a chciałam córkę" albo odwrotnie. I to jest dla nich taka totalna załamka i laski szukają pocieszenia 🤷‍♀️
Tak więc i takie dylematy co do znaku zodiaku czy miesiąca narodzin też są bardzo prawdopodobne 😶 😔

Kurłaaaa.. ja to bym chciała wiedzieć kiedy będę miała pierwszy normalny cykl żeby się starać 😁🤣🤣 ale jakbym miała sobie wybierać to bym chciała takie lipcowe sierpniowe bobo 😁 BTW. Kiedy mogę wydupczyć męża po laparo? Tak myślę, że dam sobie jeszcze 3 dni i spróbuję... Bo baba bez bolca dostaje...🤣😁🤯 Gdyby nie to, że CP to bym miała termin na 15.05.2023🤷 Życie! 🤷
Ja na 16.05.2023. Zycie.

No właśnie, my to sobie żartowałyśmy…
Wiecie, jakby nie patrzeć, to teraz byłabym w 24 tc…
Wolę pożartować, niż ciągle stać w miejscu. Albo co gorsza załamywać się i opłakiwać, bo do głowy bym dostała.

W sumie to odroczyły się nam nieprzespane noce, kupy po pachy, więc zawsze można dłużej pospać, itd. xD

A tak- czarny humor jest (uwielbiam😈), wszyscy zadowoleni. Idziemy dalej🔥.

Ostatnia edycja:
No właśnie, my to sobie żartowałyśmy…
Wiecie, jakby nie patrzeć, to teraz byłabym w 24 tc…
Wolę pożartować, niż ciągle stać w miejscu. Albo co gorsza załamywać się i opłakiwać, bo do głowy bym dostała.

A tak- czarny humor jest (uwielbiam😈), wszyscy zadowoleni. Idziemy dalej🔥.
Ba, i nawet tego 15.10. nie będę nic opłakiwać (Dzień Dziecka Straconego), bo wtedy moja mammita ma 🥳🎂, ja imieniny (i tak nie obchodzę😝), ale to dwa powody do świętowania i zabawy.

reklama
Dwie macice? No to dlaczemu nie może być tak że też są 2 owulacje i potem dwa bąble mieszkające w osobnych domkach? Bez sensu że natura tego nie ogarnęła jak już dała dwie macice....

A wczoraj był program o pani chyba z Ameryki co była w ciąży, strasznie bolał ja brzuch i okazało się że ma 2 macice, nie badała się wcześniej więc nie było wiadomo. Niestety jedno dziecko nie dało rady przeżyć nie miała CC nie wiem czemu bo nie mówili tego i tylko jedno żyło. Ale poród był bardzo wcześnie bo dziewczynki były wcześniakami z 6msc'a. I lekarze mówili że bardzo rzadko ale zdarzają się ciążę z dwóch macic tylko że szanse na utrzymanie są bardzo malutkie niestety.

Do góry