reklama
Viola1978
Fanka BB :)
Nam położna w szkole rodzenia mówiła, że nasze mamy i babcie miały różne teorie na tzw. "hartowanie brodawek", ale że to przestarzałe i może zrobić wiele szkody...Brodawki sobie same dadzą świetnie radę i nie trzeba ich absolutnie przygotowywać do karmienia, a tym bardziej "hartować". Najgorzej to z czymś przedobrzyć.
Myfa80
mama Hubcia i Wojtusia
dzwoniła do mnie wczoraj mama i zapytała mnie o cos przedziwnego...
czy kupiłam jakas masc do smarowania brodawek, zeby je zmiekczyc i przygotowac do karmienia...słyszałyscie o czyms takim? myslałam ze takie mascie stosuje sie tylko jak brodawki sa podraznione, a nie wczesniej...
pierwsze slysze..... jedynie wiem ze mozna je masowac...ale jak juz pisalam to moze skurcze wywolac jak sie przesadzi...
anita&maciek
Wdrożona(y)
Miroslava1979
Szalona Żoneczka ;-)
Ja też nie słyszłam o takich maściach
magda19lenka
MTM
Anita, ale łatwiej by było gdybyś nazwy podała, ten pierwszy to chyba jest jet picaso a ten drugi to bexa, tak?
Jeśli zgadłam i to te modele to za mną bardziej jet przemawia.:-)
Jeśli zgadłam i to te modele to za mną bardziej jet przemawia.:-)
Ostatnia edycja:
Agusia1987
Entuzjast(k)a
Mi Pani w szkole rodzenia mówiła że brodawki powinno się szybciej przyzwyczajać do karmienia hmm i powiedziała nam na to jedno ćwiczenie. Kciukiem chwycić górną część brodawki a wskazującym dolną i oddalać palce od siebie i w taki sam sposób na boki kciukiem po prawej stronie a wskazującym po lewej i rozciągać. Powtarzać to ćwiczenie kilka razy dziennie, przyznam szczerze że jeszcze tego nie stosowałam o maści nie słyszałam, ale jak będę w aptece to się zapytam.
M
modroklejka
Gość
no wiec juz wiem o co mojej mamie chodziło-szukałam dzis pol dnia i nic nie znalazłam wiec do niej zadzwoniłam i zapytałam o co chodziło..
jest taki krem pulean i o niego mojej mamie chodziło
tu jest do niego link
Medela krem PureLan 100 zawartość 37g - duze opakowanie - Internetowy Sklep Medyczny Medart-Bis
wogole mama sie naczytała na temat medeli i teraz mi truje ze zły laktator kupiłam
i znalazła jeszcze cos takiego
http://www.sklep-med.pl/product_info.php/cPath/289_291/products_id/1692
wiesza sie toto na szyi, te rureczki przykleja do piersi tak zeby koncówki były tam gdzie brodawki i udaje sie ze sie karmi-przynajmniej dziecko tak mysli i ssie...a to podobno pomaga w samoczynnej naturalnej laktacji
jest taki krem pulean i o niego mojej mamie chodziło
tu jest do niego link
Medela krem PureLan 100 zawartość 37g - duze opakowanie - Internetowy Sklep Medyczny Medart-Bis
wogole mama sie naczytała na temat medeli i teraz mi truje ze zły laktator kupiłam
i znalazła jeszcze cos takiego
http://www.sklep-med.pl/product_info.php/cPath/289_291/products_id/1692
wiesza sie toto na szyi, te rureczki przykleja do piersi tak zeby koncówki były tam gdzie brodawki i udaje sie ze sie karmi-przynajmniej dziecko tak mysli i ssie...a to podobno pomaga w samoczynnej naturalnej laktacji
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
magda19lenka
MTM
Modroklejka, podsuń mamie do przeczytania jakiś pozytywny artykuł o laktatorze z TT, i niech się do niego przekona i Ci nie "truje", że zły kupiłaś :-)
a tak krążąc blisko tematu przeglądałam dziś biustonosze dla karmiących, wzięłam ceny od najmniejszych w górę i szok mnie złapał jak zobaczyłam, że są sprzedawane używane staniki ..... no ja myślałam, że bielizny osobistej to się nie sprzedaje, a tu taki "kwiatek", jeszcze ciekawe czy ktoś je kupuje .....
a tak krążąc blisko tematu przeglądałam dziś biustonosze dla karmiących, wzięłam ceny od najmniejszych w górę i szok mnie złapał jak zobaczyłam, że są sprzedawane używane staniki ..... no ja myślałam, że bielizny osobistej to się nie sprzedaje, a tu taki "kwiatek", jeszcze ciekawe czy ktoś je kupuje .....