reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Nam położna w szkole rodzenia mówiła, że nasze mamy i babcie miały różne teorie na tzw. "hartowanie brodawek", ale że to przestarzałe i może zrobić wiele szkody...Brodawki sobie same dadzą świetnie radę:) i nie trzeba ich absolutnie przygotowywać do karmienia, a tym bardziej "hartować". Najgorzej to z czymś przedobrzyć.

dzwoniła do mnie wczoraj mama i zapytała mnie o cos przedziwnego...

czy kupiłam jakas masc do smarowania brodawek, zeby je zmiekczyc i przygotowac do karmienia...słyszałyscie o czyms takim? myslałam ze takie mascie stosuje sie tylko jak brodawki sa podraznione, a nie wczesniej...

pierwsze slysze..... jedynie wiem ze mozna je masowac...ale jak juz pisalam to moze skurcze wywolac jak sie przesadzi...

Doradzcie mi,kazda z was juz ma napewno wybrane jakies modele..czy ktorys z tych wozkow jest godny swej ceny i czy bedziemy z niego zadowoleni??Ktory polecacie a ktory odradzacie??:happy:

Załączniki

• wozik dla Niuni.jpg
    wozik dla Niuni.jpg
    38,8 KB · Wyświetleń: 36
  • wozik dla Niuni2.jpg
    wozik dla Niuni2.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 38
Anita, ale łatwiej by było gdybyś nazwy podała, ten pierwszy to chyba jest jet picaso a ten drugi to bexa, tak?
Jeśli zgadłam i to te modele to za mną bardziej jet przemawia.:-)

Ostatnia edycja:
Mi Pani w szkole rodzenia mówiła że brodawki powinno się szybciej przyzwyczajać do karmienia hmm i powiedziała nam na to jedno ćwiczenie. Kciukiem chwycić górną część brodawki a wskazującym dolną i oddalać palce od siebie i w taki sam sposób na boki kciukiem po prawej stronie a wskazującym po lewej i rozciągać. Powtarzać to ćwiczenie kilka razy dziennie, przyznam szczerze że jeszcze tego nie stosowałam :-p o maści nie słyszałam, ale jak będę w aptece to się zapytam.

Tylko dla kogos kto ma problem z donoszeniem ciazy chyba to nie jest dobre cwiczenie. Mi np. nie wolno drażnic brodawek, bo to może powodowac skurcze.
Więc trzeba uważac:)

no wiec juz wiem o co mojej mamie chodziło-szukałam dzis pol dnia i nic nie znalazłam wiec do niej zadzwoniłam i zapytałam o co chodziło..

jest taki krem pulean i o niego mojej mamie chodziło

tu jest do niego link
Medela krem PureLan 100 zawartość 37g - duze opakowanie - Internetowy Sklep Medyczny Medart-Bis

wogole mama sie naczytała na temat medeli i teraz mi truje ze zły laktator kupiłam

i znalazła jeszcze cos takiego
http://www.sklep-med.pl/product_info.php/cPath/289_291/products_id/1692
wiesza sie toto na szyi, te rureczki przykleja do piersi tak zeby koncówki były tam gdzie brodawki i udaje sie ze sie karmi-przynajmniej dziecko tak mysli i ssie...a to podobno pomaga w samoczynnej naturalnej laktacji

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Modroklejka, podsuń mamie do przeczytania jakiś pozytywny artykuł o laktatorze z TT, i niech się do niego przekona i Ci nie "truje", że zły kupiłaś :-)

a tak krążąc blisko tematu przeglądałam dziś biustonosze dla karmiących, wzięłam ceny od najmniejszych w górę i szok mnie złapał jak zobaczyłam, że są sprzedawane używane staniki ..... :szok: no ja myślałam, że bielizny osobistej to się nie sprzedaje, a tu taki "kwiatek", jeszcze ciekawe czy ktoś je kupuje ..... :eek::eek:

Do góry