reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Nie, coś Ty. Może przy antybiotykach i jakichs ciężkich lekach można by rozważać, ale przeziębienie to nawet kilka razy w trakcie ciąży może Cię złapać :)
W ogole zauważam, ze im się jest starszym tym ciężej o „idealny cykl”. To boli głowa, to przeziębienie, tu niestrawność… Ja się tak sypie, ze jak bym czekała na perfekcyjny zdrowotny moment to mogłabym się już nie doczekać 😂
No właśnie o to chodzi, ze ciężko o idealny cykl. Córka chodzi do żłobka, zaczyna się sezon jesienno-zimowy, wiadomo co będzie.
Czytałam wypowiedzi lekarzy na kilku forach, gdzie dziewczyny pisały o staraniach po braniu leków, w tym właśnie typowych na przeziębienie, odpowiadano im, zeby się wstrzymywały do kolejnego cyklu... Inni odpowiadali, ze nic nie powinno się stać. Stad było moje pytanie do Was. Tez szkoda mi każdego cyklu.

reklama
No właśnie o to chodzi, ze ciężko o idealny cykl. Córka chodzi do żłobka, zaczyna się sezon jesienno-zimowy, wiadomo co będzie.
Czytałam wypowiedzi lekarzy na kilku forach, gdzie dziewczyny pisały o staraniach po braniu leków, w tym właśnie typowych na przeziębienie, odpowiadano im, zeby się wstrzymywały do kolejnego cyklu... Inni odpowiadali, ze nic nie powinno się stać. Stad było moje pytanie do Was. Tez szkoda mi każdego cyklu.

Jasne, rozumiem. Słusznie, ze pytasz, po co mieć wątpliwości :)
Znaczy tez żeby przedstawić drugą stronę to dodam uczciwie- rozumiem, ze lekarze mówią by się wstrzymać. Po co starać się o dziecko z gorączką na lekach jak można zajść w ciąże 4 tygodnie później…
Ja już po prostu patrzę na ten temat z perspektywy staraczki meczennnicy- nie mogę żadnego cyklu przegapić, bo już staram się 2 lata i końca na widać. Wiec mnie nawet tornado nie powstrzyma od seksów w dzień owulacji 🤡
Tak wiec to indywidualna sprawa :)

Jasne, rozumiem. Słusznie, ze pytasz, po co mieć wątpliwości :)
Znaczy tez żeby przedstawić drugą stronę to dodam uczciwie- rozumiem, ze lekarze mówią by się wstrzymać. Po co starać się o dziecko z gorączką na lekach jak można zajść w ciąże 4 tygodnie później…
Ja już po prostu patrzę na ten temat z perspektywy staraczki meczennnicy- nie mogę żadnego cyklu przegapić, bo już staram się 2 lata i końca na widać. Wiec mnie nawet tornado nie powstrzyma od seksów w dzień owulacji 🤡
Tak wiec to indywidualna sprawa :)
Haha, to trzymam kciuki za efekty Waszych starań 🤞
Wiem, ze lekarze czasem prewencyjnie coś zalecają, moj na szczęście jest szczery i nie będzie owijał w bawełnę.

Może zrobimy listę zakazanych testów? 🤣 Albo felernych? Ja wiem, że zdążają się takie.. ale teraz u mnie 7 testów z facelle, wszystkie pozytywne, a będą dwa dni temu poniżej 2 🤯 któraś z Was ma takie doświadczenia z innymi testami ?

reklama
Do góry