reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Cześć dziewczyny!

Czekam z niecierpliwością na 20/22.09 aby sprawdzić, czy będzie sukces! Dostaliśmy zielone światełko na wrzesień, po majowej stracie bliźniaków. Jestem pełna nadziei, ale jednocześnie żyje trochę w stresie i gdzieś muszę ulokować emocje:) Czy ktoś też w tych dniach sprawdza?
conajmniej 9 Dziewczyn wypisanych na pierwszej stronie 😉 także za nie wszystkie i oczywiście za Ciebie 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻

A ja dziś pierwszy dzień bez okresu, cały dzień jakoś dziwnie mnie brzuch bolał, od południa czułam się jakoś niesamowicie mokra 😂🤷‍♀️, jakieś wrażliwe cycki😂🙈, niby płodne za 3 dni 🤷‍♀️, ale za to po trzonowaniu ból brzucha przeszedł 😂🙈. Jestem ciekawa jak ten cykl bd wyglądał 😂. Bo ostatnio to cykle 34, 29, 32, 26🙈 mają swój świat. Więc niby po średniej powinna być owu 22🙈 o ile już postanowi przyjść 😂.

Ja ostatnie dwa cykle owulacje miałam opóźnione o tydzień i prawie tydzien....nie wiem czemu, a wcześniej co 30 dni max okres. A teraz jakieś cyrki... ciekawa jestem jaki ten cykl będzie. Jeśli byłby jednak "normalny " to owu bym miałam podobnie jak ty, okolice weekendu. Jednak pewnie będzie znowu opóźnienie i będzie dopiero w następnym tyg. Tylko pytanie kiedy...

conajmniej 9 Dziewczyn wypisanych na pierwszej stronie 😉 także za nie wszystkie i oczywiście za Ciebie 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
dziękuje❤️ u mnie w miarę regularne miesiączki po dwóch zabiegach łyżeczkowania bo niestety za pierwszym razem niedokładnie mnie „wyczyścili”. I nie wiem właśnie jak to z tą owulacja teraz było bo szczerze nie bolą mnie przed tymi miesiączkami piersi ani brzuch a miesiączka pojawia się w sumie w terminie ale zawsze jakoś z zaskoczenia. Teraz rzekomo w dniach owulacji miałam przez 2-3 dni brązowe plamienia. Czy ktoś się już z tym spotkał?:)

dziękuje❤️ u mnie w miarę regularne miesiączki po dwóch zabiegach łyżeczkowania bo niestety za pierwszym razem niedokładnie mnie „wyczyścili”. I nie wiem właśnie jak to z tą owulacja teraz było bo szczerze nie bolą mnie przed tymi miesiączkami piersi ani brzuch a miesiączka pojawia się w sumie w terminie ale zawsze jakoś z zaskoczenia. Teraz rzekomo w dniach owulacji miałam przez 2-3 dni brązowe plamienia. Czy ktoś się już z tym spotkał?:)
nie badałam jeszcze progesteronu itp wiec boje się żeby te plamienia nie były czasem jakim niedoborem🙃

Cudowne widoki ❤️
Może po tych wakacjach się uda 🙂🙂🙂 całkowicie się zrelaksujesz, odpoczniesz pooddychasz innym powietrzem, to sprzyjające warunki do poczęcia 😆😆😆
Fajnie by było, ale odkąd sie staram to już +/- 4 okresy wakacyjne za mną a wyjazdów urlopowych to chyba z 12 wiec nie sadze żeby ten miał coś zmienić ;)
No to chyba coś kłamczuszysz, bo jakbyś serio głowę wyłączyła, to ciąża jak ta lala! Przecież to takie złote rady koleżanki Sabinki, która nigdy problemów z płodnością nie miła. A zna się. Znalazla antidotum na nasze problemy ;)

Ps. Ładnie tam. Gdzie to?
Zgadłas, rodzę za dwa tygodnie i tylko sobie z Was jaja robię 😀
Gran Canaria a hotel h10 meloneras palace w Maspalomas, jakby co to polecam mocno 👌🏻

Tak jeszcze odnośnie tej Bety- myślę, że każdy ma za sobą jakieś doświadczenia.
Skoro tu wszystkie jesteśmy, to wiadomo, że albo miałyśmy za sobą jakieś nieudane próby, albo staramy się bardzo długo.

I każdy na podstawie własnych doświadczeń podchodzi do kwestii ciąży różnie. Tak samo do kwestii badań.

Może to dlatego, że szybko trafiłam do lekarza.
Myślę, że moja ciąża od początku była skazana na niepowodzenie nie przez zle przyrosty, a przez tarczycę.

I nie neguję absolutnie Bety, natomiast wiem, że ja sama nie chcę jej robić.

Również dementuję
Aktualnie siedzę na plaży, zaraz wymieniam męża z maską i rurką, bo teraz moja kolej na snurkowanie.

A co w międzyczasie robię?
Rozprawiam z Wami na temat Bety.
Mąż non stop mówi o tym, że może Włocha przywieziemy. I znowu mu tłumaczę, że no w końcówce okresu to u mnie za wcześnie na owu.

Nie da się odpuścić, jak chcesz.

W takich okolicznościach teraz piszę. I mimo pięknych widoków, dalej myślę, czemu innym się udaje.
Co widzimy dziecko (zwłaszcza małe), to zastanawiamy się, kiedy my swoje zabierzemy na takie wakacje, kiedy my zaczniemy komuś pokazywać świat, Europę. Nieba byśmy przychylili temu małemu człowiekowi, naprawdę miałoby się u nas świetnie.
My dzisiaj wspinaliśmy się po górach i byliśmy na szczycie Bentayga 1400mnpm i mówię do męża żartem - tu jesteś blizej Boga, poproś o coś to może Cię usłyszy, na co on oczywiście bez zastanowienia - panie boze, daj nam dziecko. Ech.

Cześć i czołem!
8 dni po
28 dzien cyklu
Test negatywny
Temperatura lekko w gorę

Załączniki

• Screenshot_20220915-062132_Flo.jpg
    Screenshot_20220915-062132_Flo.jpg
    155,6 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Do góry