reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Sorry nie zauważyłam 🙈 ale jakbyś zrobiła na przykład jutro to tez będzie ok, jeśli ma tylko wykazać czy owu była. Przed owu poziom proga jest baaaaaardzo niski. Niemniej - nie namawiam na sile, nic to nie zmieni 😉
Nie będę się wygłupiać 🙈 ale jak tylko cokolwiek test pokaże to lecę na betę i proga

reklama
Moim zdaniem za te suchość odpowiada presja, nam tez sie zdarza, ale rzadko...np seks 5 dzień z rzędu to juz w głowie mam ze bardziej dla prokreacji to niz dla samej przyjemności. 🙈🤯🤪

Też mi się tak wydaje. Nigdy wcześniej nie było 1-2 tyg przerwy miedzy stosunkami a ostatnio do tego doszło że jakoś nie mam ochoty. Wcześniej tylko pomyślałam o seksie i od razu mokro było na dole ... Teraz ... Susza ... Na pewno to przez to że staramy się o dziecko. Zawsze po płodnych dniach mówię sobie że to ostatni cykl tak na " przymus" inne będą tylko dla przyjemności ale jakoś nie wychodzi. W tym mam nadzieję że się uda tak dla przyjemności ale co wyjdzie to nie wiem... Bo tak to nigdy nie dochodzę, czekam aż mąż skończy i idę spać ..

Dziewczyny, pisałyście o tym, że babyplan jest spoko testem ciążowym, a co z ich owulakami? Obrażam się na Testeo i szukam alternatywy :)

Też mi się tak wydaje. Nigdy wcześniej nie było 1-2 tyg przerwy miedzy stosunkami a ostatnio do tego doszło że jakoś nie mam ochoty. Wcześniej tylko pomyślałam o seksie i od razu mokro było na dole ... Teraz ... Susza ... Na pewno to przez to że staramy się o dziecko. Zawsze po płodnych dniach mówię sobie że to ostatni cykl tak na " przymus" inne będą tylko dla przyjemności ale jakoś nie wychodzi. W tym mam nadzieję że się uda tak dla przyjemności ale co wyjdzie to nie wiem... Bo tak to nigdy nie dochodzę, czekam aż mąż skończy i idę spać ..

A 5 dni z rzędu mój mąż by nie dał rady 😆😆😆 jak było kiedyś przez 7 dni to mówił że " zwiędł mu już chyba na amen" 😆😆

Myślałam, że to nie kółko wzajemnej adoracji bawcie się dalej, wg mnie to nie to samo , strata u nic kompetltnie brak

Nie ma tu kółka wzajemnej adoracji, ale skoro w wątku na którym jest masa dziewczyn nawet po kilku poronieniach piszesz, że to nic takiego i bez przesady bo brak ciąży jest gorszy no to nie wiem czego się spodziewasz?

Czy możesz czuć się źle z tego powodu? Oczywiście, że tak. Nie zachodzenie w ciąże też jest trudne, jakby nie patrzeć sama staram się o ciąże 14 miesiąc i nie jest to dla mnie łatwe.
Nie zmienia to faktu, że nie chciałabym po raz kolejny przechodzić tego co przechodziłam w grudniu 2021/styczniu 2022. Nie chciałabym mieć poczucia, że 15 października to "mój dzień". Nie chciałabym myśleć, że moje dziecko zaraz by kończyło 3 tygodnie, nie chciałabym myśleć jak by wyglądało, czy już by się uśmiechało, do kogo było by podobne - nawet jak zajdę w ciąże i ją donoszę i to i tak nie zmieni faktu, że miałam dziecko które umarło, nawet jeżeli dla wielu to był zlepek komórek (notabene sama tak myślę, bo moje poglądy są skrajnie lewicowe) i wolałabym nie zachodzić w te ciąże i po prostu mieć nadzieję na in vitro czy adopcję. Kiedy Tobie się uda zajść w ciąże (z tego co pamiętam, nie macie nawet podstawowego badania nasienia) to powiesz u lekarza/położnej ciąża 1. Ja będę musiała powiedzieć 4.

"Tyle o sobie wiemy na ile nas sprawdzono"

W tym cyklu nie mowiłam nic o dniach płodnych bo sama nie wiedziałam kiedy dokładnie one wypadną...i jakoś tak ładnie ten nasz seks wypadł na wykresie, z czego moze 2 razy były takie bardzo pod presją a nie sądzę, zeby wtedy była owulacja nawet. Zobaczymy z mężem co nam ten wrzesień przyniesie, czy dostanie mąż spozniony prezent urodzinowy i najlepszy prezent z tego, seks tylko dla samej przyjemności 🤣😂🤪🥰

W tym cyklu nie mowiłam nic o dniach płodnych bo sama nie wiedziałam kiedy dokładnie one wypadną...i jakoś tak ładnie ten nasz seks wypadł na wykresie, z czego moze 2 razy były takie bardzo pod presją a nie sądzę, zeby wtedy była owulacja nawet. Zobaczymy z mężem co nam ten wrzesień przyniesie, czy dostanie mąż spozniony orezent urodzinowy i najlepszy prezent z tego, seks tylko dla samej przyjemności 🤣😂🤪🥰
u nas w tym cyklu seks niby w dobrym czasie,ale tez bez presji, dawno nie czulam takiego luzu 😍 ale przyszly mi juz pinki i tak mnie korci ... a prawdopodobnie jest dopiero 7 dpo :(

reklama
Dziewczyny, pisałyście o tym, że babyplan jest spoko testem ciążowym, a co z ich owulakami? Obrażam się na Testeo i szukam alternatywy :)

Babyplan nie używałam. Moją miłością są easyathome. Miałam tez mommed i jakiejś innej randomowej firmy ale na żadnych peak tak ładnie nie wychodzi jak właśnie na easyathome

Do góry