reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Skrzat myślę że zależy od temperatury ale w taką zimę porządna zalozylabym jeszcze kombinezon ale w taką jak mieliśmy np rok temu to też kombinezon ale taki lżejszy albo ciepły kombinezon kocyk i ewentualnie osłonka na nóżki bo ten spiworek wydaje się bardzo gruby...

Milagros ja używałam tylko Aventa więc taka bym wybrała, a właściwie to w ogóle nie biorę butelek.. jak dokarmiają to mają jakieś swoje butelki a tak to w sumie raczej są za kp...

35 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

reklama
Ja biore Avent, bo taką mam. Na pewno wezme. Nigdy nic nie wiadomo, a karmienie noworodka z kieliszka (akurat u nas taka praktyka) nie jest proste.

Jestem w 35 tygodniu ciąży

U nas w szpitalu przynosili gotowe mieszanki w ichnich butelkach ;)

Mam 3 śpiworki do gondoli na oku i chyba kupie bo bedzie to wygodniejsze od kocyka a i od spodu trochę ochroni;) moze wkleję wam za chwile linki i poradzicie na który sie zdecydować.

Z takich pozytywów to kumepla która rodzi za 2-3 tygodnie dzisiaj sie śmiała ze w październiku kończy życie towarzyskie i czas sie spakować do szpitala, ta ma ciąże jak marzenie biega ze ho ho;) Aż mi sie moja ciąża z Basia przypomina.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Skrzatq super ten spiworek [emoji6] podoba mi się , ciekawe jak na żywo . Jakbyś zamawiala to jestem do posłuchania opini [emoji6]
Nie wiem czy był temat laktatora (medela mini electric) co o nim powiecie? Mam chyba lovi reczny ale jednak pokusilabym sie o elektryczny ( w razie wypadu do lekarza itp)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Milagros-ja mam lovi te chroniaca oddruch ssania i taka spakowalam. Jak nie podpasuje to Avent. U nas w szpitalu niby daja mleko w swoich butelkach z ktorych korzystaja wszystkie dzieci. Jestem dziwna bo jak sie o tym dowiedzialam to jakies obrzydzenie mnie wzielo i od razu swoja buteleczke spakowalam. Ciekawe czy w ogole bede mogla jej uzyc ;-)

Ja stanik do karmienia narazie mam jeden, usztywninay. Miseczka C takze nie jakis super wielki i w razie niewypalu z karmieniem bede nosic go na codzien.

Princeska mleko w szpitalu jest w butelkach jednorazowych nie ma co obrzydzac [emoji6] są takie małe butelki z gotową jedną porcją [emoji5]

Jestem w trakcie 33 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji170][emoji171][emoji169][emoji172]

Emalka-akurat w tym szpitalu nie sa jednorazowe. Wiem, bo znajoma mowila ze tam butelki wyparzaja. Jak poszla zapytac jakim mlekiem dokarmiaja to niczego sie nie dowiedziala i wyszla z zalozenia ze roznym, takim jakie akurat maja. Polozna jej powiedziala zeby przywiozla swoje mleko bo u niej pobyt byl dluzszy ze wzgledu na zoltaczke maluszka

O wlasnie chcialam napisac ze jak rodzilam Julka to w szpitalu byl bebilon w tych gotowych buteleczkach.
Jak ktos sie brzydzi to warto parę kupic to tanie jest. Ja sie jeszcze nie dowiadywalam jak tutaj w szpitalu się praktykuje ale jesli wlasnie w ich butelkach to chyba wezme kilka buteleczek tych gotowych.

Jestem w 33. tygodniu ciąży <3

reklama
Karosznurek to super ja nie wiem kiedy sie z tym zbiore w koncu a tez by wypadalo robic już . z tym ze ja mam huz butelki laktator i podklady dla siebie kupione wiec TYLKO jakies leki pierdolki i dalej nie wiem jaki termometr

Jestem w 33. tygodniu ciąży <3

Do góry