reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Wtrącę swoje trzy grosze z doświadczeń z Ewką i Karolkiem.

Na kolki najbardziej sprawdził mi się właśnie Espumisan w kropelkach. Wystarczyła kropelka lub dwie. Inne preparaty nie działały. Chyba, że są teraz jakieś nowości.

Aby mleczko modyfikowane było ciepłe na wyjście brałam do torby termicznej ciepłą wodę (cieplejszą niż do podania) i do takich małych torebek z klipem odmierzoną porcję mleczka. Wsypywałam tuż przed podaniem. Moja szwagierka aby w nocy na gwałt podać ciepłe mleczko trzymała koło łóżeczka w cały czas włączonym podgrzewaczu wodę a obok puszkę z mlekiem.

Tylko już potrzebujecie mleko modyfikowane? Trzymam kciuki, żeby udało się karmić ciągle piersią. Niedługo będzie ciepło, więc nawet na spacerze dyskretnie można podać ;-)

reklama
Kupiłam wczoraj laktator Canpol Lovi. Zobaczymy jak się spisze:-)

A teraz zastanawiam się nad leżaczkiem-bujaczkiem? Czy warto kupować taki z możliwością wibracji??? Może doświadczone mamy coś o tym wiedzą? Bo wybór jest ogromny i mam mętlik w głowie...Pomocy!!!

jesli chodzi o lezaczki to my odstaniemy od brata meza w prezencie-najprawdopodobniej taki

FISHER PRICE LEŻACZEK BUJACZEK HUŚTAWKA L0539 (579057741) - Aukcje internetowe Allegro

lub taki

Fisher Price LEZACZEK BUJACZEK do18kg WIBRACJE GW (579567857) - Aukcje internetowe Allegro

w kazdym razie prosiłam zeby wybrali taki do wiekszej wagi a nie do 9 kg....zeby na dłuzej starczył...

mate kupili moi rodzice-wogole tak im sie spodobała seria Rain Forrest ze kupują wszystko co im wpadnie w rece-nawet jak jest od 6 mc...stwierdzili ze beda dawkowac małemu prezenty...ale kupują bo za ich czasów takich kolorowych rzeczy nie było i sa oczarowani

a mate kupili taka

FISHER PRICE MATA EDUKACYJNA RAINFOREST s_k (567787651) - Aukcje internetowe Allegro

juz ja widziałam i jest swietna-ma na górze swiatełka, muzyczke, i mase piszczacych szeleszczacych elementów...

ja szczerze mowiac nie wydałabym tyle kasy na mate, ale to ich wybór....

widziałam kiedys program jak samemu przygotowac dla maluszka taka mate-i to nie takie trudne...ogranicza nas wtedy tylko nasza fantazja

kurcze-własnie znalazłam swietna mate-i jaka duza-100x150 cm!

http://www.allegro.pl/item568252335_3w1_ogromna_interaktywna_mata_taf_toys.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nad tym drugim bujaczkiem właśnie się zastanawiałam:-)

Odnośnie maty edukacyjnej, to ja też tyle bym nie wydała , ale nie ma co ograniczać dziadków skoro sprawia im to przyjemność:-):-D

Ale duża ta mata!!! kusząca propozycja!

ja wlasnie chcialam kupic taki lezaczko-bujaczek jak wkleila link modroklejka ale maz chcial hustawke,wiec wybralismy 3w1.

mate mamy dzis kupic,jakos nie bylo czasu:confused:

kocyki sa boskieeeee

Lubie watek zakupowy tutaj bo mozna sobie popatrzec na propozycje roznych rzeczy dla dzieci-kazdy ma inny gust i potrzeby oraz mozliwosci wiec i kazdy cos innego wynajdzie i wklei,takze jest co ogladac.

modroklejka-kocyki super.Chociaz u mnie moja mama (czyli babcia Julity) uwielbia wyszywac,robic na drutach(ile mnie rzeczy narobila jak bylam niemowleciem!) i szydelku oraz szyc na maszynie wiec czuje ze jakbym jej pokazala taki kocyk to zalapalaby pomysl i sama wyszyla cos takiego tzn dane dzidzi itp.:-)
To samo masz racje odnosnie maty.Ja jak bylam dzieckiem to mama takie wymyslne maty i kojce sama klecila ze az ja podziwiam-widac na fotkach rodzinnych,zreszta sama pamietam na przykladzie mlodszego brata.Doszywala do koca rozne ciekawe zabawki i elementy i tez bylo dobrze.Duza mata super.Ta fisher price srednio mi sie podoba ze wzgledu na gigantyczna cene i srednia kolorystyke-np.mala ilosc czerwonych zabawek(wczoraj pediatra mowila ze do 3 mca zycia dzieci najlepiej widza kolor czerwony).
MR - herbatki Hippa pije i ja i czasem corcia.Sa fajne bo slodkawe chociaz wiadomo to tez ma swoje minusy.Ale np w szpitalu mowili ze preparaty z glukoza sa o tyle dobre ze jesli dzidzia ma biegunke i rodzic to przeoczy to w razie czego nie dojdzie tak szybko do odwodnienia.To samo z preparatem gastrolit tylko ten podaje sie doraznie.
Asiunia - to chyba troche pradu szlo skoro cala noc wlaczony ten podgrzewacz;-) Bez przesady, odkrecenie termosu z goraca woda duzo czasu i wysilku nie zajmuje:-D No wlasnie polozna sugerowala espumisan lub esputicon.Kupilismy esputicon-dziala srednio(lepszy plantex).Jak sie skonczy esputicon kupimy espumisan.
Karolka-przyznam sie ze kupilismy juz lezaczek-bujaczek na allegro.Poniewaz nie przepadam za wklejaniem linkow z allegro a wole "w realu" to jak tylko dojdzie to strzele fotki.Jest bez daszka jednak.Mysle ze to bedzie przydatne bo np dzis czeka mnie zrobienie obiadu, prania,sprzatanie a mala nie spi(...)wiec tak to chociaz w takim lezaczku bede ja miala przy sobie w dowolnym kacie mieszkania,moze bedzie mniej stekac widzac mnie.Aha,jeszcze wazne odnosnie lezaczkow-kupujcie takie w ktorych jest mozliwa pozycja jak najbardziej lezaca bo nie mozna w takich lezaczkach za dlugo dzieci trzymac ze wzgledu na ich kregoslup (to samo w fotelikach samochodowych) a zwlaszcza w tych lezaczkach wygietych w łuk.

At sonia ...bardzo ładny pokoik:)
co do maty to chyba kupie uzywana...wiem ze tego sie tak krotko uzywa ze chyba zrezygnuje z nowej....troche zaluje ze sprzedalismy mate po Kubie..bylaby jak znalazl teraz
ja poki co nie mam co wklejac....chyba ze pokoik kuby

reklama
Do góry