reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

mi się przesunal okres w jednym cyklu o 5 dni, bo 5 dni później miałam owulacje. Zapewne u Ciebie też owulacja się przesunęła co automatycznie przesuwa również okres. Jeśli ogólnie źle się czujesz to dlaczego szukasz przyczyny tylko ginekologicznej?
Mi się spoznił nawet 10 dni parę lat temu i przyszedł spóźniony, czasami tak bywa.

reklama
mi się przesunal okres w jednym cyklu o 5 dni, bo 5 dni później miałam owulacje. Zapewne u Ciebie też owulacja się przesunęła co automatycznie przesuwa również okres. Jeśli ogólnie źle się czujesz to dlaczego szukasz przyczyny tylko ginekologicznej?
bo u internisty bylam wykluczyl wszytsko inne. Jutro jade do endokrynologa zobaczymy co powie chociaz wyniki mam dobre.

No ale chyba coś powiedział o spóźniającej się miesiączce, ze czekać cierpliwie, czy trzeba ją wywołać, czy, że cykl bezowulacyjny i przyjdzie mocno spóźniona no i chyba widzial szyjke, zbadał ją, zrobił usg i 5 tydz więc ciąża chocby znikomo musialaby być widoczna.
Kazal czekac 2 tygonie. Jak @ nie przyjdzie to przyjść. A na koniec dodał co ma być to będzie.

Mi się spoznił nawet 10 dni parę lat temu i przyszedł spóźniony, czasami tak bywa.
bo organizm to nie maszyna 🤩 i jeśli zdarzają się odchylenia czasem to nie oznacza nic poważnego. Skoro ginekologicznie wszystko dobrze to ja również szukałabym problemu gdzie indziej. Chociażby lekarz rodzinny i podstawowe wyniki krwi skoro źle się czuje.

No ale chyba coś powiedział o spóźniającej się miesiączce, ze czekać cierpliwie, czy trzeba ją wywołać, czy, że cykl bezowulacyjny i przyjdzie mocno spóźniona no i chyba widzial szyjke, zbadał ją, zrobił usg i 5 tydz więc ciąża chocby znikomo musialaby być widoczna.
Tak zbadal mnie na fotelu. Pobrał wymaz do cytologii. Zrobił dziwną minę i grzecznie zaprosil.na usg. Tam powiedzial ze narazie nic nie widzi. Kazal wlozyc piesci pod posladki i skierował glowice w prawy jajnik i powiedzial "O" jak zapytalam co sie stalo i co widzi. To powiedzial ze.nic takiego.

Tak, w piątek mam punkcję :-)
Czynnik, który zadecydował? Fakt, że naturalnie nie zaszłam w ciążę ;-) I na pewno kilka innych - gdybym była młodsza, pewnie jeszcze bym próbowała. I gdyby nie było refundacji...
A jak Twoje plany?
Oo to trzymam kciuki! To pierwsze Wasze podejście?

Mamy powtórne badanie nasienia w październiku, ale to już raczej niczego nie zmieni. Zdecydowaliśmy się podchodzić do ivf w Czechach, więc najpewniej pierwsze podejście będzie listopad/grudzień. Napewno zdecydujemy się na badanie zarodków przed transferem no i chyba dwa zarodki na raz. No i na ten moment to tyle z planów..

Zrob tą betę, bo ja w twoich postach odczytuje, ze testom nie dowierzasz to Ci dobrze zrobi. A zle samopoczucie to moze byc tez wynik 6 dniowego stresu i ciągłego analizowania obecnej sytuacji. Moze to być przemęczenie psychiczne już. Oczywiście jest szansa, ze moze test Ci nie wychodzi a beta coś stwierdzi będziesz 1 na ileś tam wyjatków. Ale zrob ta betę i już dla wlasnego spokoju ducha.

Zrob tą betę, bo ja w twoich postach odczytuje, ze testom nie dowierzasz to Ci dobrze zrobi. A zle samopoczucie to moze byc tez wynik 6 dniowego stresu i ciągłego analizowania obecnej sytuacji. Moze to być przemęczenie psychiczne już. Oczywiście jest szansa, ze moze test Ci nie wychodzi a beta coś stwierdzi będziesz 1 na ileś tam wyjatków. Ale zrob ta betę i już dla wlasnego spokoju ducha.
I naszego spokoju ducha 😅

reklama
Tak zbadal mnie na fotelu. Pobrał wymaz do cytologii. Zrobił dziwną minę i grzecznie zaprosil.na usg. Tam powiedzial ze narazie nic nie widzi. Kazal wlozyc piesci pod posladki i skierował glowice w prawy jajnik i powiedzial "O" jak zapytalam co sie stalo i co widzi. To powiedzial ze.nic takiego.
a ile masz lat jeśli można wiedzieć?

Do góry