reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Pytalam ginekologa narazie nie kazal nic robic procz staran przez 3 miesiace.
myślę, że to całkiem rozsądne. Poprostu narazie uprawiaj seks na spokojnie. Za 3 miesiace udaj się na monitoring jak coś będzie nie tak to wtedy badania i leki.
Tak naprawdę mało kto zachodzi świadomie w pierwszym cyklu

Wiesz, nie kazał bo staracie się bardzo krótko wiec normalnie lacie rok na zajście jak każda zdrowa para. Ale jeśli tak się nakręcasz i zależy Ci na tym żeby to było sprawniej to już możesz sobie zrobić hormony czy AMH itp i mieć juz jakiś obraz sytuacji. Chociaż tak naprawdę może Ci się za te 3 miesiące udać bez niczego🤷‍♀️ To dopiero wasz 1cs wiec cierpliwość i seks i tyle 😁

My też dopiero zaczęliśmy starania i gin dal mi listę hormonów do zbadania plus zalecił pić inofem raz dziennie. Wcześniej zrobiłam cytologie, usg i czystość pochwy - wszystko wyszło ok, ale dla pewności kazał sprawdzić te hormony. Może też powinnaś pójść na pobranie krwi. Dziewczyny kiedyś wstawiały listę hormonów do badania w określonym dniu cyklu :)

Dziewczyny. Mam DRUGĄ CIĄŻE POZAMACICZNĄ 😭 tym razem w prawym jajowodzie 😭 widać zarodek.. bijące serce… Boże, mam nadzieje, ze się po tym pozbieram 🥺 za kilka godzin laparoskopia, tak bym chciała to już mieć za sobą 😭
Coooo? Jak to możliwe że przed zabiegiem nikt nie obejrzał jajowodów? Czyli to był pseudo pęcherzyk? Czyli nie zaśniad?

reklama
My też dopiero zaczęliśmy starania i gin dal mi listę hormonów do zbadania plus zalecił pić inofem raz dziennie. Wcześniej zrobiłam cytologie, usg i czystość pochwy - wszystko wyszło ok, ale dla pewności kazał sprawdzić te hormony. Może też powinnaś pójść na pobranie krwi. Dziewczyny kiedyś wstawiały listę hormonów do badania w określonym dniu cyklu :)
tylko najgorzej ze musze myslec o tym sama gin nic nie zaproponowal.

Do góry