reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Szacun za wiedzę 👍😍
Siedzę jak na bombie i czekam na transfer to muszę wiedzieć kiedy się go robi ;D
Mam do Was pytanie, bo widzę że ogarniacie bardzo dużo jakie badania i kiedy w czasie starań. Widziałam że gdzieś ktoś pisał o wskaźniku AMH. To badanie robi się w przypadku problemów z owulacją czy przy długich staraniach powinien mi je ginekolog zlecić? Ja nawet o czymś takim wcześniej nie słyszałam.
To badanie określa rezerwę jajnikową, nie musisz mieć żadnych problemów z owulacją, żeby je zrobić. Teoretycznie określa chociaż w przybliżeniu ile jajeczek czeka w Twoich jajnikach na swoją kolej. Im mniej, tym mniej czasu zostało na starania i tym trzeba się bardziej spieszyć.

reklama
Siedzę jak na bombie i czekam na transfer to muszę wiedzieć kiedy się go robi ;D

To badanie określa rezerwę jajnikową, nie musisz mieć żadnych problemów z owulacją, żeby je zrobić. Teoretycznie określa chociaż w przybliżeniu ile jajeczek czeka w Twoich jajnikach na swoją kolej. Im mniej, tym mniej czasu zostało na starania i tym trzeba się bardziej spieszyć.
Dzięki za informacje. W sumie to jak się w tym cyklu nie uda to muszę poszukać innego lekarza i od razu powiem że takiego badania nie miałam. Zresztą teraz była ostatnia stymulacja i ten ginekolog więcej pomysłów nie ma na mnie.

Dzięki za informacje. W sumie to jak się w tym cyklu nie uda to muszę poszukać innego lekarza i od razu powiem że takiego badania nie miałam. Zresztą teraz była ostatnia stymulacja i ten ginekolog więcej pomysłów nie ma na mnie.
To badanie się zwykle robi prywatnie więc po prostu możesz iść i zrobić, nie musisz mieć skierowania.

To obojętnie kiedy możesz przebadać, nie musi być konkretny dzień cyklu.
Moja znajoma mówi, że jej lekarza mówi, że każda kobieta po 30 powinna zrobić. Ginekolog o której byłam twierdzi, że jwk są jakieś wskazania to wtedy się robi, bo to nie obowiazkowe badanie 🤷‍♀️, ale większość bada to na swoje rękę.

Dziewczyny...pobolewa mnie podbrzusze i coraz więcej śluzu 😄 żeby nam tylko nikt popołudniu nie przeszkadzał, bo ubiję! Ostatnio tuż przed kulminacyjnym momentem dzwonek do drzwi......
Ooo nie najgorzej😪. To nie otwierajcie dopóki nie skończycie 😂, mój ma zakaz telefonu odbierania bo zawsze mają takie wyczucie wtedy do niego dzwonić 😂😂.

reklama
Jestem po owu 3dni, a dziś grypopodobne objawy. Na tym etapie mogę brać normalnie leki? Aspiryna, fervex i inne?
Chyba mam stan podgorączkowy

Do góry