reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

gosia - ja kiedyś śledziłam mutsy aukcje i można naprawdę super używany zestaw kupić (gondola + spacerówka) za 700-800zł.

ja raz zrobiłam tak, że ktoś sobie zażyczył za zestaw mutsy ok. 900 zł w super stanie i aukcja zakończyła się - nikt nie chciał kupić. to napisałam do gościa maila, że byłam zainteresowana ta aukcją, ale niestety cena była dla mnie za wysoka i zaproponowałam że kupię za 700 - i się zgodził :-) (ostatecznie i tak nie kupiłam).

tak samo wylicytowałam swój leżaczek. w treści aukcji było zastrzeżenie "zastrzegam sobie możliwość zakończenia aukcji przed terminem bez podania przyczyny" - czy jakoś tak. napisałam maila i zaproponowała swoją cenę i gość się zgodził, zakoczył dla mnie aukcję przed terminem i sprzedał mi za tyle ile napisałam. chociaż myślę, że na aukcji by więcej dostał - te leżaczki szyły (używane) za 200-250 zł (nowy - ok. 380), a ja kupiłam za 160 razem z kosztami przesyłki i nie musiałam się o niego bić...

reklama
dziewczyny nie wiecie czy mozna gdzies kupic taka znizke do smyka 20%?? szukalam ale nie znalazlam a swoje juz wykorzystalam:baffled: kurcze a chce kupic lozeczko turystyczne lub kojec, znalazlam wlansie w smyku fajne i z ta znizka by sie oplacalo

Dziewczyny a co sadzicie o kojcach?Bo ja sie jednak wycofam raczej z kupna lozeczka turystycznego a bede za kojcem-ma lepszy,bardziej moblilny dla dziecka ksztalt-szesciokatny lub kwadratowy a tak to wyglada jak lozeczko chyba:-DJednym slowem cos jak lozeczko turystyczne (wiec moze sluzyc tez do spania w nim) ale w ksztalcie bardziej otymalnym i wiekszy;-)

Nowość 2009 kojec RELAX CONECO!GRATISY!MAKED!!! (716488524) - Aukcje internetowe Allegro

Kojec duży kwadrat 96 x 97cm , 2 kolory, uchwyty! (713346327) - Aukcje internetowe Allegro

Łózko turystyczne, kojec Disney SQ 96X96 kwadrat (701384804) - Aukcje internetowe Allegro

Ale teraz pytanie podstawowe do mam STARSZYCH DZIECI-czy dzieciaki wogole w tym lubia przebywac (czy wogole daja sie tam bez ryku wsadzic) i czy to jest faktycznie pomocne?Sa tez takie drewniane kojce ale nie mialabym zaufania do drewnianych bokow-za twarde podczas upadku.

Sara - bardzo fajne te kojce - każy jeden, nie wiedziałabym na który się zdecdować... :-)

ja chyba nie będę kupowała kojca... wydaje mi się, że dziecko jest w nim ograniczone... metr na metr to nie tak dużo miejsca... chyba wolę dziecko zostawić na podłodze, niech ma swobodę i robi co chce, najwyżej będę obkładała meble poduszkami, żeby się nie walnął w głowę - co mu się już zdażało podczas obrotów po całym pokoju...

Sara, ja też szukam kojca:tak: Drewniane do mnie też nie przemawiają, chcę jakiś taki fajny duży i kolorowy, żeby maluch się w nim bawił, a ja nie będę musiała cały czas mieć go na oku.... Myślę, że jak maluszkowi wrzuci się tam jakieś zabaweczki, to będzie miał zajęcie i będzie cicho:tak:

Ja chyba kojca też nie kupie, ale jak to się mówi niegdy nie mów nigdy. Dziecko będę w tygodniu widywać mniej niż teraz przez pracę, to pewnie bedę się z nią sama bawić :-D

Dla mnie wszystkie te kojce są za małe-chcę do salonu:baffled: bo to w sumie niewiele wieksze jest od naszego łóżeczka turystycznego:baffled: jak wyjme materac to mam 3/4 takiego kojca ktore Sara podesłała..:baffled: oczywiście do mieszkania sa OK.
Widziałam te drewniane duuużeee ale sa bez podłogi a ja chciałam z podłoga.. Widziała któraś cos takiego?? taki rozkładany kojec z podłogą aby przynajmniej 1,5 x1,5 metra był?
Ja czytałam w książce że kojec to dobra sprawa do przyzwyczajania dziecka aby nie latało po całym domu i w jednym miejscu sie bawiło. Aby nie trzeba było po całym domu za nim latac. Dla mnie druga sprawa to to że mamy na dole kominek który w zimie jest czasem używany a nie chcę aby się przypadkiem do niego dotknął..

Sara fajne te kojce ja tez rozmyslalam kupno tym bardziej ze szym ma 300sztuk kolorowych kulek:-D:-D:-D
Tylko ze tutaj sa tansze bo mozna juz kupic za 25e a mozna tez kupic za 130e.
Ale jednak nie bede kupowac bo nie wierze w to zeby moj szym tam sie bawil za np.2m.
On potrzebuje swoboty:-D:-D:-D.

mysle zeby mu teraz kupic garnuszek na klocuszek albo taka zyrafe tylko ona jest 9+m
Fisher Price Piłeczkowa Żyrafa K8844 - Porównanie ofert i cen w sklepach internetowych
no i tutaj znow tansza bo 25e;-)

reklama
Ja też nie chce żeby Adi siedział w tym kojcu bezprzerwy, ale mam duży dom z ogrodem, do tego w salonie dużo kwiatów i poprostu ze wzgledów czysto praktycznych, wiem, ze czasami będę musiała małego"uwięzić" na chwilkę, żeby naprzykład posprzatać, czy wyskoczyć po coś do ogródka.... Jak narazie koc i łóżeczko wystarczaja, ale w kojcu będzie miał więcej miejsca:tak:

Do góry