reklama
carolin ale ja jej mierzyłam but nr 23 po prostu cała noga jej latała w tym bucie, teraz w 21 ma luz więc jak wezmę 2 numery za duże to bedzie ok. Pierwsze buty do chodzenia kupiłam jej nr 20 było to w lutym, mierzyłam jej wtedy stópke i miała 12,5 cm przez okres 6m-cy noga urosła jej o niecały 1 cm i o jeden rozmiar. Jak jej mirzyłam stópkę to ona ma bardziej, 13,2 cm ale dodałm te 3 mm dla zapasu, więc jak jej wziełam teraz te zimówki o 2 nr za duże to bedzie ok, przecież nie ubiorę jej w kajaki i nie napcham waty w czuby. W sumie zimówki nawet juz może w listopadzie włozyć to juz za dwa m-ce nie sądze ze jej tak szybko noga urośnie do nr 23 jak w 21 ma luz
W sumie w czerwcu kupiłam jej sandały 21 były troche za duże i jakoś nie widać zeby z nich szybko wyrosła cały czas ma w nich luz
Pani sprzedawczyni w clarksie powiedziała zeby wziąc o 1 cm za duże i bedzie ok.
Ivaz na pewno wiesz lepiej, w końcu Ty mierzyłaś, a często nóżka się inaczej układa, wiec z Twojego posta wnioskuję ż faktycznie jeszcze większy rozmiar byłby za duży
Ivaz zrobię tak jak Ty, pojadę do sklepu przymierzę mu kilka rozmiarów i będę już wszystko wiedzieć![]()
agnesia tylko musisz pamiętać, ze każda firma ma mimo wszystko swoją numerację, teraz moja córka nosi antylopy sandałki nr 20 i są tak bardzo na akurat a dziś mierzyliśmy w sklepie antylopę rozmiar 23 i byłyby OK i temar rozmiar 22, a w końcu kupiliśmy ecco na jesień rozmiar 23 długość wkładki 15 cm a długość stopy mojej córki 13,5 i są OK. Moja koleżanka mówiła mi, ze najlepiej jest mierzyć tak, ze jak się wsadzi stpókę malucha i zrobić tak, aby paluszkami dotykał przodu buta to z tyłu powinen się jeszcze zmieścić wsadzony nasz palec tą szerszą częścią i nie powinien być wciskany na siłę
I
ivaz
Gość
Dzwoniłam do koleżanki, która pracuje w Bartku jest projektantem obuwia dziecięcego więc na butach dziecięcych się zna powiedziałą zeby nie kupować większych niż 1 cm, buty skórzane się jeszcze rozchodzą, jeżeli jest kożuszek to się uklepie, a duzo za duże buty tylko dziecku nogi zniekształcają tak samo jak za małe
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Agnesia kurtka i czapka sliczne, bardzo lubię takie kurtki.
Gosia ,ja wczoraj wystawiłam na allegro tą kurtke i czapke.Czapke sprzedałam po 15 minutach,kobieta spytała czy zakończę jej aukcje za 60 zł,więc zakończyłam.Kurteczke wystawiłam od złotówki i jedna osoba zaczęła licytować.Jeśli bys chciała to mogę zakończyć aukcję.Tylko że to jest rozmiar 98, jak taką samą mam dla Marysi też w tym rozmiarze,bo one tylko rekaw mają troszke dłuższy.Ja mam jeszcze kombinezon Wójcika i do niego czapkę i szalik w komplecie,kupiłam w tamtym roku używany jest na 74 ale okazał sie w tamtym roku za duży,ubrałam go tylko kilka razy.W tym roku mam 2 kombinezony i wyjełam tamten zeby sprzedac ,przymierzyłam Marysi i okazał sie w sam raz jest taki jak na 86 lub większy.Jeśli byś chciała to moge ci tanio sprzedać.W domu bedę dopiero w poniedziałek,jak byś chciała to mogę wysłac ci wymiary i zdjęcia.On jest taki katalog/wojcik/2006/2006_02_37 tylko tu nie za bardzo coś widac.
Dziewczyny jeśli chodzi o rozmiar buta to Marysia ma nóżke dł.troszke ponad 13,5 i na zime kupiłam jej rozmiar 23,nie wiem czy przechodzi całą zimę ale jak przymierzałam r 24 to były tak wielkie że nie ma mowy żeby je ubrała za 2 miesiące.
Gosia ,ja wczoraj wystawiłam na allegro tą kurtke i czapke.Czapke sprzedałam po 15 minutach,kobieta spytała czy zakończę jej aukcje za 60 zł,więc zakończyłam.Kurteczke wystawiłam od złotówki i jedna osoba zaczęła licytować.Jeśli bys chciała to mogę zakończyć aukcję.Tylko że to jest rozmiar 98, jak taką samą mam dla Marysi też w tym rozmiarze,bo one tylko rekaw mają troszke dłuższy.Ja mam jeszcze kombinezon Wójcika i do niego czapkę i szalik w komplecie,kupiłam w tamtym roku używany jest na 74 ale okazał sie w tamtym roku za duży,ubrałam go tylko kilka razy.W tym roku mam 2 kombinezony i wyjełam tamten zeby sprzedac ,przymierzyłam Marysi i okazał sie w sam raz jest taki jak na 86 lub większy.Jeśli byś chciała to moge ci tanio sprzedać.W domu bedę dopiero w poniedziałek,jak byś chciała to mogę wysłac ci wymiary i zdjęcia.On jest taki katalog/wojcik/2006/2006_02_37 tylko tu nie za bardzo coś widac.
Dziewczyny jeśli chodzi o rozmiar buta to Marysia ma nóżke dł.troszke ponad 13,5 i na zime kupiłam jej rozmiar 23,nie wiem czy przechodzi całą zimę ale jak przymierzałam r 24 to były tak wielkie że nie ma mowy żeby je ubrała za 2 miesiące.
Ostatnia edycja:
magda19lenka
MTM
A zamierzacie kupić na jesień gumaczki??
I
ivaz
Gość
Kitki jeżeli chodzi o kombinezony tchibo maja byc pod koniec września
Magdalenka w sumie kaloszki to świetny pomysł tym bardziej ze Zocha nie jeżdzi juz wózkiem.
Magdalenka w sumie kaloszki to świetny pomysł tym bardziej ze Zocha nie jeżdzi juz wózkiem.
Kitki jeżeli chodzi o kombinezony tchibo maja byc pod koniec września
Ivaz a zbuntowała CI się córka? sama już sobie wszędzie chce dreptać ?
reklama
magda19lenka
MTM
No właśnie ja chce kupić kaloszki tylko jedno mnie zastanawia - wiecie one są dosyć lużne nie mają żadnych rzep ani nic w tym stylu i ciekawi mnie jak się takim małym dzieciom chodzi, czy jest wygodnie czy im nie "chlapią" te kaloszki;-)