reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Wiem, oczywiście :) retorycznie zapytałam :)) Ty chyba tez przymierzałaś się do in vitro, dobrze pamietam? Na jakim jesteście etapie? I jaki czynnik zdecydował, że taka podjęliście decyzję?
Tak, w piątek mam punkcję :-)
Czynnik, który zadecydował? Fakt, że naturalnie nie zaszłam w ciążę ;-) I na pewno kilka innych - gdybym była młodsza, pewnie jeszcze bym próbowała. I gdyby nie było refundacji...
A jak Twoje plany?

reklama
mój lekarz skierował mnie do swojego kolegi, żeby ocenił niszę po cc, byłam u Niego na prywatnej wizycie, a że pracuje w szpitalu i wyczaił mi jeszcze małego polipa, to od razu wystawił mi skierowanie do swojego szpitala na histero - chyba średnio Ci odpowiedziałam 😂
Oooo a w jakim badaniu wyczaił tego polipa? 😶

Jutro jade na bhcg i do endokrynolog.I umowilam sie do innego lekarza. Nie po to zeby sprawdzic czy jestem w ciazy czy nie ale po to zeby sprawdzic co sie ze mna dzieje i ogolnie porozmawiac. Polecila mi ta Pania doktor znajoma. Akurat umowilam sie do niej na 18:15. Mam nadzieje ze bedzie w koncu koniec tej farsy.
kilka dni spóźnienia miesiączki (właściwie nie wiadomo kiedy była i czy była owulacja więc nawet nie wiaodmo czy się spóźnia) to jeszcze nie koniec świata i żadna farsa 🙄 okres przyjdzie i tyle 🤷🏻‍♀️

reklama
Przeciwciała mogą przeszkadzać w zajściu w ciążę, jak i w zdrowym jej utrzymaniu.

I nie tyle same przeciwciała są groźne, bo one do łożyska się nie przedostają, ale one niszczą tarczycę.
A jak niszczą tarczycę, to zaburzają gospodarkę hormonów tarczycowych, co może prowadzić w konsekwencji do trudności z zajściem i utrzymaniem ciąży.

Edit. Z tym że, jak TSH ustawione i hormony tarczycowe w normie, to bym aż tak się nie przejmowała. No chyba że przeciwciała są przekroczone po zbóju.
Do zniszczenia tarczycy dochodzi po wielu, wielu latach i to trzeba by było olać mocno temat.
Dziękuję za odpowiedź 🙂 naprawdę więcej można się tutaj dowiedzieć niż od lekarza.
Tarczycę zbadałam dopiero na początku starań i TSH było 2,3, dostałam euthyrox żeby obniżyć do 1,5.
A przeciwciała wyglądają tak, przekroczone normy, ale może bez tragedii. Na USG podobno wyszło, że tarczyca ma mniejszą objętość, co też świadczy o Hashimoto. Plus jakieś małe guzki, ale podobno nieszkodliwe.

Załączniki

• IMG_20220907_213330.jpg
    IMG_20220907_213330.jpg
    75,5 KB · Wyświetleń: 44
  • IMG_20220907_213524.jpg
    IMG_20220907_213524.jpg
    39 KB · Wyświetleń: 46
Do góry