reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Na kazdym kroku dzieciom w szkole nauczyciele tlumaczą na czym polega tolerancja i różność, ja również bez konca tłumaczę dzieciom to samo, by tym bardziej, jeśli ktoś przez inność jest odsunięty starały się tą osobę wesprzeć, zagarnąć do towarzystwa ale niestety do pewnej mądrości dzieci nie przekonasz, one muszą z wiekiem ją nabyć... ale rozmowa, rozmowa i raz jeszcze rozmowa na ten i wiele innych tematów, myślę, że to gdzieś zakiełkuje i w naszych dzieciach się rozrośnie.
To prawda, ale z drugiej strony dużo dzieci brak tolerancji też wynosi z domu 😪.

reklama
Dziewczyny, czy u którejś z Was pojawia się ból sutków w czasie owulacji? U mnie za każdym razem jakoś dzień po pozytywnym teście owu i zastanawiam się czy to zwiastun owulacji, czy po prostu pojawia się już po jako skutek wzrostu progesteronu.
Mam planach monitoring żeby wiedzieć kiedy u mnie pęka pęcherzyk, ale może Wy macie jakieś obserwacje
U mnie sie pojawił kilka dni przed okresem i to wysoka wrażliwość właśnie sutków, ale w czasie owulacji tez je czułam.

Dziewczyny, czy u którejś z Was pojawia się ból sutków w czasie owulacji? U mnie za każdym razem jakoś dzień po pozytywnym teście owu i zastanawiam się czy to zwiastun owulacji, czy po prostu pojawia się już po jako skutek wzrostu progesteronu.
Mam planach monitoring żeby wiedzieć kiedy u mnie pęka pęcherzyk, ale może Wy macie jakieś obserwacje
Mnie zaraz po owu aż do okresu😮‍💨

Dziewczynyyyyy! Długo krwawiłyście po usunięciu CP? Ja zaczęłam krwawić w sobotę, wczoraj przed zabiegiem jeszcze, a dziś jak ręką odjął 🤷 Nie dopytałam z tej całej wyjściowej podniety kiedy mogę zacząć starania, kiedy przyjdzie okres.. Kurka! Za tydzień mam ściąganie szwów to dopytam.. Ale ja w gorącej wodzie 😁😁😁

Dziewczynyyyyy! Długo krwawiłyście po usunięciu CP? Ja zaczęłam krwawić w sobotę, wczoraj przed zabiegiem jeszcze, a dziś jak ręką odjął 🤷 Nie dopytałam z tej całej wyjściowej podniety kiedy mogę zacząć starania, kiedy przyjdzie okres.. Kurka! Za tydzień mam ściąganie szwów to dopytam.. Ale ja w gorącej wodzie 😁😁😁
generalnie krwawienie będzie trwało +- tak jak zwykła miesiączka.
A co do starań szkoły są zazwyczaj 3.
Najstarsza mówi 6 msc. Najczęstsza 3, a najnowsza że jeśli po krwawieniu, na usg obraz jamy macicy będzie ok i powróci naturalna owu to można od razu 😁

4 dnia po usunięciu cp już w domu dostałam dopiero poteznych bóli brzucha i pochwy. Kilkugodzinny ból (około 3h) nie z tej ziemi, podejrzewam, że wtedy doszło u mnie do całkowitego rozwarcia, wyleciało ze mnie mnostwo krwi naraz, stałam w szoku w kałuży krwi, a mąż scierał to ręcznikiem papierowym z podlogi w takim samym szoku... mam nadzieję, że u Ciebie będzie inaczej, lżej... bo nie kazda tak ma. Łącznie krwawienie trwało 7 dni i w kalendarzu odnotowałam to sobie jako @

reklama
Do góry