reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

ja go mam, jest spoko jako nawilżenie no ale w ciąże po nim nie zaszłam

Tego że sprawi cud to się nie spodziewam 😆😆😆 chce tylko jako nawilżenie bo czasem mam problem z naturalnym nawilżeniem😆😆😆 no i oczywiście zależy mi na czymś bezpiecznym dla plemników, przez 2 msc używałam zwykłego żelu a lekarz mówił że takie utrudniają plemnikom dotarcie do celu.

reklama
Prolaktyna jest bardzo wrażliwym badaniem i trzeba zachować wszystkie zasady przed. Czyli dzień przed nie uprawiać seksu, wyspać się, nie spieszyć, nie denerwować, nie stymulować sutków (nawet myjąc się). Więc jak na badanie zrobione z doskoku to wyniki masz bardzo ładne ;-).
Ooo bardzo dziękuje! Dzień przed ostatnim badaniem wróciłam w nocy z urlopu, spac kładłam się pozno, wstałam wcześnie, nie było miejsca parkingowego wiec do gabinetu dobiegłam z językiem po ziemie. Seksu za to wtedy napewno nie było.
Odpuszczam ten temat w takim razie 😅

Tego że sprawi cud to się nie spodziewam 😆😆😆 chce tylko jako nawilżenie bo czasem mam problem z naturalnym nawilżeniem😆😆😆 no i oczywiście zależy mi na czymś bezpiecznym dla plemników, przez 2 msc używałam zwykłego żelu a lekarz mówił że takie utrudniają plemnikom dotarcie do celu.
te durexy i unimile utrudniają. Ale np taki zwykły żel nawilżający jak feminum już nie.

te durexy i unimile utrudniają. Ale np taki zwykły żel nawilżający jak feminum już nie.

No właśnie ja używałam unimile i to przez kilka msc, wcześniej Durex ale wtedy nie staraliśmy się o dzidzi.
Ostatnio jakoś jesteśmy z mężem przemęczeni i mam problem z suchością w niepłodne dni, a i w niektóre płodne też się zdarza. Zazwyczaj aż się wstydzilam że mi tak mokro non stop a teraz tęsknię za tym uczuciem...

No właśnie ja używałam unimile i to przez kilka msc, wcześniej Durex ale wtedy nie staraliśmy się o dzidzi.
Ostatnio jakoś jesteśmy z mężem przemęczeni i mam problem z suchością w niepłodne dni, a i w niektóre płodne też się zdarza. Zazwyczaj aż się wstydzilam że mi tak mokro non stop a teraz tęsknię za tym uczuciem...
Rozumiem. Ja też mam z tym spory problem więc w zasadzie za każdym razem używamy zelu i jest spoko.
I te żele wspomagające płodność niby dla mnie maja lepszą konsystencję niż durexy

A u mnie dalej nic - okres powinnam dostać jakoś piątek, może sobota. Brzuch mnie mylił kilka dni temu a teraz zero.
Na złość mam urwanie głowy i nie miałam czasu kupić testów ale może dzisiaj to ogarnę chociaż wolałabym betę.
Chociaż dalej nie wierze, że w moim wypadku ciąża może być realna 🙈🙊🙉

Rozumiem. Ja też mam z tym spory problem więc w zasadzie za każdym razem używamy zelu i jest spoko.
I te żele wspomagające płodność niby dla mnie maja lepszą konsystencję niż durexy

Nie wiem czy to z wiekiem ta " suchość" nadeszła czy co... Ale i ostatnio nie bardzo mam ochotę na seks, czasem wręcz ulegam mężowi żeby mu nie było przykro... Ostatnio mamy ciężki okres, jesteśmy przemęczeni niewyspani i chyba dlatego, bo wczesniej zawsze miałam ochotę. Nie wiem czy to przez te miesiące niepowodzeń tak mam czy poprostu jakiś taki okres nadszedł

Nie wiem czy to z wiekiem ta " suchość" nadeszła czy co... Ale i ostatnio nie bardzo mam ochotę na seks, czasem wręcz ulegam mężowi żeby mu nie było przykro... Ostatnio mamy ciężki okres, jesteśmy przemęczeni niewyspani i chyba dlatego, bo wczesniej zawsze miałam ochotę. Nie wiem czy to przez te miesiące niepowodzeń tak mam czy poprostu jakiś taki okres nadszedł
też zauważyłam, że kiedyś miałąm więcej ochoty na seks. Może te Starania tak wpływają. Np w tym miesiącu się umówiliśmy po prostu, kiedy idziemy do łóżka, żeby zrobić dziecko. Wczoraj był pierwszy taki seks i o dziwon było fajnie :p

reklama
też zauważyłam, że kiedyś miałąm więcej ochoty na seks. Może te Starania tak wpływają. Np w tym miesiącu się umówiliśmy po prostu, kiedy idziemy do łóżka, żeby zrobić dziecko. Wczoraj był pierwszy taki seks i o dziwon było fajnie :p

Właśnie my w tym miesiącu działamy na luzie ... Ale obawiam się że jak przyjdą te płodne dni to nie będzie na luza bo się nakręcę za bardzo... i najpewniej znowu się będziemy kłócić " bo wyszedł pozytywny owulak to ja już natychmiast musi być seks ..." Nie mogę nic na to poradzić ... Chce wyluzować ale to silniejsze....
Jedyny plus taki że mąż wyjechał do pracy niby w delegacje ( 2 tyg), ale plany im się zmieniły i wracają do domu co dzień, plus dlatego że owu planowo w sobotę a minus dlatego że będzie zmęczony bo to jednak trzeba długo jechać

Do góry