reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Pytalam ginekologa narazie nie kazal nic robic procz staran przez 3 miesiace.
myślę, że to całkiem rozsądne. Poprostu narazie uprawiaj seks na spokojnie. Za 3 miesiace udaj się na monitoring jak coś będzie nie tak to wtedy badania i leki.
Tak naprawdę mało kto zachodzi świadomie w pierwszym cyklu

Wiesz, nie kazał bo staracie się bardzo krótko wiec normalnie lacie rok na zajście jak każda zdrowa para. Ale jeśli tak się nakręcasz i zależy Ci na tym żeby to było sprawniej to już możesz sobie zrobić hormony czy AMH itp i mieć juz jakiś obraz sytuacji. Chociaż tak naprawdę może Ci się za te 3 miesiące udać bez niczego🤷‍♀️ To dopiero wasz 1cs wiec cierpliwość i seks i tyle 😁

My też dopiero zaczęliśmy starania i gin dal mi listę hormonów do zbadania plus zalecił pić inofem raz dziennie. Wcześniej zrobiłam cytologie, usg i czystość pochwy - wszystko wyszło ok, ale dla pewności kazał sprawdzić te hormony. Może też powinnaś pójść na pobranie krwi. Dziewczyny kiedyś wstawiały listę hormonów do badania w określonym dniu cyklu :)

Dziewczyny. Mam DRUGĄ CIĄŻE POZAMACICZNĄ 😭 tym razem w prawym jajowodzie 😭 widać zarodek.. bijące serce… Boże, mam nadzieje, ze się po tym pozbieram 🥺 za kilka godzin laparoskopia, tak bym chciała to już mieć za sobą 😭
Coooo? Jak to możliwe że przed zabiegiem nikt nie obejrzał jajowodów? Czyli to był pseudo pęcherzyk? Czyli nie zaśniad?

reklama
My też dopiero zaczęliśmy starania i gin dal mi listę hormonów do zbadania plus zalecił pić inofem raz dziennie. Wcześniej zrobiłam cytologie, usg i czystość pochwy - wszystko wyszło ok, ale dla pewności kazał sprawdzić te hormony. Może też powinnaś pójść na pobranie krwi. Dziewczyny kiedyś wstawiały listę hormonów do badania w określonym dniu cyklu :)
tylko najgorzej ze musze myslec o tym sama gin nic nie zaproponowal.

Do góry