reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Witajcie Makóweczki:-)
My już zakupiliśmy pojazd dla naszego szkraba to
Graco Quattro Tour Elite Travel System - Lemongrass ale na polskiej stronie Graco znalazlam prawie taki sam (bo podobno nie zawsze maja takie same modele w PL i UK)

QUATTRO TOUR DLX KOSYCOT TSB

i mimo ze jeszcze nie testowany w 100% to już jestem z niego zadowolona.
Wygląda na bardzo potężny i ciężki sprzęt a w rzeczywistości jedna ręka można zdziałać z nim cuda
:tak:
Co najwazniejsze jest od narodzin do 3roku zycia.W komplecie są: wklad dla noworodka (tutaj aglicy kochaja chyba wyginac swoje malenstwa a b.wazne jest by dzidzia miala prosto plecki tak,czy nie) fotelik samochodowy+stelarz do auta (fotelik swietnie i łatwo mozna montowac do wozka) tobra ma"skarby" ,foliowa zmora anty deszczowa ;-)a co jeszcze jest b.ciekawe ztyłu miejsce na kubek prowadzacego pojazd (mamy wowczas wolne rece) i zamykany schowek(idealny by ukryc łakocie przed wzrokiem łakomczucha) natomiast zprzodu jest podobna przystawka dla dziecka wiec jak bedzie wieksze mozna mu na tym podawac picie i cos do schrupania.Polecam:tak:

Nefka my z mężem też wybraliśmy x-landera tylko że xa. Do odbioru za tydzień w czwartek. Ciekawe jak będzie się sprawował i czy będziemy z niego zadowoleni.:tak:

A ja z wanienką nie mam problemu, a nawet na niej zaoszczędzę, ponieważ zachowała się wanienka, której moja mama używała dla mnie i mojego brata. W między czasie używało jej jeszcze kilkoro dzieci. Wanienka na razie czeka sobie na strychu, aż przyjdzie jej czas, żeby ją zabrać, porządnie umyć i przywieźć do mnie. Zawsze to 60 zł w kieszeni, zwłaszcza, że jest w dobrym stanie jak na 22 lata swego wieku. :-)

Witajcie!
Ja jak narazie mam tylko łóżeczko kupione na Alegro.
ŁÓŻECZKO KLUPŚ RADEK II TEAK +MATERAC+ POŚCIE (530583747) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

778096d64b.png
Kolorek w biedroneczki:-)Super łóżeczko, mi tez podobaja się łózeczka tej firmy, ale ja mam łóżeczko po moim bracie:-)

kika ja kupiłam ten wózek i jestem zadowolona bardzo mi sie podoba i fajnie sie prowadzi ma skretne przednie koła pompowane co dla mnie wydaje sie plusem pozatym gondola nie jest bardzo mała i spacerowka jest fajna i cena nie jest az tak bardzo wysoka:tak::-D jedyny minus to waga wozka ale jakos dam sobie rade a mieszkam na 3 pietrze:eek:

Ja mieszkam w domku jednorodzinnym więc z tym ciężarem wózeczka nie ma takiego problemu. Głównie chodziło mi o to czy jest wytrzymały, czy łatwo się prowadzi i czy nie rzuca w nim naszym maleństwem?

avanti85 a jaki kolorek wybrałaś? :-)

Dziewczyny, mam pytanka odnośnie 2 rzeczy.
Otóż, czy kupujecie przewijak? Czy on jest przydatny czy można sobie spokojnie poradzić bez niego, i na ile wystarcza taki przewijak, tzn. jak długo (w miesiącach dziecka) można z niego korzystać. Bo wiadomo, że maluch rośnie a przewijak nie bardzo :-)
A drugie, co myślicie o tych rogalach - poduszkach do karmienia. Czy są aż tak przydatne, a może skoro jest tyle pozycji do karmienia to i bez tego rogala można dać radę. ?
Zamierzam dziś pościel zamówić, i dobrze by było gdybym u jednego sprzedawcy kupiła przy okazji przewijak i rogala (jeśli się na nie zdecyduje a pewna jeszcze nie jestem). Więc poradźcie coś jak możecie.

Magda19lenka obie rzeczy sa naprawde przydatne wedlug mnie.Z przewijakiem oszczedzasz swoj kregoslup juz i tak nadwyrezony a ten rogal to super sprawa przy karmieniu piersia:tak:.

Magda19lenka, ja mysle podobnie jak M*R* i przewijak kupuję. Widzialam jak swietnie sprawdzal sie u mojej kolezanki - kladla przewijak na lozeczku i dzieki temu nie musiala sie schylac do przewijania dzidziusia - a mysle ze po ciąży i po porodzie to dla kregoslupa kobiety wazne.
Nad tym rogalem się jeszcze zastanawiam, polozna w szkole rodzenia bardzo nam je polecała.

reklama
Katarzyna 83 ja 3 lata temu mialam ten wozek,fajny jest gdy sie rodzi dzieciaczka w lato(ja wtedy mialam termin na sierpien) , a teraz marzec wiec zecydowalam sie kupic tym razem gleboki a nie spacerowke z nakladanym nosidelkiem.Mimo to badzo dobrze wspominam Graco :-).To tak zwany wozek "kamien" wszedzie wjedzie i wszedzie sie zmiesci;-).Ta torba na zakupy pod wozkiem jest pakowna ..ilez ja tam zakupow nieraz napakowalam:-D-bardzo funkcjonalny wozio.

Do góry