reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Co mówią Wasi lekarze o staraniach o dziecko podczas przeziębienia? Mnie rozłożyło, biorę gripex hot i ibuprom zatoki. Wizytę mam umówiona na przyszły tydzień i mieliśmy robić monitoring owulacji. Czytam sprzeczne wiadomości na necie. Któraś pytała o to ginka? Czy kaza poczekać ze staraniami do przyszłego cyklu?

reklama
Czy gdybyście miały umowę na czas określony to decydowałybyście się na starania? Jestem ciekawa Waszych opinii w tym temacie. :)
Kiedyś nie. Teraz mając 31 lat, nie mam takiego luksusu ze mogę poczekać. Aktualnie mam etat na stałe i działalność, ale w momencie utraty pracy, nie zrezygnuje ze starań. Prace można znaleść zawsze, a rezerwa jajnikowa nie poczeka na lepszy czas 😉

Co mówią Wasi lekarze o staraniach o dziecko podczas przeziębienia? Mnie rozłożyło, biorę gripex hot i ibuprom zatoki. Wizytę mam umówiona na przyszły tydzień i mieliśmy robić monitoring owulacji. Czytam sprzeczne wiadomości na necie. Któraś pytała o to ginka? Czy kaza poczekać ze staraniami do przyszłego cyklu?
nic, przeziębienie to nic strasznego

nic, bo nie mówię o przeziębieniu bo i po co 🤷🏻‍♀️ skoro monitoring masz za tydzień to wtedy będzie owulacja więc już będziesz wyleczona prawdopodobnie

A czy od tego mogę mieć bardziej obfity okres i dłuższy? Zawsze miałam 4 dni okresu i koniec, wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę acardu i dziś mam 5 dzień krwawienia nie bardzo obfity ale wczoraj jakby już miał się kończyć a dziś znowu krwawię....
ja biore acard i nie zauwazylam zadnych zmian przy @ ...

Nie, coś Ty. Może przy antybiotykach i jakichs ciężkich lekach można by rozważać, ale przeziębienie to nawet kilka razy w trakcie ciąży może Cię złapać :)
W ogole zauważam, ze im się jest starszym tym ciężej o „idealny cykl”. To boli głowa, to przeziębienie, tu niestrawność… Ja się tak sypie, ze jak bym czekała na perfekcyjny zdrowotny moment to mogłabym się już nie doczekać 😂

reklama
Starać się możesz jeśli masz siłę. Tylko może się tak zdarzyć, że przez leki które przyjmujesz owulacja się przesunie i będzie np. później. Jeśli organizm uzna, że to nie czas na ciążę bo jesteś chora to poprostu nie dojdzie do zapłodnienia i nie zajdziesz w tym cyklu.

Do góry