reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Wiecie co wczoraj tak się wkurw.... i pokłóciłam na męża że w tym cyklu nawet patykiem mnie nie dotknie!
Ja przyszykowana świece się palą, ja pachnąca uśmiechnięta leżę na łóżeczku czekam na królewicza, a ten przyszedł wziął telefon i siedzi i ogląda jakieś pierdoły... no dobra niech sobie poogląda i działamy .... A tu!!! Odłożył telefon odwrócił się dupskiem i śpi!!!
O ja prd... wstałam zgasilam świeczki i mówię że się starałam a ten nie docenił
... A ten z tekstem że nie zauważył ... No pięknie!!! Jak można nie zauważyć tyłu świeczek??? No ja się pytam!!! Tym bardziej że sam po kolacji mówił że będzie🔥🔥🔥 bo wie że zbliża się owulacja. Wsiadłam w samochód i jeździłam do 1, wracam a ten tv ogląda jak gdyby się nic nie stało.
Yyyyy nie wiem jaki komentarz bylby odpowiedni....
U mnie to juz tyle tego **piep...nia** było, ze nie owijam w bawełnę i mowię wprost.... **idziemy na seks, tyle tego było, ze szkoda się poddać pod koniec, jeśli by ta owu faktycznie się przesunęła** i idzie, zwlaszcza, ze ten seks jest teraz fajniejszy niz w środku cyklu🙃😂 i wie, że zaraz @ i co najmniej 4 dni nic nie będzie, bo nie chce mi się brudzić 😂🙃

reklama
Wiecie co wczoraj tak się wkurw.... i pokłóciłam na męża że w tym cyklu nawet patykiem mnie nie dotknie!
Ja przyszykowana świece się palą, ja pachnąca uśmiechnięta leżę na łóżeczku czekam na królewicza, a ten przyszedł wziął telefon i siedzi i ogląda jakieś pierdoły... no dobra niech sobie poogląda i działamy .... A tu!!! Odłożył telefon odwrócił się dupskiem i śpi!!!
O ja prd... wstałam zgasilam świeczki i mówię że się starałam a ten nie docenił
... A ten z tekstem że nie zauważył ... No pięknie!!! Jak można nie zauważyć tyłu świeczek??? No ja się pytam!!! Tym bardziej że sam po kolacji mówił że będzie🔥🔥🔥 bo wie że zbliża się owulacja. Wsiadłam w samochód i jeździłam do 1, wracam a ten tv ogląda jak gdyby się nic nie stało.
A jak wróciłaś to rozmawiałaś z nim ? Może ma blokadę 🤔

czy czytałaś posty? Przecież pisała, że była u ginekologa i internisty i wg nich wszystko jest ok. Ma porobione podstawowe badania i tam też jest wszystko ok, dlatego @Bibi89 napisała o zdrowiu psychicznym
Czytałam, czytałam tez ze mimo to złe się czuje. Żeby stwierdzić hipochondrię nie wystarcza podstawowe badania.
Moja siostra umarła na raka jajnika 2 lata temu. Tez słyszała, ze powinna się na terapie udać, bo w usg było czysto, mimo bolących jajników. A podstawowe wyniki badań były w porządku.
Od stawiania diagnoz jest lekarz, a przy bólu fizycznym szuka się odpowiedniego do skutku. I to jest na pierwszym miejscu PRZY BÓLU FIZYCZNYM.

A jak wróciłaś to rozmawiałaś z nim ? Może ma blokadę 🤔

Nie ma blokady. Mówi że zapomniał. Powiedziałam mu że koniec z seksem, ze staraniami ... Chociaż wcale tak nie myślę i nie chce kończyć. Ale tak mi przykro było. Powiedziałam mu że czuje się odrzucona i czuję że się mną brzydzi. To go ruszyło jak nie wiem co, próbował coś tam ulabowac, przytulać się ale poszłam spać na kanapę.

Cholera..
Najlepsze że właśnie wróciłam do pracy po macierzyńskim. Jeszcze nie wierzę..
gratulacje :-)
ja mam zwykle cykle 29 dni (wtedy owulacja jakoś 15dc zawsze), czasem mam cykle 26 dniowe (tak jak teraz miałam), bo owulację miałam wcześniej (jakoś 12-13dc) i wszystko się zgadza. Faza lutealna po owulacji jest zawsze taka sama, jeśli owulacja Ci się przesunie w jedną lub w drugą stronę to tak samo okres
bardzo dziękuje za ta odpowiedz.

U mnie dzisiaj plamienie 😕 szyjka się obniża, wiec raczej okres na horyzoncie.

Także w zależności od terminu, który dostaniemy, chyba będę musiała pożegnać Wasze najszanowniejsze towarzystwo i przerzucić się na in vitro 🤷🏼‍♀️
Chyba, że dni po transferze liczą się tak, jak dni po owulacji? 😁
Ja tu podczytuje a też jestem w czasie ivf ;-). Dni po transferze niekoniecznie są jak dni owulacji, bo transfer jest kilka dni po owulacji ;-). Masz już wizytę w Czechach umówiona?
Mysle ze to nie chodzi wcale o tylek 😁 ja jestem drobna i jesli badanie jest na fotelu ginekologicznym to nie wkladam pięsci pod tylek i nikt mnie o to nie poprosił a jak bylam w gabinecie gdzie mialam badanie wykonywane w gabinecie na nfz gdxie byla kozetka to wtedy kazal mi pieści pod tylek włożyć. Agnes4312 pisze to o naszym lekarzu :)
Chodzi o to, że jelita mogą zasłaniać obraz na USG ;-). Podłożenie pięści pod tyłek powoduje odsłonięcie tego czego ginekolog szuka :-). No i dodatkowo to pozwala na większy zakres ruchów tą głowicą.

Czytałam, czytałam tez ze mimo to złe się czuje. Żeby stwierdzić hipochondrię nie wystarcza podstawowe badania.
Moja siostra umarła na raka jajnika 2 lata temu. Tez słyszała, ze powinna się na terapie udać, bo w usg było czysto, mimo bolących jajników. A podstawowe wyniki badań były w porządku.
Od stawiania diagnoz jest lekarz, a przy bólu fizycznym szuka się odpowiedniego do skutku. I to jest na pierwszym miejscu PRZY BÓLU FIZYCZNYM.
to powiedz mi w takim razie czego autorka od Nas oczekuje? Jeśli potrzebuje wsparcia to zapraszam pogadajcie sobie na priv, to jest trochę inna grupa, albo niech założy sobie swój temat na bb i tam się zostawiajcie co jest nie tak

reklama
Ja tu podczytuje a też jestem w czasie ivf ;-). Dni po transferze niekoniecznie są jak dni owulacji, bo transfer jest kilka dni po owulacji ;-). Masz już wizytę w Czechach umówiona?

Chodzi o to, że jelita mogą zasłaniać obraz na USG ;-). Podłożenie pięści pod tyłek powoduje odsłonięcie tego czego ginekolog szuka :-). No i dodatkowo to pozwala na większy zakres ruchów tą głowicą.
I na jakim etapie jesteście? I gdzie się leczycie?
Wczoraj dzwoniłam potwierdzić, że się zdecydowaliśmy i czekam na termin, także tutaj jeszcze nic sztywno ustalone nie jest 🤷🏼‍♀️

Do góry