reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

To może mieć związek z tyłozgięciem macicy
Może może bo akurat mam tyłozgięcie 🤔
W każdym bądź razie lekarz każe ja wykonuje 😆
Nie mam tyłozgięcia, a też podkładam.

Za to znam odpowiedź dlaczego, bo lepiej widać. Tak mój gin powiedział.

I od tamtej pory na każdej wizycie sama od siebie podkładam. I nieważne u kogo😅. Żaden lekarz nie narzekał 😝.

reklama
Dziewczyny cykl z 28 dni skrócił mi się do 26.. co to może oznaczać? Lekarza mam za 10 dni.. ?
Hormony świrują?
może zaczęłaś brać jakieś suplementy inne niż wcześniej? Ja brałam teraz FertlilWomen Plus. Cykl pierwszy raz od 8 lat (tyle mogę się cofnąć w kalendarzu i spr zapiski) trwał u mnie 24 dni. Zazwyczaj 25/26. Tak, wiem, ze odchylenie 1 dzień to nie odchylenie ale jednak nastąpiło to pierwszy raz od 8 lat ;) dodatkowo miałam mega dziwny okres, strasznie bolesny i jak na mnie bardzo długi (w sumie 5 dni a zawsze 2,5 maks 3dni). I zastanawiam się czy to właśnie nie przez ten Fertil… 🤔 szczególnie, ze ma on w składzie inozytol m.in. a dziewczyny pisały, ze przy suplementacji im się potrafił skrócić cykl

mój lekarz skierował mnie do swojego kolegi, żeby ocenił niszę po cc, byłam u Niego na prywatnej wizycie, a że pracuje w szpitalu i wyczaił mi jeszcze małego polipa, to od razu wystawił mi skierowanie do swojego szpitala na histero - chyba średnio Ci odpowiedziałam 😂
Też kiedyś miałam małego polipa , wycieki go w sierpniu a w grudniu byłam w ciąży , mam z tej ciąży synka 8 lat . Widocznie to było problemem ;)

Cholera..
Najlepsze że właśnie wróciłam do pracy po macierzyńskim. Jeszcze nie wierzę..

Załączniki

• 16626114752241880484779739187487.jpg
    16626114752241880484779739187487.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 163
Dziewczyny, ale bez przesady. Ja rozumiem, że Asia może kiepsko zaczęła, ale jesli źle sie czuje fizycznie to przede wszystkim, na pierwszym miejscu powinien być lekarz. Na przykład internista. I tylko lekarz może odesłać dalej. Kilka postów nie wystarczy, żeby kogoś poznać, a „stawianie diagnoz” internetowo i odsyłanie do psychologa zamiast lekarza jest mimo szczerych chęci lekkomyślne.
czy czytałaś posty? Przecież pisała, że była u ginekologa i internisty i wg nich wszystko jest ok. Ma porobione podstawowe badania i tam też jest wszystko ok, dlatego @Bibi89 napisała o zdrowiu psychicznym

Mnie nigdy żaden gin o to nie poprosił, ale pewnie mam za duży tyłek i nie muszę unosić bardziej miednicy😅🤣
Mysle ze to nie chodzi wcale o tylek 😁 ja jestem drobna i jesli badanie jest na fotelu ginekologicznym to nie wkladam pięsci pod tylek i nikt mnie o to nie poprosił a jak bylam w gabinecie gdzie mialam badanie wykonywane w gabinecie na nfz gdxie byla kozetka to wtedy kazal mi pieści pod tylek włożyć. Agnes4312 pisze to o naszym lekarzu :)

reklama
Dziewczyny cykl z 28 dni skrócił mi się do 26.. co to może oznaczać? Lekarza mam za 10 dni.. ?
Hormony świrują?
ja mam zwykle cykle 29 dni (wtedy owulacja jakoś 15dc zawsze), czasem mam cykle 26 dniowe (tak jak teraz miałam), bo owulację miałam wcześniej (jakoś 12-13dc) i wszystko się zgadza. Faza lutealna po owulacji jest zawsze taka sama, jeśli owulacja Ci się przesunie w jedną lub w drugą stronę to tak samo okres

Do góry