reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wczesna ciaza

Jutro mam jeszcze mojego lekarza rodzinnego ... nie wyjde jej z gabinetu jak mnie jakos sensownie nie zbada ... co prawda jest Polska klinika w Londynie. .. byłam tam kiedyś 3 razy masakra . te wycieczki do tej właśnie kliniki wyniosily mnie ok 200 funtów ... przejazd Plus badanie ... raz pojechałam a lekarz zapomniał o mojej wizycie i wyszedł do domu [emoji34] stacony czas i pieniądze . To się w głowie nie mieści co się tu dzieje ... aha dodam też ze dziś dostałam w szpitalu antybiotyk na bakterie w moczu , antybiotyk który nie można brać w ciąży ... przepisala go lekarka która ciazy nadal nie wyklucza ... paranoja... boję się go wziąć . Szkoda słów ....

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja już mam 9 dzien spóźnienia @ [emoji53] ta lekarka w szpitalu powiedziała że co to jest 9 dni to nic . Ja raczej się nie spozniam czasem 1 dzien gora. No i za nim zrobilam test odrzucilo mnie od papierosów tak samo jak w tejpierwszej ciazy ... nie wiem już sama

A ten rodzinny jest bardziej przyjazny ? Jakbyś betę zrobiła to by było wiadomo co i jak. Ja przy pierwszej ciąży tydzień przed @ się rozchorowałam i powiedziałam dr,że mogę być w ciąży ale jeszcze za wcześnie na potwierdzenie. Potraktował mnie juz jak kobietę w ciąży i tak dobrał leki bo nie chciał ryzykować.

Z tym antybiotykiem też bym się wstrzymała. Ja w pierwszej ciąży miałam bardzo często bakterie i brałam Furaginum plus dużo picia i żurawinę.

Może zrób rano test jeszcze raz? Bo w szpitalu to nie był poranny mocz przecież.

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

Jutro idę do zupełnie nowej lekarki "rodzinnej " mojej akurat nie ma ... chociaż pewnie będzie podobnie jak w szpitalu . Zapytam o prywatne badanie krwi może zna jakieś laboratorium :/ chociaż sama już nie wiem znów plamie delikatnie :( po tym poronieniu co miałam lekarz powiedział ze moja macica jest strasznie mała i mogę mieć problem z ciazami ale każdy kolejny lekarz zaprzeczał. .. może rzeczywiscie tak jest[emoji17] mam nadzieję ze jakoś przetrzymam do rana i nie rozkreci się to w nic poważniejszego ale pomalutku tracę nadzieję ze się udało tym razem [emoji17]Polska to jednak Polska .... Mimo wszystko dziękuję Ci za odpisywanie i porady .

Sent from my SM-J500FN using Forum BabyBoom mobile app

Trzymam kciuki mimo wszystko. Jeszcze nic nie wiadomo. Bądź dobrej myśli! :)

Co do małej macicy - Moja Mama (54 lata) niedawno na badaniu dowiedziała się, że ma małą macicę i dlatego też wszystkie 3 porody odbyły się 1 miesiąc przed czasem. Nie było już miejsca na rośnięcie dla Nas. Miała 3 porody SN. I my mamy się dobrze :)
Głowa do góry! Wiem, że to trudne, będzie ok!

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję kochana za miłe i cieple słówka [emoji11] staram sie nie denerwować bo pogorsze sytuacje. Przykład Twojej mamy dał mi dużo nadziei . Dziękuję jeszcze raz . Napiszę co zalatwie jutro u lekarza . Pozdrawiam i życzę dobrej nocy [emoji5]

Cześć dziewczyny, czy zdażyło się wam ,że na usg w 6 tygodniu ciąży nie było słychać bicia serduszka? Wczoraj na usg moja ginekolog bardzo mnie przestraszyła,powiedziała, że zarodek ma 3 mm ale nie słychać bicia serca do tego mam plamienia ,dostałam luteine i wizyta za tydzień ,strasznie jestem przerażona :-(

Cześć dziewczyny, czy zdażyło się wam ,że na usg w 6 tygodniu ciąży nie było słychać bicia serduszka? Wczoraj na usg moja ginekolog bardzo mnie przestraszyła,powiedziała, że zarodek ma 3 mm ale nie słychać bicia serca do tego mam plamienia ,dostałam luteine i wizyta za tydzień ,strasznie jestem przerażona :-(
Zdarzyło ...za 2-4 dni zacznie bić, daj mu czas na rozruch :) Nerwy szkodzą i Tobie i dzidziusiowi :)

reklama
Dziewczyny to nie jest znowu tak do końca prawda. Ja mam swoją drugą ciaze w Niemczech prowadzona i jestem z opieki bardzo zadowolona (a miałam i na ubezpieczenie prywatne i panstwowe). Bardzo dużo badań usg (oficjalnie niby 3 a większość lekarzy robi ma każdej wizycie), mnóstwo badań krwi itp. Co do wczesnej ciąży, ja miałam usg juz w 6 tygodniu potwoerdzajace ciaze i potem znowu w 7 potwierdzajace bicie serca. Do 12 czesto lekarze chca widziec pacjentke co 2 tyg. ze względu właśnie na częstsze poronienia. W każdym kraju znajdą się beznadziejni lekarze. Nie wiem w jakiej części kraju mieszka monikabar. Ja mieszkam na Bawarii między Augsburgiem i Monachium. W razie czego mogę polecić dobrych specjalistow.

Do góry