reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

a ja już nie mam co kupować:(((((((( została mi wanienka tylko nie wiem na którą się zdecydować.. i kosmetyki ale z nimi to się jeszcze wstrzymam... przeglądam ubranka i się okazuje że mam już wszystko na pół roku... i sie nudze

Laila06, ja tez sie zastanawiam nad wanienką. Najbardziej się waham nad rozmiarem, bo tak to chcę wanienkę najzwyklejszą (i tak będziemy ją wstawiac do wanny, wiec nie musi miec odplywow i innych bajerow). Ale są mniejsze i większe no i szczerze mowiac, to nie wiem, ktora wybrac. Sisotra mi doradza większą, ale ona swoją córeczke kąpała jeszcze w wanience, jak mala miala już rok, a ja myslalam, ze jak dzidzius zacznie siedziec, to zrezygnowac z wanienki i sięprzerzucic na wannę.
Co o tym myslicie?

reklama
magda19lenka co do przewijaka to bardzo polecam miałam go przy synku i bardzo byłam zadowolona nie musiałam się schylać ja miałam taki na łóżeczko używałam naprawdę długo nie pamiętam ile w miesiącach ale to były dobrze wydane pieniądze :-)teraz mam własnie problem ponieważ mam kołyskę i chciałam uzywać jej tak do pół roku a później łóżeczko -kojec no i niemam przewijaka jestem załamana bo o tym nie pomyslałąm wstawiając do sypialni kołyskę a komona taka z przewijakiem mi się nie zmiesci,chyba będe musiał juz zamówic te łóżeczko rozłoże w pokoju dziennym i tam będe miała przewijak :tak:
co do poduszki rogala nie wypowiem sie nie miałam a nawet gdyby to byłaby mi nie potrzebna bo i tak nie udało mi się karmić
co do wielkosci wanienki to ja nie pamiętam jaką miałam ale taką standardową szybko zaczełam syna kąpać w dużej wannie zanim zaczął siedzieć lałam mało wody na dno kładłam ręcznik ile radosci było :-)

Ostatnia edycja:
anna81 myślę że się sprawdzi, ogólnie słyszę że dziewczyny sobie chwalą tą markę i głównie dlatego się zdecydowaliśmy :-) a jaki kolorek wybraliście ??

ja kupiłam przewijak-najwiekszy z mozliwych dostępnych:-D moj ma wymiary 80x50 cm, a sa tez takie 60x40 i 70x 50...bratówka miała ten 70x50 i starczył jej na ok 4 mc...mam nadzieje ze te 10 cm wiecej da mi ok 2 mc wiecej...po potem to i tak pewnie jak juz zacznie raczkowac czy wogole sie przemieszczac to gdzie dorwe szkraba tam bede przewijac

Ja mieszkam w domku jednorodzinnym więc z tym ciężarem wózeczka nie ma takiego problemu. Głównie chodziło mi o to czy jest wytrzymały, czy łatwo się prowadzi i czy nie rzuca w nim naszym maleństwem?

avanti85 a jaki kolorek wybrałaś? :-)

kika ja wybrałam kolor szaro-turkusowy ale teraz żałuję bo szaro-niebieski podoba mi się bardziej :-D

Witajcie!
Ja jak narazie mam tylko łóżeczko kupione na Alegro.
ŁÓŻECZKO KLUPŚ RADEK II TEAK +MATERAC+ POŚCIE (530583747) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
Kolorek w biedroneczki:-)
778096d64b.png
cena na allegro bardzo lukratywna jak za Klupsia z dodatkami :) Wiem bo w sklepie z artykułami dla niemowląt pracowałam 3 miesiące :-) Klupsie są dość dobrymi łóżeczkami i zawsze dobrze nam się sprzedawały:tak:, szczególnie modele z szufladą (jest przykrywana- nie to co u Glucka) i/lub wyciąganymi szczebelkami. Przewijak 70x50 wpasowywuje się dokładnie w łóżeczko o wymiarach wew. (materaca) 120x60 natomiast większy 80x50 jest przeznaczony do łóżeczek 140x70 ale większość producentów dopasowuje go tak że mozna go założyć na łóżeczko 120x60 z tym, że wtedy wystaje poza jego obręb nieco. Kombajny z wanienkami i przewijakami ze względu na wymiar starczają na b. krotko ok 4 miesiące no i zajmują miejsce. Tyle z praktyki sklepowej ;-)

Ostatnia edycja:
Nefka - kolorek zielony. I mam dziś niespodziankę bo dzwoniła pani ze sklepu gdzie zamawialiśmy wózek i jest on już do odebrania. Właśnie mężuś pojechał po niego. Widocznie mieli wcześniej dostawę niż sie spodziewali.

reklama
Do góry