asiasiasia
Fanka BB :)
nie badalam żadnych androgenow.Po to że zestawi go z obrazem usg, wynikami androgenów i wywiadem medycznym i na tej podstawie postawi diagnozę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
nie badalam żadnych androgenow.Po to że zestawi go z obrazem usg, wynikami androgenów i wywiadem medycznym i na tej podstawie postawi diagnozę
nie badalam żadnych androgenow.
Przeliczylam sobie wyniek 12,32 pmol/l na ng/ml i wyszlo mi 3,55 ng/ml. Wyczytalam w necie ze wynik jest prawidlowy, czyli rezerwa jajnikowa jest optymalna do zajscia w ciaze
Wlasnie zmienilam gina. I w obrazie USG widziala nie pekniety pęcherzyk w prawym jajniku. Okres wtedy spoznial mi sie tydzień. Powiedziala ze byl cykl bezowulacyjny. I pytala czy robilam kiedys wynik AMH. I powiedziala zeby zrobic i wtedy zobaczymy jaka mamy rezerwe jajnikowa.A myślałaś o konsultacji z innym ginekologiem?
Wlasnie zmienilam gina. I w obrazie USG widziala nie pekniety pęcherzyk w prawym jajniku. Okres wtedy spoznial mi sie tydzień. Powiedziala ze byl cykl bezowulacyjny. I pytala czy robilam kiedys wynik AMH. I powiedziala zeby zrobic i wtedy zobaczymy jaka mamy rezerwe jajnikowa.
to rzeczywiscie co kalkulator to inaczej przelicza
Dokładnie tak jak mówi @Zazuu, a gdzie cała reszta hormonów, glukoza, insulina itp. Sama na początku swojej ciążowej drogi byłam zielona w tym temacie i się dziwiłam, no jak można nie zajść w ciążę jak tsh jest w normie.. a normy dla ciąży inne. Albo no jak można mieć IO i nie zajść w ciążę.. no możnaTak jak mówi @lady_in_blue Twoja rezerwa jest niska więc z dużą pewnością nie jest markerem pcos, ale to nie działa tak, że robisz jedno badanie i wiesz czy możesz mieć dzieci. AMH to podstawowe badanie i jest jednym bardzo małym krokiem do dalszej diagnostyki
glukoze i insuline endokrynolog kazala zrobic za dwa miesiace ale chyba zrobie w takim razie wczesniej.Dokładnie tak jak mówi @Zazuu, a gdzie cała reszta hormonów, glukoza, insulina itp. Sama na początku swojej ciążowej drogi byłam zielona w tym temacie i się dziwiłam, no jak można nie zajść w ciążę jak tsh jest w normie.. a normy dla ciąży inne. Albo no jak można mieć IO i nie zajść w ciążę.. no można
U mnie też nie pękały pęcherzyki, cykle bezowulacyjne, co się okazało IO, dostałam leki, przeszłam na dietę i działamyglukoze i insuline endokrynolog kazala zrobic za dwa miesiace ale chyba zrobie w takim razie wczesniej.