reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

magdalenko-trzeba sobie jakos radzic:tak:Mam na mysli ze naleze do osob ktore chca miec wszystko-a wszystkiego sie nie da tak latwo z 1 pensji.Wszystko to znaczy wyjazd wakacyjny (w tym roku planujemy Baltyk lub Chorwacje),jakies wypady weekendowe,wypady do knajp,fajne ciuchy z najnowszych trendow,fajne ciuchy dla Julity,rozrywki itp tp.Od pazdziernika do lutego dawalam korki,niestety juz nie daje bo odkad zaczelam kursy mam strasznie malo czasu bo musze sie na nie uczyc:baffled:Wiec trzeba kombinowac inaczej,upatrywac okazji,opchnac niepotrzebne graty.A ze w kombinowaniu jestem dobra to zawsze jest tak ze jakims cudem mamy z tej 1 pensji wlasciwie wszystko co chcemy:tak:Mieszkanie wieksze tez by bylo tylko ze mam ambicje na wieksze nic takie jakie byloby w tej chwili.Trzeba patrzec optymistycznie ze wszystko da sie zrobic i miec,tylko trzeba tego chcec.

reklama
ivaz, jak byś miała okazje kupić w miarę rozsądnej cenie bugaboo bee z 2 dodatkowym budkami i innymi gadżetami - brałabyś??

Eve to zależy gdybym miała na stanie tylko slaloma pewnie bym brała, gdybym miała tylko maclarena to raczej nie, bo bugaboo to tez mały lekki wózeczk, a tego typu wózek mi w zupełności jeden wystarczy. (chyba ze cena byłaby godna zakupu). Chyba na twoim miejscu kupiłabym slaloma bo mały, lekki i tez bardzo dobry wózek masz. A wg mnie żadna parasolka nawet ta najbardziej komfotowa nie bedzie tak wygodna jak wóżek z dużymi popmpowanymi kołami.
Widziałam ostatnio na allegro ktoś sprzedaje za 1000zł z 2008r o ten wózeczek ci chodzi??? bo tez jakaś laska na forum gazety pisała ze chce sprzedać może to ta sama osoba?
Miałam okazję go poprowadzic dla mnie rewelacja, prowadzi się super, jest to wózek miejski, lekki, wygodny na szybkie wypady, świetna jakość, ale wg mnie jest bardzo wąski w ramionkach, raczej zimą w kombinezonie dwulatek nie bedzie miał w nim wygodnie, co innego w slalomie, który ma obszerne siedzisko i oparcie, nawet i trzylatek w kominezonie będzie się czuł komfortowo zimą.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No ja właśnie żałuje że nie kupiłam takich fajnych trampków Marti,sa boskie :-)
Kurcze czekam z niecierpliwością na moja jutrzejsza paczkę ciuszkowa od przyjaciółka,przyjada tez ciuszki które zamówiłam na Allegro ten sweterek,rajstopki itp.

Moge was jeszcze pomęczyć moimi rozważaniami na temat zoopera? ;-):-D:-D

Otóż. Poszukałam w sklepach internetowych i zooper waltz jest sporo tańszy niż na allegro.

tutaj kosztuje 699 i kolory z obecnej kolekcji i wysyłak za darmo,
Wózek spacerowy Zooper Waltz 2010: Sklep Internetowy Baby Fant
dla porównania na allegro chcą 774+20zł kurier czyli 794 - prawie 800:szok::szok:
i znalazłam jeszcze w tym sklepie kolory z poprzedniej kolekcji, cale waltza 599 zł +6zł za wysyłkę (jakoś dziwnie mało - no ale tyle piszę w regulaminie)
Waltz Zooper kolor czerwony

Gdybym miała kupowac ten z poprzedniej kolekcji to wyszło by te 600 zł, a hula (którą chce Tomek) na allegro stoi po 536 .... tak więc "dołożenie" tych 60 zł do waltza w tym przypadku to nieduża (bo jak pamiętacie Tomasz zrzędzi o kasę).

Ale te kolory takie nie fajne, bralibyśmy albo czerwony albo zielony
Kolor oliwka z tej obecnej kolekcji widziałam na żywo - jest śliczniutki. Niby kolor mniej ważny, ale .....Zobacz załącznik 234277Zobacz załącznik 234273Zobacz załącznik 234274

A zasadniczo całą operację zamierzam wykonać tak, że wpierw się popodlizuje, trochę udobrucham, zrobię mu dewolaje, kupie piwko, będzie sexik :-p:-p:-D:-D;-);-) i tak przez kilka dni, a potem postawię przed stanem dokonanym "kochanie zamówiłam wózek, taki i taki, już opłacony przyjdzie niedługo" Jak go znam, to sie obrazi, że jego zdanie się nie liczy, i jaki to on biedny i poszkodowany, że go nie słucham, ale mu przejdzie ... kiedyś :-D:-D

tylko tak ciągle myślę, zaoszczędzić 100 zł i brac kolor z poprzedniej kolekcji, czy nie oszczędzać i z nowej .... :confused::confused::confused::confused::confused:

Ostatnia edycja:
Magdalenka ale chytry plan uknułaś:-D Co do kolorku to wiesz co ja jak kupowałam mojego jumpera to tez było 100zl różnicy miedzy takimi ładnymi we wzory jak ja mam a takimi zwykłymi czarnymi czy jakimis zielonymi oczoje**nymi i tez miałam dylemat ale w koncu dopłacilam i teraz nie zaluje, u mnie na osiedlu bardzo duzo osob jezdzi z jumperami tymi zwyklymi brzydkimi i sie ciesze ze sie wyrozniam z tłumu chociaz kolorem:-p
Edit: no i oczywiscie miałam o cos zapytac i zapomniałam, chciałam wiedziec czy macie problemy z kupnem bucików jesli chodzi o podbicie? Bo ja miałam 3 pary bucikow dla Mai i teraz sie okazało ze dobra jest tylko jedna ta co ostatnio kupilismy te Elefanten bo Majka ma takie wysokie pdobicie stopy ze zadne jej nie chca wejsc na noge! To jakis koszmar, miałam jedne buciki po jej kuzynce to chciałam jej tylko przymierzyc jakby w nich wygladala a nie mogłam nawet rzepy o zaczep zahaczyc a widać było po śladzie ze tamtej kuzynce normalnie duzo dalej zapinali.... nie wiem czy mnie zrozumialyscie w ogole :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
magdalenka, mnie się czerwony podoba a zawsze to trochę grosza w kieszeni :tak: Możesz m coś kupić w ramach rekompensaty, jakąś płytę z ulubiona muzyką, dobrą książkę i może jeszcze na jakąś koszulkę sexi dla ciebie starczy :-D itp.

Heh napisałam co sadze o dopłacaniu za kolor ale nie napisałam ze mi wlasnie sie czerwony bardziej podoba niz ta oliwka wiec w tym przypadku akurat bym nie dopłacała:-p;-)

reklama
Do góry