reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Że dajemy sobie pół roku na luteinie.
Ten do którego idę nie wie o inozytolu. Ja jestem pewna że już więcej sobie luteiny nie wsadzę bo wydaje mi się, że to ona mi tak bardzo obniża nastrój.
Idę teraz na wizytę w 16dc i jestem ciekawa właśnie, co lekarz zobaczy 🙃
Właśnie się zastanawiam, czy mój absolutny dół emocjonalny jest wywołany obiektywną tragiczną rzeczywistością ;-) czy właśnie progesteronem... To byłoby jakieś pocieszające wyjaśnienie ;-)

Chciałam brać NeoFuraginę, ale znam jej działanie na ewentualny embrion, a następnie zarodek, to w końcu pochodna nitrofuranu.
.
@LaLaLaKoala, właśnie już doczytałam, wychodzi na to że producenci się zabezpieczają.
Mi się pomyliło z Tetrahydrofuranem (który stosujemy w pracy), a który jest rakotwórczy, a działanie embriotoksyczne może występować, ale nie ma dokładnych danych (pewnie wszyscy się boją przeprowadzić takie badania). To samo tyczy się mutagenności (czyli oddziaływania na materiał genetyczny).
Czyli ten drugi komentarz nie jest o furagine i jej działaniu na embrion, tak?

Właśnie się zastanawiam, czy mój absolutny dół emocjonalny jest wywołany obiektywną tragiczną rzeczywistością ;-) czy właśnie progesteronem... To byłoby jakieś pocieszające wyjaśnienie ;-)
Ja obstawiam, że u mnie to to. Dawka 200mg przez 10 dni. Niezależnie od tego jaki jest mój naturalny poziom (czy duży czy niski). Dołek emocjonalny przychodni już po kilku dniach stosowania że aż ciężko mi dociągnąć do tego 10 dnia. Dodatkowo nie lubię tego sposobu aplikacji 🙃

Ja obstawiam, że u mnie to to. Dawka 200mg przez 10 dni. Niezależnie od tego jaki jest mój naturalny poziom (czy duży czy niski). Dołek emocjonalny przychodni już po kilku dniach stosowania że aż ciężko mi dociągnąć do tego 10 dnia. Dodatkowo nie lubię tego sposobu aplikacji 🙃
Właśnie tej dawki 200 mg jakoś nie odczułam wcześniej (prócz zawrotów głowy), ale teraz to 2x 200 sprowadza mnie powoli w Rów Mariański... ;-) Aplikacja - zgadzam się, zwłaszcza na dzień mnie to trochę drażni ;-)

reklama
A mnie nic nie pociesza, taki mam jakiś dzień dziś do du.y Wczoraj cała noc nie spałam zgaga mnie mordowała nic nie pomagało, zimno mi jest non stop a w pokoju 25stopni , wzdeta chodzę jak balon a dietę trzymam!!! Deneruje mnie ta suchość tam już nawet byłam skłonna krem na odparzenia dla dzieci wklepac tam.... A nerwy mam takie że mąż wolał spać z synkiem niż przyjść do mnie bo mówił że " go swoim jadem zatruje" 😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
Moj PMS chyba osiąga wartość krytyczną!!!!

Do góry