reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
tak jest, wymagane jest 6h, ale dalej większość lekarzy/placowek glodzi pacjentki. Gdybym na cc czekala w szpitalu a nie domu to ostatni posilek dosgalabym o 17 poprzedniego dnia zapewne.
Nie raz po prostu nie wiadomo dokładnie, o której operacja się odbędzie więc wystarczy, że jest obsuwa i się siedzi głodnym.
A że w szpitalach kolacja jest o 17 to w ogóle inna sprawa ;-).

A jak się czujesz z taką przeprowadzką?
Ja się ze względu na męża prace przeniosłam z Wwy do Krakowa, z nastawieniem że to kilka miesięcy ale trochę się pokomplikowało i wyszły prawie 3 lata i nie cierpię tego miasta.
Na szczęście za kilka miesięcy uciekamy do Gdańska jak tylko skończymy budowę i remont tam :)
Czuje się wspaniale! Góry to moje miejsce na ziemi! Jak jadę do rodziny do Bytomia to po jednym dniu mam dość 🤣 za dużo ludzi, hałas.. Śmiało mogę powiedzieć, że tutaj w górach jest mój dom ❤️Natomiast u mnie o tyle też skomplikowana sprawa była, że dla mojego męża odwolalam ślub z innym facetem na 2 tyg przed 🤣 pracowaliśmy w jednej jednostce.. więc ucieczka ze Śląska była dla mnie zbawieniem bo w pracy było niezręcznie

Czuje się wspaniale! Góry to moje miejsce na ziemi! Jak jadę do rodziny do Bytomia to po jednym dniu mam dość 🤣 za dużo ludzi, hałas.. Śmiało mogę powiedzieć, że tutaj w górach jest mój dom ❤️Natomiast u mnie o tyle też skomplikowana sprawa była, że dla mojego męża odwolalam ślub z innym facetem na 2 tyg przed 🤣 pracowaliśmy w jednej jednostce.. więc ucieczka ze Śląska była dla mnie zbawieniem bo w pracy było niezręcznie
O niezła historia 😁 ale samo życie!
Bardzo dobrze, że zdecydowałaś się na taki krok, choć pewnie łatwo nie było!

tak jest, wymagane jest 6h, ale dalej większość lekarzy/placowek glodzi pacjentki. Gdybym na cc czekala w szpitalu a nie domu to ostatni posilek dosgalabym o 17 poprzedniego dnia zapewne.

Z tymi głodówkami to różnie bywa 😆 ja południe jadłam obiad, o 22 trafiłam już na porodówkę bo odeszły mi wody, w karcie ciąży miałam wskazanie do CC bo dziecko było bardzo duże, a jednak lekarz kazał próbować naturalnie rodzić, skończyło się tak że mój lekarz prowadzący przyszedł rano na dyzur i zrobił CC, syn miał prawie 4.5 kg w 37tc i nie było szans na naturalny poród, i tłumaczenie tamtego lekarza było takie że musiałam być 12 godzin po posiłku bo nie było zagrożone życia dziecka to można poczekać dłużej 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

To musiała być miłość !!!! Skoro zdecydowałaś się na taki krok.
Też bym uciekła jak najdalej w takiej sytuacji 🙂
Jednak lepiej przed ślubem niż potem się rozwodzić czy męczyć kilka lat 🙂🙂🙂🙂🙂

reklama
***** jaki chłop! No mega rozmowa! Mówi, że widzi, że twardo stąpam po ziemi więc gadamy na luzie. Nic na razie w macicy ani nigdzie nie widać. On wyliczyl, że jeśli to ciaza to może być dopiero początek 4 tygodnia także trzeba wszystko monitorować i tyle. Czekamy na bhcg i mówi, że mam przestać czytać o ciąży pozamacicznej bo mi zabierze telefon 🤣🤣🤣 uspokoiłam się..

Do góry