agutek_
Fanka BB :)
Tak, wczoraj o 7 ranoA zrobiłaś zastrzyk?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak, wczoraj o 7 ranoA zrobiłaś zastrzyk?
No to masz wynik sporo poniżej mediany dla tego wieku (mediana czyli połowa kobiet w tym wieku ma większy wynik a połowa mniejszy). Na PCOS zwykle wskazuje wynik zbyt wysoki a nie zbyt niski. Ale samo AMH nie jest badaniem diagnozującym albo wykluczającym PCOS więc to jeszcze nic nie znaczy.
czyli nie wiadomo nic tak naprawde ;pNo to masz wynik sporo poniżej mediany dla tego wieku (mediana czyli połowa kobiet w tym wieku ma większy wynik a połowa mniejszy). Na PCOS zwykle wskazuje wynik zbyt wysoki a nie zbyt niski. Ale samo AMH nie jest badaniem diagnozującym albo wykluczającym PCOS więc to jeszcze nic nie znaczy.
Przeliczylam sobie wyniek 12,32 pmol/l na ng/ml i wyszlo mi 3,55 ng/ml. Wyczytalam w necie ze wynik jest prawidlowy, czyli rezerwa jajnikowa jest optymalna do zajscia w ciaze
No ok to juz nie wiem po co sam wynik AMH mojej ginekolog.Ale sam wynik AMH nie jest wyznacznikiem płodności.
Co kalkulator to mi inaczej przelicza niemniej wszystko jest w granicach normyPrzeliczylam sobie wyniek 12,32 pmol/l na ng/ml i wyszlo mi 3,55 ng/ml. Wyczytalam w necie ze wynik jest prawidlowy, czyli rezerwa jajnikowa jest optymalna do zajscia w ciaze
Może po to, żeby sprawdzić czy jesteś na ostatniej prostej czy masz jeszcze trochę czasu. Kobiety z bardzo niskim AMH musza się trochę bardziej spieszyć zwykle.No ok to juz nie wiem po co sam wynik AMH mojej ginekolog.
No ok to juz nie wiem po co sam wynik AMH mojej ginekolog.