reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Witam wszystkie starczki.
Dość długo sobie czytam większość wątków i postanowiłam do was dołączyć.
5 miesiąc staran, 18.09 powinna być @ choc wolałabym by jej nie było więc jeśli można to proszę mnie dopisać do waszej listy:) na testowanie. Może w waszym gronie będzie mi raźniej i stanie się cud:)
Trzymam oczywiście kciuki za was wszystkie.
Cześć! Rozgość się u nas i trzymamy kciuki! :)

U mnie chyba rozkręca się 🩸, albo znów plamienie będzie tak jak ostatnio i dopiero @ przyjdzie za klika dni 🤷‍♀️. Coś te cykle widzę nadal swiruja🙈. Po @ pójdę na kontrolę do ginekologa zobaczymy co tam powiem, chyba już będziemy sprawdzać czy w ogóle owu się pojawiła.

Dziewczyny, zaglądam tu do Was. Bobo prawie roczniak juz na stanie, ale nadal KP i brak okresu od porodu. Czy któraś z obecnych tu staraczek jest w podobnej sytuacji? 💞

Czy jak TSH, Ft3 i Ft4 są unormowane, a jest Hashimoto i przeciwciała, to też bardzo może przeszkadzać ciąży? Albo sprawiać problemy z zajściem?
Przeciwciała mogą przeszkadzać w zajściu w ciążę, jak i w zdrowym jej utrzymaniu.

I nie tyle same przeciwciała są groźne, bo one do łożyska się nie przedostają, ale one niszczą tarczycę.
A jak niszczą tarczycę, to zaburzają gospodarkę hormonów tarczycowych, co może prowadzić w konsekwencji do trudności z zajściem i utrzymaniem ciąży.

Edit. Z tym że, jak TSH ustawione i hormony tarczycowe w normie, to bym aż tak się nie przejmowała. No chyba że przeciwciała są przekroczone po zbóju.
Do zniszczenia tarczycy dochodzi po wielu, wielu latach i to trzeba by było olać mocno temat.

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie starczki.
Dość długo sobie czytam większość wątków i postanowiłam do was dołączyć.
5 miesiąc staran, 18.09 powinna być @ choc wolałabym by jej nie było więc jeśli można to proszę mnie dopisać do waszej listy:) na testowanie. Może w waszym gronie będzie mi raźniej i stanie się cud:)
Trzymam oczywiście kciuki za was wszystkie.
hejo !!! Będzie raźniej na pewno ,wiem po sobie 😁😁

reklama
Do góry