reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Przeliczylam sobie wyniek 12,32 pmol/l na ng/ml i wyszlo mi 3,55 ng/ml. Wyczytalam w necie ze wynik jest prawidlowy, czyli rezerwa jajnikowa jest optymalna do zajscia w ciaze
Screenshot_20220917-212413-762.png

1.72 wychodzi z kalkulatora.
Jest jeszcze w miarę w porządku :-).

A myślałaś o konsultacji z innym ginekologiem?
Wlasnie zmienilam gina. I w obrazie USG widziala nie pekniety pęcherzyk w prawym jajniku. Okres wtedy spoznial mi sie tydzień. Powiedziala ze byl cykl bezowulacyjny. I pytala czy robilam kiedys wynik AMH. I powiedziala zeby zrobic i wtedy zobaczymy jaka mamy rezerwe jajnikowa.

Wlasnie zmienilam gina. I w obrazie USG widziala nie pekniety pęcherzyk w prawym jajniku. Okres wtedy spoznial mi sie tydzień. Powiedziala ze byl cykl bezowulacyjny. I pytala czy robilam kiedys wynik AMH. I powiedziala zeby zrobic i wtedy zobaczymy jaka mamy rezerwe jajnikowa.

Tak jak mówi @lady_in_blue Twoja rezerwa jest niska więc z dużą pewnością nie jest markerem pcos, ale to nie działa tak, że robisz jedno badanie i wiesz czy możesz mieć dzieci. AMH to podstawowe badanie i jest jednym bardzo małym krokiem do dalszej diagnostyki

Tak jak mówi @lady_in_blue Twoja rezerwa jest niska więc z dużą pewnością nie jest markerem pcos, ale to nie działa tak, że robisz jedno badanie i wiesz czy możesz mieć dzieci. AMH to podstawowe badanie i jest jednym bardzo małym krokiem do dalszej diagnostyki
Dokładnie tak jak mówi @Zazuu, a gdzie cała reszta hormonów, glukoza, insulina itp. Sama na początku swojej ciążowej drogi byłam zielona w tym temacie i się dziwiłam, no jak można nie zajść w ciążę jak tsh jest w normie.. a normy dla ciąży inne. Albo no jak można mieć IO i nie zajść w ciążę.. no można 🤷

Dokładnie tak jak mówi @Zazuu, a gdzie cała reszta hormonów, glukoza, insulina itp. Sama na początku swojej ciążowej drogi byłam zielona w tym temacie i się dziwiłam, no jak można nie zajść w ciążę jak tsh jest w normie.. a normy dla ciąży inne. Albo no jak można mieć IO i nie zajść w ciążę.. no można 🤷
glukoze i insuline endokrynolog kazala zrobic za dwa miesiace ale chyba zrobie w takim razie wczesniej.

reklama
Do góry