reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Sara fajne te kojce, ale ja kojca też nie kupię, miałam jak Oskar był mały, wogóle nie chciał w nim siedzieć, wył jak tylko probowałam go wsadzić.
Mam łóżeczko turystyczne, ale my go używamy na codzień do spania.

Dziewczyny czy wasze dzieciaczki śpią w takich śpiworkach,
ŚPIWÓR ---- ŚPIWOREK NIEMOWLĘCY ------ MIŚ (713871728) - Aukcje internetowe Allegro
czy nie za bardzo ograniczają ruchy dziecka, bo moja ciągle w nocy sie wierci raz spi na boku raz na brzuchu i ciągle jest odkryta
Mój Adi śpi w takim śpiworku i jest bardzo zadowolony jak go mama rano z niego uwalnia:-D Ale powiem Wam że u mnie to się sprawdza, nie martwię się o to, że mały się rozkopał, ja polecam, ale pewnie nie wszystkie dzieci takie coś akceptują....

Ewelcia, fajna ta żyrafa:tak:

reklama
po kolei

KOJCE- my mamy taki
NOWOSC KOJEC HORN FIRMY BERBER 105X105 POLECAM !!! (707421134) - Aukcje internetowe Allegro

zielony

bratanek ma taki sam, ma teraz 12 mc i nadal bardzo go lubi...

to fakt ze kojce ograniczaja przstrzen, ale przeciez nie trzyma sie w nim dziecka cały czas. Poza tym u nas stoi juz rozłozny i naprawde jak sprztam to wrzucam do niego wszystkie zabawki i jest ok....

jesli chodzi o drewniany to znajomi który maja kominek chwala sobie taki
DUZY KOJEC 8 ELEMENTOW BRAMKA SKLADANY HARMONIJKA (715456402) - Aukcje internetowe Allegro

i maja go ustawionego tak ze nie tworzy sie przestrzen zamknieta tylko ochrona na kominek i ostre meble

SPIOWRKI

adas ma kilka i nawet je lubi, tzn nie protestuje, ale pewnie głwnie dlatego ze jest do nich przyzyczajony od czasu jak skonczył 2 mc...mamy rózne i jesli moge cos podpowiedziec to nie watro kupowac tych najmniejszych...im wiekszy tym lepszy

ewelcia-zyrafka super....my chcemy cos takiego kupic dla bratanka na gwiazdke-bedzie miał wtedy 16 mc i nie wiem czy bedzie sie czyms takim cieszył

Nie wiem czy powinnam pisać skoro chcę go sprzedać :-D

A teraz na poważnie, napewno nie kupiłabym buzza którego ktoś użytkował 1,5 roku i dłużej. Poprostu po swoim widzę jego słabe strony. Oczywiście są zwolnennicy tych wózków (do których zresztą tez nadal mimo wszystko nalezę) ale i przeciwnicy. Może inne dziewczyny posiadające buzzy opowiedzą o swoich odczuciach dot. uzytkowania??

jak dla mnie buzz jest ok. miałam specyficzne kryteria i on je spełnił. ale fakt ma wady, które jednocześnie są zaletami:baffled: Przednie kółko - zwrotne super - tyle, że czasami przez tą zwrotność blokuje się na naszyh miejskich chodnikach. ja sobie nie radzę więc blokuję ale mój m jeździ aż miło i nie narzeka. U mnie nic nie skrzypi. Ale np jest malutki - super bo wszędzie się mieści - ale z drugiej strony gondola jest wąska - bardzo. teraz pewnie Zuze już nie byłoby wygodnie. Trochę denerwuje mnie też to kubełkowe siedzenie spacerówki. Bo mała chciałaby się przekręcic na brzuszek ale tu ni du du nie da rady. ale za to jest leciutki - i rozkładam go sama w 5 sekund bez problemu. My mieszkamy w kamienicy - na 2 piętrze ale mieszkania mają po 5 m więc tak jakbym mieszkała na 4 piętrze + kręcone schody - nie da rady wnosić ózka. na szczęście szybko rozkladam i chowam wózek w samochodzie na podórku. gdybym miała jeszcze raz wybierać pewnie wybrałabym tak samo

Dziewczyny a co sadzicie o kojcach?
.

Ja o kojcu raczej nie myślę - przynajmniej na razie. ale gdybym miał kupować to właśnie drewniany. Upadek i uderzenie w szczebelki jakoś mnie tak bardzo nie przeraża. maluch musi się uczyć na własnej skórze a w takim siatkowym kojcu - nie będzie się uczyl wstawać. tak to po szczebelku się może wspinać. upadnie na pewno nie raz ale w takim siatkowym nawet nie ma jak i czego się złapać więc to bardziej ogranicza jesgo rozwój niż upadek i uderzenie w szczeble. z drugiej strony zwykle w mieszkaniach nie ma miejsca na te drewniane...jest jeszcze jedno ale - w tych z siatkami - spójrzcie przez nie - nic nie widać od wewnątrz na zwenątrz. to tak jak się patrzy przez okno na którym jest taka wielka siatkowa reklama.... G....no a nie widoki:-D dlatego ja pewnie na taki się nie zdecyduje - chociaż kto wie

mysle zeby mu teraz kupic garnuszek na klocuszek albo taka zyrafe tylko ona jest 9+m
Fisher Price Piłeczkowa Żyrafa K8844 - Porównanie ofert i cen w sklepach internetowych
no i tutaj znow tansza bo 25e;-)
Ewelcia tym, że zyrafa jest 9+ się nie przejmuj. podobno jak kupuje się dzieciakom bardziej dorosłe zabawi to szybciej się rozwijają.:tak: mnie zżyrafa się bardzo podoba - jeszcze takiej nie widziałam

