reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Tak jak juz mowilam jestem bardzo emocjonalna. Nie wiem co mam zrobic zeby troszke odpuscic j przystopować. Nawet na zywo nie mam z kim o tym porozmawiać. Probowalam z moja mamą ale ona nie rozumie tego urodzila 3 dzieci bez problemu. I tak zostaje sama sobie. Moj tez jest nakrecony za kazdym razem pewnie bedzie nastawiony ze to juz ten dzien itp.
Nikt Cię nie wyganiał, śmiało możesz zostać🙂 dopiero byś zobaczyła co go jest zdenerwowanie staraczek jakbyś tu wpadła z buta z pozytywnym testem. Wiem, ze można czasami oszalec z nerwów i emocji, nawet jak to twój powrwszy cykl starań ale trzeba trochę ochłonąć i podjeść na spokojnie, po kolei. Tutaj masz dziewczyny z masa wiedzy, empatii i wsparcia wiec pisz śmiało, pytaj i nawet się wypłakuj. Ale jak któraś Cię sprowadzi na ziemie to się nie ma co obrażać! Powodzenia !

reklama
Chociaż jestem na tyle glupia ze w glowie mam zeby kupic test 10 jeszcze i zrobić. Ale wiem ze to nic nie da bo tej ciąży poprostu nie ma. Musialabym miec 23 dc owulacje a nie 18 dc zeby az dzisiaj uznac za 1 dzień @. Przez to ze nie mam jej to glowa mi normalnie buzuje. Jestem glupia idiotka ze jeszcze na cos licze w tym miesiacu. A jeszcze widze jak para tu ode mnie ćpają i piją i ostatnio zabrali im blizniaki 4 miesieczne do domu dziecka, a teraz maja kolejne blizniaki. Rozumiecie ciaza po ciazy blizniaki. A czlowiek nie pije, nie pali nie cpa eh jakie to zycie dziwne.

Hej. Wiecie co glupio mi za wczoraj Przepraszam Was wszystkie. Strasznie dziwnie podeszlam do tematu. Z natury jestem bardzo emocjonalna osoba. A w tamtym miesiacu uslyszlam od jednego z ginekologow w 21 dc ze nie mam owulacji i tak naprawde mam 3 miesiace zeby zajsc w ciaze bez wspomagania itp. to rozwaliło mi głowę. Dzis zrobilam test rano ale czulosci 25. Niestety negatywny widac tylko kreske testowa białą a nadal nie mam @. Chcialabym juz go dostać bo ciagnie mnie jajnik z prawej strony mam duzo przeźroczystego sluzu a @ dalej nie widać. Ginekolog dopiero w środę. Poprostu jestem wystraszona tym wszystkim. Mimo ze to pierwszy cykl starań. Jeszcze raz Was bardzo przepraszam. Czy mogę z wami zostać ? I poczekać do tej @.
zostań 🌞 a dlaczego masz tylko 3 miesiące jeśli można wiedzieć?

zostań 🌞 a dlaczego masz tylko 3 miesiące jeśli można wiedzieć?
Tak mi powiedzial ostatnio ginekolog. Mowi ze po 3 miesiacach monitoring i wspomaganie. Bylam u niego na kontrolo 21 dc bo plamilam troszke. Zrobil usg. Przed tym zapytal czy moge byc w ciazy. Potem powiedzial ze ciazy nie widzi ale owulacji tez nie. Wtedy owulacja wypadala na 17 dc. A on 21 dc powiedzial ze nie bylo owulacji. Nie znam sie po czym on to mogl zobaczyc ?

Tak mi powiedzial ostatnio ginekolog. Mowi ze po 3 miesiacach monitoring i wspomaganie. Bylam u niego na kontrolo 21 dc bo plamilam troszke. Zrobil usg. Przed tym zapytal czy moge byc w ciazy. Potem powiedzial ze ciazy nie widzi ale owulacji tez nie. Wtedy owulacja wypadala na 17 dc. A on 21 dc powiedzial ze nie bylo owulacji. Nie znam sie po czym on to mogl zobaczyc ?
w 21 dc to nawet jakby była ciąża to żaden lekarz nie zobaczy :) co do owulacji mogła być wcześniej na przykład.. Ciężko stwierdzić. Może faktycznie za trzy miesiące udaj się na monitoring i wtedy będzie wiadomo czy masz owulację czy nie. Jeśli nie to można ją wywołać za pomocą leków ☺️

w 21 dc to nawet jakby była ciąża to żaden lekarz nie zobaczy :) co do owulacji mogła być wcześniej na przykład.. Ciężko stwierdzić. Może faktycznie za trzy miesiące udaj się na monitoring i wtedy będzie wiadomo czy masz owulację czy nie. Jeśli nie to można ją wywołać za pomocą leków ☺️
ale tak mi powiedzial i przez to mam naje... W glowie.

reklama
Do góry