reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Hejka. Nie udzielam się tym razem na wrzesniowkach, bo ten cykl teraz bardziej do sprawdzania siebie, co i jak. Jak myślicie, kiedy była u mnie owu? Aplikacja zaznaczyla owu, bo wpisałam pik z testow, bo wydaje mi się, że 11dc to był pik, bo 12dc już słabsza kreska?

Załączniki

• 1237e567-12e7-4e83-bc09-0b290ce1b7b9.jpeg
    1237e567-12e7-4e83-bc09-0b290ce1b7b9.jpeg
    39,8 KB · Wyświetleń: 66
  • f732c8d0-2c4b-4ad4-b86c-30d0a4f97b28.jpeg
    f732c8d0-2c4b-4ad4-b86c-30d0a4f97b28.jpeg
    67,5 KB · Wyświetleń: 66
reklama
Słuchaj. Dał Ci 3 miesiące, na luzie, potem monitoring. Czyli podstawa podstawy. Jeśli za 3 miesiące się nie uda to nie musi nic oznaczać. Powtarzam. Zdrowa para ma rok na wyjście w ciąże i to jest zupełnie normalne. Ty starasz się dopiero 1 miesiąc.
O, a mój gin twierdzi, że jak jest wszystko ok to maksymalnie, podchodząc na luzie (nie mydlić z odpuszczeniem! 😁) po 6 miesiącach kobieta powinna zajść w ciąże. Mnie odesłał na diagnostyke po 3 miesiącach starań, bo stwierdził ze czas nie jest sprzymierzeńcem. No i trafił, bo u nas wyszło słabe nasienie 🤷🏼‍♀️
W każdym razie mamy ze starym ładnych pare miesięcy do przodu no i wiemy na czym stoimy.

O, a mój gin twierdzi, że jak jest wszystko ok to maksymalnie, podchodząc na luzie (nie mydlić z odpuszczeniem! 😁) po 6 miesiącach kobieta powinna zajść w ciąże. Mnie odesłał na diagnostyke po 3 miesiącach starań, bo stwierdził ze czas nie jest sprzymierzeńcem. No i trafił, bo u nas wyszło słabe nasienie 🤷🏼‍♀️
W każdym razie mamy ze starym ładnych pare miesięcy do przodu no i wiemy na czym stoimy.
Nie wiem ile macie lat, ale rekomdacje są takie, że jeśli para ma więcej niż 35 lat to skraca się czas tego spokojnego starania bez badań do 6 msc :)

Nie wiem ile macie lat, ale rekomdacje są takie, że jeśli para ma więcej niż 35 lat to skraca się czas tego spokojnego starania bez badań do 6 msc :)
Tak tak, u nas wlasnie ta granica i oczywiście zdaje sobie sprawę z powodów wcześniejszej diagnostyki. Chociaż nam ze względu wlasnie na wiek lekarz skrócił czas do 3 miesięcy (ja mam za chwile 35 lat)

Chodzi mi bardziej o ogolnie przyjętą zasadę, że zdrowa para ma rok na zajście w ciąże, albo bardziej o kolejność. Najpierw powinny być badania, żeby w ogóle można było stwierdzić, czy para jest zdrowa czy nie. A dopiero później wróżyć czas na zajście.

prawidłowa faza lutealna to ok 14 dni. Ale jeśli trwa od 10 do 16 dni to ok. Więc przy 30 dniowych cyklach możesz mieć owulację i 14 dc. Tak naprawdę nie wiadomo, kalendarzykiem się nie sugeruj
Tak wiem dlatego staralismy sie w tym miesiacu juz zaraz po @. Dokladnie od 5 sierpnia az do 21 dc tak na maxa codziennie. A potem byl jeden dzien przerwy i przez 4 kolejne dni znowu.

reklama
Tak wiem dlatego staralismy sie w tym miesiacu juz zaraz po @. Dokladnie od 5 sierpnia az do 21 dc tak na maxa codziennie. A potem byl jeden dzien przerwy i przez 4 kolejne dni znowu.
no i starajcie się dalej, pierwsze miesiące starań to powinna być przyjemność. Nie szukaj na siłę problemów. Nie będzie się udawać to wtedy pogłębisz diagnostykę

Do góry