reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
carolin ale ja jej mierzyłam but nr 23 po prostu cała noga jej latała w tym bucie, teraz w 21 ma luz więc jak wezmę 2 numery za duże to bedzie ok. Pierwsze buty do chodzenia kupiłam jej nr 20 było to w lutym, mierzyłam jej wtedy stópke i miała 12,5 cm przez okres 6m-cy noga urosła jej o niecały 1 cm i o jeden rozmiar. Jak jej mirzyłam stópkę to ona ma bardziej, 13,2 cm ale dodałm te 3 mm dla zapasu, więc jak jej wziełam teraz te zimówki o 2 nr za duże to bedzie ok, przecież nie ubiorę jej w kajaki i nie napcham waty w czuby. W sumie zimówki nawet juz może w listopadzie włozyć to juz za dwa m-ce nie sądze ze jej tak szybko noga urośnie do nr 23 jak w 21 ma luz
W sumie w czerwcu kupiłam jej sandały 21 były troche za duże i jakoś nie widać zeby z nich szybko wyrosła cały czas ma w nich luz
Pani sprzedawczyni w clarksie powiedziała zeby wziąc o 1 cm za duże i bedzie ok.

Ivaz na pewno wiesz lepiej, w końcu Ty mierzyłaś, a często nóżka się inaczej układa, wiec z Twojego posta wnioskuję ż faktycznie jeszcze większy rozmiar byłby za duży :)

Ivaz zrobię tak jak Ty, pojadę do sklepu przymierzę mu kilka rozmiarów i będę już wszystko wiedzieć :)

agnesia tylko musisz pamiętać, ze każda firma ma mimo wszystko swoją numerację, teraz moja córka nosi antylopy sandałki nr 20 i są tak bardzo na akurat a dziś mierzyliśmy w sklepie antylopę rozmiar 23 i byłyby OK i temar rozmiar 22, a w końcu kupiliśmy ecco na jesień rozmiar 23 długość wkładki 15 cm a długość stopy mojej córki 13,5 i są OK. Moja koleżanka mówiła mi, ze najlepiej jest mierzyć tak, ze jak się wsadzi stpókę malucha i zrobić tak, aby paluszkami dotykał przodu buta to z tyłu powinen się jeszcze zmieścić wsadzony nasz palec tą szerszą częścią i nie powinien być wciskany na siłę :)

Dzwoniłam do koleżanki, która pracuje w Bartku jest projektantem obuwia dziecięcego więc na butach dziecięcych się zna powiedziałą zeby nie kupować większych niż 1 cm, buty skórzane się jeszcze rozchodzą, jeżeli jest kożuszek to się uklepie, a duzo za duże buty tylko dziecku nogi zniekształcają tak samo jak za małe

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Agnesia kurtka i czapka sliczne, bardzo lubię takie kurtki.
Gosia ,ja wczoraj wystawiłam na allegro tą kurtke i czapke.Czapke sprzedałam po 15 minutach,kobieta spytała czy zakończę jej aukcje za 60 zł,więc zakończyłam.Kurteczke wystawiłam od złotówki i jedna osoba zaczęła licytować.Jeśli bys chciała to mogę zakończyć aukcję.Tylko że to jest rozmiar 98, jak taką samą mam dla Marysi też w tym rozmiarze,bo one tylko rekaw mają troszke dłuższy.Ja mam jeszcze kombinezon Wójcika i do niego czapkę i szalik w komplecie,kupiłam w tamtym roku używany jest na 74 ale okazał sie w tamtym roku za duży,ubrałam go tylko kilka razy.W tym roku mam 2 kombinezony i wyjełam tamten zeby sprzedac ,przymierzyłam Marysi i okazał sie w sam raz jest taki jak na 86 lub większy.Jeśli byś chciała to moge ci tanio sprzedać.W domu bedę dopiero w poniedziałek,jak byś chciała to mogę wysłac ci wymiary i zdjęcia.On jest taki katalog/wojcik/2006/2006_02_37 tylko tu nie za bardzo coś widac.
Dziewczyny jeśli chodzi o rozmiar buta to Marysia ma nóżke dł.troszke ponad 13,5 i na zime kupiłam jej rozmiar 23,nie wiem czy przechodzi całą zimę ale jak przymierzałam r 24 to były tak wielkie że nie ma mowy żeby je ubrała za 2 miesiące.

Ostatnia edycja:
Fajnie ze tak zachwalacie te kombinezony tchibo:-) mi sie b podobaja:tak:
Iwona - a wiesz moze kiedy one maja byc u nas w realu??? Kurde obym nie przegapila:baffled:

Kitki jeżeli chodzi o kombinezony tchibo maja byc pod koniec września
Magdalenka w sumie kaloszki to świetny pomysł tym bardziej ze Zocha nie jeżdzi juz wózkiem.

reklama
No właśnie ja chce kupić kaloszki tylko jedno mnie zastanawia - wiecie one są dosyć lużne nie mają żadnych rzep ani nic w tym stylu i ciekawi mnie jak się takim małym dzieciom chodzi, czy jest wygodnie czy im nie "chlapią" te kaloszki;-)

Do góry