reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Nikt do wiekszych poświęceń nie nakłania, przeciez to wy napisalyscie o sobie, ze za malo sie poswięcacie i sobie umniejszylyscie, ze przez to (brak mierzenia) ciąży brak 🙃🤷‍♀️🤷‍♀️ I DOMYŚLAM SIĘ, ŻE TO BYŁ CZARNY HUMOR
Ja tylko napisalam, ze ten kto chce to mierzy, a kto nie chce ten nie, mi to pomoglo a pierwszy raz to robię, bo nie chodze na monitoring, a dzięki mierzeniu nie popadam w paranoje testowania jak w sierpniu. I nie zistanę KRÓLOWĄ DRAM we wrześniu 🤪😂🤣 Moge tylko pisać o sobie.
Ależ wrzesień się jeszcze nie skończył 😁 jeszcze masz szanse 😁😁

A wiec tak ciazy nie ma. Cykl byl bezowulacyjny dostalam luteine na wywolanie 3x1 przez siedem dni. Potem przez 3 miesiace od 16 dc. Partner ma zbadac nasienie oraz prl, tsh. Ja dodatkowo mam zbadac AMH. Dostalam jeszcze Ovarin 1x1.
To w końcu konkretny ginekolog :) dobrze, że jest diagnoza i plan działania

Nikt do wiekszych poświęceń nie nakłania, przeciez to wy napisalyscie o sobie, ze za malo sie poswięcacie i sobie umniejszylyscie, ze przez to (brak mierzenia) ciąży brak 🙃🤷‍♀️🤷‍♀️ I DOMYŚLAM SIĘ, ŻE TO BYŁ CZARNY HUMOR
Ja tylko napisalam, ze ten kto chce to mierzy, a kto nie chce ten nie, mi to pomoglo a pierwszy raz to robię, bo nie chodze na monitoring, a dzięki mierzeniu nie popadam w paranoje testowania jak w sierpniu. I nie zistanę KRÓLOWĄ DRAM we wrześniu 🤪😂🤣 Moge tylko pisać o sobie.
hej, to ja źle zrozumiałam :D myślałam, ze napisałaś to w sensie, że kto nie mierzy ten widocznie niedostatecznie chce być w ciąży 😂 zwracam honor!

denaturat 😎
nie no, żartuje rzecz jasna 🤣
Jako osoba pracująca w chemii, mogę napisać, że wolałabym denaturatem, spirytusem salicylowym lub nawet zmywaczem do paznokci (gdyby nie reagował z plastikiem, tzn. go nie rozpuszczał).

Przecież te rozpuszczalniki wyparowują, bo mają niską liczbę parowania.
Są skuteczniejsze od żelu do higieny intymnej, jeśli chodzi o dezynfekcję sprzętu po uprzednim wkładaniu go do pochwy😉.

Jako osoba pracująca w chemii, mogę napisać, że wolałabym denaturatem, spirytusem salicylowym lub nawet zmywaczem do paznokci (gdyby nie reagował z plastikiem, tzn. go nie rozpuszczał).

Przecież te rozpuszczalniki wyparowują, bo mają niską liczbę parowania.
Na pewno są skuteczniejsze od żelu do higieny intymnej, jeśli chodzi o dezynfekcję sprzętu po uprzednim wkładaniu go do pochwy😉.
Ale trafiłam 😁

Ja bym używała spirytusu lub takich chusteczek do odkażania skóry przed iniekcją, tzn. przed zastrzykiem lub pobieraniem krwi.
Gwarantowane, że termometr będzie dużo lepiej odkażony, tzn. wszelkie drobnoustroje na pewno zostaną unicestwione.
Po płynie do higieny intymnej? Śmiem wątpić🤷🏻‍♀️. Co prawda on ma w składzie jakieś biocydy, ale musiałby się moczyć całą noc w takim roztworze, żeby był skuteczny.

Zresztą przed samym wkładaniem także bym go profilaktycznie odkażała.

reklama
Do góry