reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Szacun za wiedzę 👍😍
Siedzę jak na bombie i czekam na transfer to muszę wiedzieć kiedy się go robi ;D
Mam do Was pytanie, bo widzę że ogarniacie bardzo dużo jakie badania i kiedy w czasie starań. Widziałam że gdzieś ktoś pisał o wskaźniku AMH. To badanie robi się w przypadku problemów z owulacją czy przy długich staraniach powinien mi je ginekolog zlecić? Ja nawet o czymś takim wcześniej nie słyszałam.
To badanie określa rezerwę jajnikową, nie musisz mieć żadnych problemów z owulacją, żeby je zrobić. Teoretycznie określa chociaż w przybliżeniu ile jajeczek czeka w Twoich jajnikach na swoją kolej. Im mniej, tym mniej czasu zostało na starania i tym trzeba się bardziej spieszyć.

reklama
Siedzę jak na bombie i czekam na transfer to muszę wiedzieć kiedy się go robi ;D

To badanie określa rezerwę jajnikową, nie musisz mieć żadnych problemów z owulacją, żeby je zrobić. Teoretycznie określa chociaż w przybliżeniu ile jajeczek czeka w Twoich jajnikach na swoją kolej. Im mniej, tym mniej czasu zostało na starania i tym trzeba się bardziej spieszyć.
Dzięki za informacje. W sumie to jak się w tym cyklu nie uda to muszę poszukać innego lekarza i od razu powiem że takiego badania nie miałam. Zresztą teraz była ostatnia stymulacja i ten ginekolog więcej pomysłów nie ma na mnie.

Dzięki za informacje. W sumie to jak się w tym cyklu nie uda to muszę poszukać innego lekarza i od razu powiem że takiego badania nie miałam. Zresztą teraz była ostatnia stymulacja i ten ginekolog więcej pomysłów nie ma na mnie.
To badanie się zwykle robi prywatnie więc po prostu możesz iść i zrobić, nie musisz mieć skierowania.

To obojętnie kiedy możesz przebadać, nie musi być konkretny dzień cyklu.
Moja znajoma mówi, że jej lekarza mówi, że każda kobieta po 30 powinna zrobić. Ginekolog o której byłam twierdzi, że jwk są jakieś wskazania to wtedy się robi, bo to nie obowiazkowe badanie 🤷‍♀️, ale większość bada to na swoje rękę.

Dziewczyny...pobolewa mnie podbrzusze i coraz więcej śluzu 😄 żeby nam tylko nikt popołudniu nie przeszkadzał, bo ubiję! Ostatnio tuż przed kulminacyjnym momentem dzwonek do drzwi......
Ooo nie najgorzej😪. To nie otwierajcie dopóki nie skończycie 😂, mój ma zakaz telefonu odbierania bo zawsze mają takie wyczucie wtedy do niego dzwonić 😂😂.

reklama
Jestem po owu 3dni, a dziś grypopodobne objawy. Na tym etapie mogę brać normalnie leki? Aspiryna, fervex i inne?
Chyba mam stan podgorączkowy

Do góry