Dziewczyny czy wasze dzieciaczki śpią w takich śpiworkach,

Zuzka miała jeden śpiworek ale nie dałam jej rady:-p spała od poczatku pod kołderką tteraz jak jest gorąco - czyli całe lato - śpi pod doma kocykami. a ponieważ śpi tylkon na brzuchu ostato to nie ma kłopotu z rozkopywanie. jak ją położę na plecy i kładę kocyk to ona fik - nogi do góry i tyle było z kocyka:-D na brzuchu nie ma kłopotu. ale nad morzem spała w śpiworku ale... musiałam go rozpiąć bo jak nie mogła powierzgać nogami to się bardzo denerwowała

Justyna sa jeszcze takie siateczkowe kojce które mają i podłoge i te uchwyty do łapania i podnoszenia... aleee ja chyba jednak wole drewniane i masz racje że dziecko musi spróbować nawet sie uderzyc-przed wszystkim nie uchronimy a będzie wiedziało czego ma nie robic i co może zabolec...
My kiedys wychowywliśmy sie tylko w drewnianych łózeczkach i było ok;-)

Znalazłam jeszcze coś takiego...
KOJEC SZEŚCIOKĄTNY Z PODŁOGĄ - APK-230 (708558008) - Aukcje internetowe Allegro

wygląda przyzwoicie..:tak:

Modroklejka ten kolej widziałam drewniany co podesłałas, ale najchetniej wolałabym z podłogą...;-)

Ewelcia ja widziałam ten domek co chcesz dla Szyma kupic, ale nie udzielałam sie bo dla mnie to za droga zabawka, wole kilka ale mniejszych.. Zreszta ostatnio zauwazylam ze Oliwier bawi sie zabawkami najprostszymi, np zawieszka do wózka, kupiłam w sobote za 9 zł i cieszy sie na nia tak jak do zadnej innej zabawki, zawieszam na lezaczku i dziecka nie ma przez godzine. Dziś tak w nią uderzał że az cały się spocił i oślinił:-D).
Nie śmiejcie sie tylko ale moi obaj bratankowie najlepiej sie bawili garnkami z kuchni i drewnianymi łyzkami:-D:-D Ale oczywiście zabawki sa potrzebne :)

co do śpiworków to ja sie nei wypowiadam bo mój Oliwier pewnie by tego nie tolerował, kusiło mnie aby kupić ale dałam spokój..

Ostatnia edycja:
potwierdzam to z zabawkami moj Hubert najbardziej lubil sie bawic klamerkami, a teraz uwielbia bawic sie w kucharza oczywiscie przyzadami z mojej kuchni :-) drogie zabawki sa ale nimi bawi sie z 5 min i tyle...jedynie moze remiza strazacka z lego...dluzej.... ;-)

Justyna, z tym kołem jak Ci sie zacina to wciśnij tam WD40 to pomaga, ja juz nie pamietam kiedy mi się zablokowało. Mi w buzzie podoba się jego desing, kosz na zakupy i torba. Ogólnie wózek nie jest złym, do lekkich jednak nie należy, fakt składanie i rozkładanie bardzo łatwie i lekkie. Kubełkowa spacerówka ma zarówno zwilenników jak i przeciwników. Mam wrazenie, ze Adzie w niej wygodnie i fajnie się śpi. Od dziś będę miec porównanie bo kupiłam Jane :-D

Tak, tak dzieci najlepiej lubią się bawić byle nie zabawkami, mój Oskar jak był mały to też najlepiej, pokrywkami, łyżkami, uwielbiał też "sprząać" w szafkach i szufladach, zabawką się bawił tylko jak była nowa i to 5 minut nawyżej.

Dziewczyny kupiłam wózek(tzn teściówka kupiła), w końcu zdecydowałam się na maclarena xlr Maclaren Techno XLR - Wózek dla dzieci Maclaren Techno XLR Charcoal/ Burnt Orange Maclaren.pl
patrzyłam jeszcze na ten różowy, ale to był taki majkowy róż, że aż mnie zemdliło, z resztą ja nie przepadam za tym kolorem.
Napiszę napewno swoją opinię jak nim trochę pojeżdzę. Za nim go kupiłam to poczytałam też opinie innych użtkowników i naprawdę są dobre, ale zobaczymy w praniu:-)

reklama
Do góry