reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Ja tak na szybko bo jestem ostatnio zawalaona i przepraszam ze nic wiecej nie napisze...
Iwona przeczytalam ze masz ta kurteczke i ten zestaw na sprzedaz, masz to jeszcze?? Bo sie zastanawiam czy nie odkupic od ciebie, jest sliczny a ja w zasadzie nie mam dla Majki nic na zime, wszytsko mamy po kims i nie za ładne chcialabym jakas chociaz jedna porzadniejsza kurtke dla niej

to Kuba ma sporą stópke, wydaje mi się ze jak kupisz teraz 25 to bedzie OK, chociaż nie wiem w jakim tempie mu noga rośnie. Zośce rośnie wolno no i ma małą stópke chyba po mnie bo ja nosze 35

A ja kupiłam takie http://www.butydolatania.pl/BUTY-EC...h=rozm.23&desc=false&attrib=false&photo=false&=,
chyba cena 159zł jest bardzo przystępna jak za buty zimowe ecco , no i kolor super czarno srebrne z odrobiną różu, Najpierw zamówiłam takie bordowe, ale po zastanowieniu się zmieniłam zamówienie wydaję mi się ze te będą bardziej do wszystkiego pasowały

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no 159 to bardzo przystępna cena, chętnie bym kupiła dla Kuby za tyle obojętnie czy czarne, brązowe, siwe czy niebieskie ;p ale poszukam jeszcze :)

Agnesiaa nie wiem jak ja czytałam ale piszesz ze Kuba ma 13,5 cm nóżke i nosi 23 sandałki, moją Zosia tez ma 13,5 ale nosi sandałki 21 mamy sandałki ecco i jakieś z ccc obie pary są identyczne i jeszcze ma w nich luzu, to jak to możliwe??? Ma też balerinki z Zary 21 i są też ciut przy duże. A na jesień mamy półbuciki clarksa 22 i są nr za duże. Może cos źle mierzymy im nogi??? Ja Zośce postawiłam nogę na kartce papieru i zaznaczyłam gdzie palec i pięta zmierzyłam linijką i wychodzi 13,5 cm z marginesem błędu 2 mm

carolin gratulację !!!!

carolin ja również gratuluję i szczęście życzę

znalazłam podobne buty do tych co kupiła Ivaz, za 179, ale za cholere nie kupię, bo nie mam pojęcia jaki rozmiar, na jesień półbuty muszę mu kupić 15-15,5cm to na zime 16-16,5 ? gorzej jak mu noga bardziej urośnie albo prawie w ogóle ;p :/

edit
i jeszcze jedne spodenki :D muszę kupić trochę rzeczy na teraz, bo w rozmiarze 86 mamy wszystko letnie a jak chłodniej to sie przydadzą ;] co tam że w szafach już miejsca nie ma ;p GRANATOWE SPODNIE NEXT 12-18 86 CZACHA (1188993286) - Aukcje internetowe Allegro

carolin przede wszystkim gratulację a co do bucikówto nawet sama nazwa mówi ze to buty na śnieg nazywają się "snowride"
Dzisiaj akurat byłam u tej koleżanki któa pracuję w Bartku to tylko machnęła ręką i powiedziała ze dobrze zrobiłam ze kupiłam ecco bo to zupełnie inna technologia materiałów z jakich but jest uszyty jak i samego szycia. Oczywiście powiedziała ze na pewno te buty Bartkowe w II gatunku są dużo gorsze i jak już kupować ich buty to te droższe bo jakość idzie w parze z ceną, to naprawde moja bliska koleżanka więc na pewno kitów mi nie wciska i potwierdziła fakt ze wiele modeli pochodzi z Chin kupowane jest jako "no name" a potem naszywane są tylko metki bartkowe, ale oczywiście nie wszystkie. Część modeli jest projaktantów Bartka i szytych w zakładzie w Mińsku i te są OK

carolin gratulacje :))) na kiedy masz termin?

ivaz mi się wydaje że nie ma sensu się przejmować tym gdzie co jest produkowane, przecież większość firm robi coś w Chinach, czy to zabawki (FP też), czy ubrania czy buty, grunt żeby buty były dobre

dziewczyny bardzo Wam dziękuję, bardzo miło mi się zrobiło, planuję się rozwiązać w połowie lutego, wiec prawie 2 lata będzie między dziciaczkami

Jeśli chodzi o kombinezony, to ja już kupiłam, trochę wcześnie, ale później będzie pewnie większe zainteresowani i drożej,a teraz jeszcze można coś fajnego kupić, Bardzo rozważałam kupno tchibo, bo bardzo mi się podobały, mają dodatkowy suwak, który łączy kurtkę ze spodniami i wtedy jest taki a`la jednoczęściowy, co jest super, ale poczytałam trochę opinii i bałam się, ze mała będzie marzłą, choć było też dużo opinii bardzo pozytywnych. ja w końcu zdecydowałam się na kappahla używanego, ponoć świetnie zdał egzamin u poprzedniczki, mam nadzieję, ze i u nas się sprawdzi :) na razie jeszcze do mnie nie dotarł. a dziś kupiłam buciki jesienne, bo do tej pory moja córa miała tylko sadałki ;) pojechałam do outletu i kupiłam ecco dałam 140 zł wiec chyba jak za dobre buty to w miarę OK cena. rozważałam też antylopę i mrugałę za ok 120 zł, ale miały dosć twarde podeszwy.

a na zimę to chyba podobnie jak Ivaz kupię Ecco, ale na pewno nie z tego sezonu tylko outlet. w outlecie w tym co byłam jeszcze zimowych nie ma ;) może i lepiej, bo z kolejnej pensji zimowe kupię ;)

Ivaz - tak pokręciłam, bo sandałki są 22 korneckiego w sam raz ;) stópkę wysmarowałam oliwką i odbiłam na kartce wyszło 13,5 bo wcześniej z odrysowania wychodziło mi po 14cm ale z kolei na siedząco miał 13 więc wydawało mi się nie możliwe żeby był aż 1cm różnicy na stojąco...

a babka z tego sklepu napisała, że trzeba 0,5cm odjąć na zagięcie w pięcie i że luzu powinno być 1-1,5cm więc mi się wydaje, że kupię rozmiar 25 ;| ale już sama zgłupiałam ;]

Ostatnia edycja:
Słuchajcie znalazłam jeszcze fajniejsze butki ecco cena 179zł ale ocieplane kożuszkiem tamte nie miały kożuszka i nr 23 to 15cm wkładka, Zocha ma teraz nóżkę 21 i 13,5 cm stopę do zimy jej ciut noga urośnie, a zimowy but musi byc większy bo i rajstopa i skarpeta no i zima tez kilka miesięcy trwa jak myslicie bedzie dobrze?

Ivaz, moja córka ma teraz 13,5 cm i na teraz na jesień kupiłam malutkiej 23 ecco - długość 15 cm. natomiast obawiam sie, że jeśli Twoja malutka ma podobną stópkę to powinnaś wziąć numer większe, buty mają Wam starczyć gdzie do lutego może do marca nie wiadomo jaka zima będzie

jeśli chodzi o środki do impregnatowania oraz prania m.in. kurtek można dostać w decathlonie. sprzedawca mi mówił, że można prać także w płatkach mydlanych raczej nie powinno się prac w zwykłym proszu do prania.

Ostatnia edycja:
reklama
carolin ale ja jej mierzyłam but nr 23 po prostu cała noga jej latała w tym bucie, teraz w 21 ma luz więc jak wezmę 2 numery za duże to bedzie ok. Pierwsze buty do chodzenia kupiłam jej nr 20 było to w lutym, mierzyłam jej wtedy stópke i miała 12,5 cm przez okres 6m-cy noga urosła jej o niecały 1 cm i o jeden rozmiar. Jak jej mirzyłam stópkę to ona ma bardziej, 13,2 cm ale dodałm te 3 mm dla zapasu, więc jak jej wziełam teraz te zimówki o 2 nr za duże to bedzie ok, przecież nie ubiorę jej w kajaki i nie napcham waty w czuby. W sumie zimówki nawet juz może w listopadzie włozyć to juz za dwa m-ce nie sądze ze jej tak szybko noga urośnie do nr 23 jak w 21 ma luz
W sumie w czerwcu kupiłam jej sandały 21 były troche za duże i jakoś nie widać zeby z nich szybko wyrosła cały czas ma w nich luz
Pani sprzedawczyni w clarksie powiedziała zeby wziąc o 1 cm za duże i bedzie ok.

Do góry