reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
tak jest, wymagane jest 6h, ale dalej większość lekarzy/placowek glodzi pacjentki. Gdybym na cc czekala w szpitalu a nie domu to ostatni posilek dosgalabym o 17 poprzedniego dnia zapewne.
Nie raz po prostu nie wiadomo dokładnie, o której operacja się odbędzie więc wystarczy, że jest obsuwa i się siedzi głodnym.
A że w szpitalach kolacja jest o 17 to w ogóle inna sprawa ;-).

A jak się czujesz z taką przeprowadzką?
Ja się ze względu na męża prace przeniosłam z Wwy do Krakowa, z nastawieniem że to kilka miesięcy ale trochę się pokomplikowało i wyszły prawie 3 lata i nie cierpię tego miasta.
Na szczęście za kilka miesięcy uciekamy do Gdańska jak tylko skończymy budowę i remont tam :)
Czuje się wspaniale! Góry to moje miejsce na ziemi! Jak jadę do rodziny do Bytomia to po jednym dniu mam dość 🤣 za dużo ludzi, hałas.. Śmiało mogę powiedzieć, że tutaj w górach jest mój dom ❤️Natomiast u mnie o tyle też skomplikowana sprawa była, że dla mojego męża odwolalam ślub z innym facetem na 2 tyg przed 🤣 pracowaliśmy w jednej jednostce.. więc ucieczka ze Śląska była dla mnie zbawieniem bo w pracy było niezręcznie

Czuje się wspaniale! Góry to moje miejsce na ziemi! Jak jadę do rodziny do Bytomia to po jednym dniu mam dość 🤣 za dużo ludzi, hałas.. Śmiało mogę powiedzieć, że tutaj w górach jest mój dom ❤️Natomiast u mnie o tyle też skomplikowana sprawa była, że dla mojego męża odwolalam ślub z innym facetem na 2 tyg przed 🤣 pracowaliśmy w jednej jednostce.. więc ucieczka ze Śląska była dla mnie zbawieniem bo w pracy było niezręcznie
O niezła historia 😁 ale samo życie!
Bardzo dobrze, że zdecydowałaś się na taki krok, choć pewnie łatwo nie było!

tak jest, wymagane jest 6h, ale dalej większość lekarzy/placowek glodzi pacjentki. Gdybym na cc czekala w szpitalu a nie domu to ostatni posilek dosgalabym o 17 poprzedniego dnia zapewne.

Z tymi głodówkami to różnie bywa 😆 ja południe jadłam obiad, o 22 trafiłam już na porodówkę bo odeszły mi wody, w karcie ciąży miałam wskazanie do CC bo dziecko było bardzo duże, a jednak lekarz kazał próbować naturalnie rodzić, skończyło się tak że mój lekarz prowadzący przyszedł rano na dyzur i zrobił CC, syn miał prawie 4.5 kg w 37tc i nie było szans na naturalny poród, i tłumaczenie tamtego lekarza było takie że musiałam być 12 godzin po posiłku bo nie było zagrożone życia dziecka to można poczekać dłużej 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

To musiała być miłość !!!! Skoro zdecydowałaś się na taki krok.
Też bym uciekła jak najdalej w takiej sytuacji 🙂
Jednak lepiej przed ślubem niż potem się rozwodzić czy męczyć kilka lat 🙂🙂🙂🙂🙂

reklama
***** jaki chłop! No mega rozmowa! Mówi, że widzi, że twardo stąpam po ziemi więc gadamy na luzie. Nic na razie w macicy ani nigdzie nie widać. On wyliczyl, że jeśli to ciaza to może być dopiero początek 4 tygodnia także trzeba wszystko monitorować i tyle. Czekamy na bhcg i mówi, że mam przestać czytać o ciąży pozamacicznej bo mi zabierze telefon 🤣🤣🤣 uspokoiłam się..

Do góry