reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

saro ten wózek ma świetne opinie, każda mama go sobie bardzo chwali. Cena dla mnie jak najbardziej OK w końcu to wózek markowy, który kiedys bez problemy dobrze sprzedasz:-) (idą jak woda)
Co do fotelików to teraz bym woziła jeszcze tyłem, bo tak jest najbezpieczniej dla tak małego jeszcze dziecka, które nie jest stabilne, nie potrafi utrzymać dobrze głowy, nawet ostre hamowanie może zrobić krzywdę takiemu dziecku, przy takim hamowaniu dziecko nie poleci do przodu bo oparcie go zatrzyma. Z reszta spróbuj to sobie wyobrazić , jak samochód ostro hamuje to ciało leci najpierw bardzo szybko do przodu a póżniej wolniej wraca, wtedy małym, lekkim dzieckiem, nie kontrolującym swojego ciałka to już w ogóle by nieźle rzuciło. Dlatego te małe foteliki są montowane tylko tyłem do kierunku jazdy i najlepiej jest jednak kiedy dziecko jak najdłużej tak jeździ

reklama
a jeszcze własnie mamy piszą że Aria jak na tak mały wózek ma świetna amortyzację, zreszta ja go oglądałam na żywo, świetnie się podbija, jak naciśnie się mocniej na wózek to fajnie jakby to nazwać sprężynuje, dla mnie ten wóżek wart jest swojej ceny

tanu świetne są te zestawy, ale wszystkie sa w jęz angielskim, dziecku to napewno nie robi zadnej różnicy, no i nie wiem czy Zoska by się tym wszystkim bawiała, ale ogólnie pewnie jakby mi się trafił w miarę tanio to bym się skusiła

ivaz-baaaardzo dziekuje za opinie,juz sie nie moge doczekac soboty!:-D
tanu-fajne te zabawki,tzn super te zestawy (ale jak dla mnie za duzo tych zabawek na moje male mieszkanie i mala nudziare ktora sie w mig wszystkim nudzi).

Avanti-jak ten telefon FP?Zainteresowal sie nim alanek?Bo mnie on nadal sie b.podoba:tak:

Myfa,ciezko mi powiedziec jak zima bo nie jestem jeszcze jego posiadaczka:-DNa te zime zostawiam sobie swoj gigant,ale...jesli w sklepie za fotelik+wozek dadza nam jakis rabat (maja tam te wszystkie rodzaje fotelikow coneco,espiro i inne w "tej klasie"wiec bede se mogla wszystko porownac zestawiajac obok siebie)to nie wiem czy juz bysmy tego PP Aria Oh nie brali-strasznie mi sie podoba ten kolorek zolto-zielony:tak:Mezowi wozek tez sie podoba.Kolezanka wyslala mi smsa wlasnie ze w tym sklepie sa niskie ceny w porownaniu z innymi:tak:To jeszcze zalezy gdzie sie jezdzi takim wozkiem zima.Ja mieszkam w sumie w centrum (takie poboczne centrum) i chodniki sa tu odsniezane ladnie wiec ja u siebie mysle ze spokojnie dam rade-daja rade nawet mamy z typowymi parasolkami za 200 zl (takimi jak dla lalek malutkimi):tak:

Sara mi tez sie podoba ten wozeczek, tylko zastanawiam sie czy ja w zime dam rade go prowadzic?
Myfa właśnie ja tez raczej bym się obawiała zostać zimą z takim wózkiem, jednak co duze koła to duże, tymbardziej że pewnie nasze dzieciaki pewnie zimą nie będa jeszcze chodzić albo dopiero zaczną. Ja wprawdzie kupiłam (tj teściowie Zośce kupili) maclarena, ale tez mam drugą dużą spacerówkę na duzych kołach, więc zima mi nie straszna:-)

sara-wiem ze to nie tu, ale własnie zauwazyłam ze juli ma zabek...czy ja jakas slepa jestem czy to swieza sprawa?

a ja własnie przez 45 min gadałam przez tel z zona kuzyna meza:) o fotelikach własnie, bo ona kiedys-jakies 4 lata temu pracowała w tym biznesie-i powiedziała mi ze faktycznie sporo firm nie robi crash testów własnie ze wzgledu na koszty, bo wtedy-tzn 4 lata temu-podstawowy test kosztował ok 100 tys euro! co nie znaczy ze sa złe jak nie maja testów. powiedziała zebym przede wszystkim zwróciła uwage na stelaz-tzn na plastik z którego jest wykonany- im wiecej elementów tym gorzej, najlepiej jak skorupa jest wykonana z jak najmniejszej liczby elementów, bo to znaczy ze w razie wypadku sa mniejsze szanse ze sie rozleci na czesci...i ze wazne jest wypełnienie-unikac styropianu, lepsza pianka. a cała reszta to kwestia gustu-materiał, forma, kształt...aha i doradzała te do 25 kg, bo niewiele sie roznia cenowo i wygladem a na dłuzej starczaja i sa stabilniejsze w aucie-cokolwiek to znaczy

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ivaz-baaaardzo dziekuje za opinie,juz sie nie moge doczekac soboty!:-D
tanu-fajne te zabawki,tzn super te zestawy (ale jak dla mnie za duzo tych zabawek na moje male mieszkanie i mala nudziare ktora sie w mig wszystkim nudzi).

Avanti-jak ten telefon FP?Zainteresowal sie nim alanek?Bo mnie on nadal sie b.podoba:tak:

Sara raczej nie bardzo jest zainteresowany tym telefonem :eek: woli grajaca gitarę kupioną za 6zł :-D

Do góry