reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Iśku ten geox jest w centrum Forum.Ja Marysi kupiłam te kozaki w rozmiarze 24 ,bo te co ma używane 23 to jestem pewna ze na cała zimę to nie starczą.Kupiłam jej idealnie te same co tu na aukcji,ten sam kolor,fason i rozmiar tylko za nowe zapłaciłam 160 a tu używane już są drozej.GEOX 24 kozaczki membrana 15,5 cm jak nowe (1198292109) - Aukcje internetowe Allegro
Maniulka jak być chciała to mogę ci zamówić taki regał i wysłac busikiem tylko nie wiem jaki to byłby koszt.

reklama
EVe-możemy przybić sobie piątkę-też kupiliśmy taką sztalugę, papier i kredki. Do tego kupiliśmy stolik i dwa krzesełka MAMUTKA

Agnesiaa nie wiem jak ja czytałam ale piszesz ze Kuba ma 13,5 cm nóżke i nosi 23 sandałki, moją Zosia tez ma 13,5 ale nosi sandałki 21 mamy sandałki ecco i jakieś z ccc obie pary są identyczne i jeszcze ma w nich luzu, to jak to możliwe??? Ma też balerinki z Zary 21 i są też ciut przy duże. A na jesień mamy półbuciki clarksa 22 i są nr za duże. Może cos źle mierzymy im nogi??? Ja Zośce postawiłam nogę na kartce papieru i zaznaczyłam gdzie palec i pięta zmierzyłam linijką i wychodzi 13,5 cm z marginesem błędu 2 mm

Trochę się cofnęłam, ale Gosia ma 14 cm stópkę i sandałki też ma 23. A dziś idziemy kupić trampki i gumaczki bo nie mamy żadnych bucików na jesień. Ciekawi mnie czy kupimy 23 czy 24. Ale z tego by wynikało, że jednak każda firma ma swoją rozmiarówkę i nie zawsze dzieci noszące ten sam numer bucika mają taką samą stópkę

Ja Gosi chciałam zmierzyc nogę jak Ivaz czyli na kartce i zaznaczyć palec i piętę, ale ona się bała i uciekała, więc umyłam jej stopę i postawiłam na podłodzę i zmierzyłam ślad. I wyszło 14 cm, ale teraz tak sobie myślę, że to może nie do końca dokładny sposób .... bo jednak palec i pięta się potem trochę zaokrąglają do góry, a tego ślad na podłodze nie uwzględnia

Ostatnia edycja:
ATsonie fajne czapeczki ja mam takie
te kupiłam na allegro
H&M NOWA Czapeczka w paseczki 74/80 cm (1206433881) - Aukcje internetowe Allegro
H&M Dwupak ręczawiczek granatowe (1195309868) - Aukcje internetowe Allegro

i Ivaz kupiła mi taką czapkę i rękawiczki, bo w Szczecinie bieda i rozmiarów nie ma na Kubę :/
NOWA czapka H&M rozm.86, 12-18 m-cy (1200287257) - Aukcje internetowe Allegro
*H&M* PÓŁ GOLFIK DLA SYNKA ONE SIZE (1197456132) - Aukcje internetowe Allegro
H&M NOWE rękawiczki na polarze rozm.86 (1202072559) - Aukcje internetowe Allegro

aha i proszę Cię jak już poużywacie trochę Mamuta napisz jakie są Twoje wrażenia, kupiłam jakieś drewniane mebelki, ale nie są takie jakbym chciała a mamut mi się bardzo podoba tylko zastanawiam się jak to jest, bo te meble są plastikowe ;/

agnesiaa-też miałam kupić ten komplecik-czapka plus golfik ale poczekam może jeszcze cos fajniejszego znajdę.

A jeśli chodzi o MAMUTKA to tez się zastanawiałam czy kupić ale bylismy w odwiedzinach u kuzynek Szymona i one właśnie miały ten stolik i krzesełka i mój młody siedział przy nim chyba z 45 minut i sie bawił-malował, jadł i pił przy tym stoliku. NORMALNIE SZOK :szok: bo zwykle w jednym miejscu nie może wytrzymac dłużej niz 5 min :-D

POJECHALISMY DO ikei i kupilismy i to samo jest w domu!!! cały czas się tam bawi, je, rysuje :tak: u nas baaaardzo trafiony zakup!!!!

PS. Dla mnie to nawet lepiej że są plastikowe-bo są lekkie a zaskakująco stabilne, a stolik jak Młody porysuje kredkami to wstawiam pod prysznic, gąbka, mydełko-i już czyste!!! myje się go łatwo i szybko.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kiedyś bardzo chorowałam na kolekcje Mamut jak Maciej był mniejszy i urządzaliśmy jego pokoik ale że było mało miejca to dałam sobie spokój a teraz ostatnimi czasy mam fazę na białe meble dla Marti ale mamut mimo wszystko podoba mi się :-)
Agnesia taką czapeczkę i półgolfik w paseczki mamy z zeszłego roku tylko kolory dziewczęce głównie róż,musiałam czapkę z lekka przerobić bo ciągle Martynie spadała na oczy a półgolfiku nie nosiła,miała bardzo wysoko pod szyją kurtkę może w tym roku nam się przyda :tak:

znalazłam przypadkiem i strasznie mi się spodobało
BOIKIDO STOLIK do NAUKI LICZENIA 4w1 + GRATIS 2025 (1200188639) - Aukcje internetowe Allegro

chyba kupię Kubie, ale za miesiąc, bo teraz muszę 1000zł za szkołę zapłacić :/

a książeczka Nocnik nad nocnikami dla mnie jest beznadziejna ;| najbardziej rozwaliło mnie zdanie 'Pupę do siedzenia, a w pupie małą dziurkę do robienia kupki.' i obrazek pod tekstem Bolka z wywalonym dupskiem i dziurką w pupce ;p myślałam, że to trochę coś innego, ale zobaczymy może Kubie się spodoba ;] moja bratowa miała fajną książeczkę, ale po angielsku i o siusiuaniu do toalety a nie do nocnika

edit:
zastanawiam się nad zakupem parasola dla Kuby czy wystarczy peleryna/płaszczyk przeciwdeszczowy?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry