reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
w anglii z kolorami tez nie ma szalu, wszedzie sa glownie czarne, widzialam jeszcze bordowo, bezowo czarny... beznadziejny, w sklepach internetowych sa inne, ale nie mam czasu czekac, jak przyjade do polski chce miec wozek i juz :D taka troche niecierpliwa jestem ;p pomaranczowy... moze byc, najwyzej nas muchy latem beda obsiadac ;p

a mam jeszcze wozek Urban Detour, pozyczony od bratowej na zime, bo mialam kupic wielkiego uzywanego 3-kolowca, ale okazalo sie ze ona juz uzywac nie bedzie, to nie wywalam kasy ;) http://www.mothercare.com.my/web/propic/Altitude.jpg dokladnie taki sam, w polsce o takim nie slyszalam, ale jest bardzo fajny, wystarczajaco lekki, a co najwazniejsze prowadzi sie jak piorko ;)

Agniesia ta zielen az nazbyt zgnila;).Wg mnie lepszy pomaranczowy.Sama mialam faze na pomaranczowy kiedys :p

Dziewczyny-uradzilam wczoraj z mama ze nie kupujemy fotelika 9-18 kg ani 9-25 kg.
Tzn chyba nie bo decyzja podjeta na 99%.Teraz mamy coneco zenith z ktorego jestesmy zadowoleni (ale jak mozna miec lepszy to czemu nie miec :p)
ale powiem uczciwie ze on za duzy to nie jestJest wysoki-to dobrze,ale dosc waskie ma siedzisko-a przynajmniej nie widze tam julity w zimowym ubraniu juz od wagi 20 kg.
Kupic kolejny maly to bez sensu.Uradzilysmy po konsultacjach z pewna pania (kolezanka mamy) ze sa foteliki dosc niezle wypadajace w testach o zakresie wagowym 9-36 ktore
jako nieliczne na rynku w tym przedziale 9-36 kg maja zabezpieczone boki-tzn chroniona jest miednica podczas zderzenia bocznego_Owa pani kupila taki fotelik na roczek swojemu synkowi i mowi ze jest super i malemu w nim wygodnie.Mama miala dzis sie umowic z ta kolezanka i oblukac na zywo tego chlopca w nim.Jeszcze znac mi nic nie dala.Tanie nie sa ale jeden facet na allegro ma je w dosc niezlej cenie.en fotelik to recaro young sport

to sa takie:

FOTELIK RECARO YOUNG SPORT 9-36KG 2010+3xGRATIS (1162547687) - Aukcje internetowe Allegro

ale blizniaczy fotelik o nazwie STM (?) rowniez produkowany przez koncern recaro
jest ciut tanszy:

Recaro Young Sport / STM Starlight SP BLUE CITY (1163010063) - Aukcje internetowe Allegro

czy wiecie cos na temat tych fotelikow?zabezpieczenie glowy i miednicy wyglada solidnie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
PRZEPIĘKNA JESIENNO - ZIMOWA KRÓLEWNA 92-98 (1156603532) - Aukcje internetowe Allegro
ale swietna paka, w ogole fajne rzeczy ma ta osoba, tylko jak dla mnie to sie nie oplaca torche, bo wczoraj tez znalazlam u niej swietna pake dla Kuby, ale cena minimalna 400zl, wolalabym mu za 400zl kupic mniej a nowe, ale moze zle mysle ;]

Sara ja sie przymierzalam do zakupu tego Romera, ale wlasnie nie do konca mi odpowiadal, ze wzgledu na te boki, dlatego wzielam Romera w mniejszym przedziale, a mam jeszcze jakis inny fotelik Britax, tez chyba do 25 i tez jest waski, na Twoim miejscu kupilabym ktoregos z Recaro, ja ja go kiedys na allegro ogladalam to byly tylko rozowe ;p a teraz sa tez inne widze.. ;]

Ostatnia edycja:
oki,bede tu lukac czasem co napiszecie,dobrze ze mozna bez logowania sie bo zasiedzialam sie,czekaja maile od klientow moich,brata i obiad do zrobienia a Julicie zostalo 30 min snu:///

Sara ja miałam kupic fotelik 9-36 Recaro ale mój Oskar ma 14 lat i waży 35 kg a w foteliku nie jezdzi juz od ładnych kilku lat, wczesniej miał taki poddupnik i zapinałam go pasami, teraz widaomo ze juz nie uzywa od 2 lat niczego. Poza tym nie wyobrazam sobie zeby dzieciak jeżdził w jednym foteliku tyle lat az osiągnie ta wagę wg mnie to tylko taki chwyt marketingowy przy tych fotelikach, ze na dluzej starczą. Wolę co jakis czas zmienić poza tym czytałam gdzieś ze fotelik który mam mniejsza rozpiętość wagowa jest bezpieczniejszy, nawet wytłumaczone było dlaczego ale juz nie pamietam.
co do ubranek to ja kupuje ubranka uzywane i lubię, nawet kupiłam kiedys jakąs paczkę ciuszków, ale chyba zrobiłam to po raz pierwszy i ostatni bo z tej paki Zoska chodziła dosłownie w kilku rzeczach, duzo częściej jednak chodzi w ubrankach nowych albo uzywanych ale kupowanych pojedynczo, wybranych i wyselekcjowanych przeze mnie, jak mi się tanio trafi jakas paczka to kupię, ale jak oglądam te paczki to w wielu rzeczach Zoska po prostu by nie chodziła po po cholera mi 5 spodnic, jak ja w nie rzadko ubieram.
Agniesiaa, ten kombinezon Tchibo jest świetny, ma super opinie tylko podobno sa duże dysproporcje miedzy kurtka a spodniami rj kurtka jest duża a spodnie krótkie. Ale sama jak znajde w takiej cenie to wezme Zosce ten kombinezon

agnesia ja bym wzieła czarny wózek ,wiem ze u nas dużo osób nie lubi czarnych mi sie bardzo podobaja i są takie eleganckie.
ivaz widziałam kilka tych kombinezonów tchibo na allegro więc pewnie znajdziesz.
Dziewczyny jeśli chodzi o ten fotelik-podkładkę(poddupnik) to ja akurat takich nie używałam.Julka dopiero gdzieś od pół roku jeździ bez fotelika a wcześniej miała maxi cosi piori do 36 i w nim jexdziła.Ja duzo jezdze i ona czesto usypiała,wiec zawsze wolałam żeby głowa nie leciała jej na boki tylko trzymała sie w tym zagłówku.

Saro te dwa podobne z nazwy są fajne, ale wśród tego tańszego urzekł mnie ten model w kwiatuszki, choć Gosia nie ma żadnego "sprzętu" różowego to ten fotelik jest cuuuuuuuudeńko.

reklama
nie to ze nie lubie uzywanych rzeczy, czasem kupie cos pojedynczo ;p

sprawdzalam w sklepie tchibo to nie ma tych kombinezonow, na allegro jest ich malo :/ a ja jak zwykle sie na cos napalilam

wozek juz zamowiony wyniosl mnie 837zl czyli mniej niz myslalam, czarnego nie chce, bo blaknie i na lato wydaje mi sie jakis taki za goracy, choc podoba mi sie :) a co tam bedzie pomaranczowy, byl juz granatowy, czerwony, czarny mam na zime, to niech bedzie kolorowo ;p

Do góry