reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Maniulka a czemu tak narzekasz na to krzesełko?? znaczy sie czemu Ci nie odpowiada??

my mamy podobne, no troche inne i generalnie jakoś nie widze w nim wad.. nie wiem nie zastanawiałam sie głeboko nad nim.. uzywam i w zasadzie tyle..
dla mnie z wygladu nawet chicco czy pep perego nie różniły się one strasznie jakością, wyglądowo w 90% takie same.. wiec szkoda mi było kasy na krzesełko za 500 czy 700 zł.

Nasze moze ma inaczej tą cała tapicerke ukształtowana niż to z linka, jakies takie solidniejsze jest..

maniulka dzięki śliczne no to problem rozwiązany bardzo mi się podobało ale widzę ze to kiepska podróbka

To ja dzsiaj pokolei :)
Nad espiro też się zastanawiałam ale kupiłam zoopera twista, przyszedł dzisiaj i pierwsza jazda za nami, przejechałam nim nawet po żwirze, żaden kamień nie zablokował mi kół, co prawda trochę trzesło ale niestety plasitkowe kółka nie podbijają tak jak pompowane. Na krawężniki też się dobrze wyjeżdża, składa się i rozkłada jedną ręką, oparcie też się super rozkłada prawie calkowicie na płasko. To co mnie najbardziej urzekło to ta duża budka!!! jest naprawdę duża, ma duże okno do podglądania. Test spania też przeszedł pomyślnie, dużo miejsca, podnóżek też dość duży. Dodatkowo do wózka dołączony jest ocieplacz na nóżki, folia przeciwdeszczowa i taka siateczka przeciw słoneczna ( pisze że z filtrem UV) i wszystko to spakowane w super torebeczkę którą można przypiąć do wózka. Dużo zalet ale i wady też się znalazły, jeżeli rozłoży się na płasko oparcie to sie nie ma jak dostać do kosza, no i jeszcze jedno co mi nie bardzo podeszło to jak oparcie jest do pionu te materiał od budki się jakoś tak układa, że robi się taka dziura z boku, może jak się ten materiał ułoży to będzie inaczej. Na razie to taka moja opinia :) a co do rogów to wcale tak źle mi się nie prowadziło, przypuszczam że Waltz będzie dużo wygodniejszy, ale my potrzebowaliśmy parasolki, także wg mnie to wart tej ceny (499 zł)

Mirka jak przyjdzie Ci tak kurtka to napisz mi proszę czy fajna i jak materiał bo ja właśnie wczoraj ją na allegro oglądałam i dodałam do obserwowanych bo mi się spodobała i przymierzam się do niej. Z góry dzięki :)

Co do krzesełka do karmienia, ja mam takie:
PEPE_ BABY DESIGN_KRZESEŁKO+_Fisher Price_W-0zl (955589658) - Aukcje internetowe Allegro - to z lwem
i powiem że urzydkujemy je od sierpnia zeszłego roku, i jak narazie po za tym że jest dość duże to nic nie mogę zarzucić, ma dwie tace, pasy, odchyla się siedzenie, o już wiem nie podnosi się podnóżek to było minusem na początku, my teraz w sumie mamy całkiem opuszczone na dół, bo Kacper sobie sam siada na nim, jak tylko coś dostanie do jedzenia to idzie i siedzi na nim aż nie zje, no i tace teraz też sporadycznie, no bo jak cały czas tam wchodzi i schodzi, ma 5 pkt pasy, pokryty jest taka ceratką łątwą do czyszczenia i jest dość miękki, wszczegolności ta część za głową, a i mogloby mieć 4 kółka a nie dwa :) to tyle ode mnie :)

Jutro wkleje fotkę Kacpra w nowym wózku :)

My sobie kółka dorobiliśmy w krzesełku i teraz jeździ i jest to dla mnie bardzo wygodne :)

oli.p - czekamy na foty :)))

Co do mojego krzesełka to tak:tylko dwa kółka,niema jak przesuwać,logo firmy to z przodu to zwykła papierowa naklejka jeszcze chwila i odpadnie,mało dopracowane jest i ja mam wrażenie że lekko kolorki sa inne,tacka ta plastikowa przezroczysta nie wchodzi idealnie w tą drugą i było lekko zarysowane ,ogólnie całe krzesełko lata,jest mało stabilne i raz zdarzyło się że mąż ustawił je na któryms poziomie i chciał wsadzić Marti a ono zjechało:szok:ogólnie mąż to juz dawno by je wywalił ale ja mu nie daje bo przeciez wszystkie te rzeczy nie przeszkadzają w uzytkowaniu(zanim małą włorzę zawsze sama opieram sie żeby sprawdzić czy nie zjedzi)ale dzisiaj drugi raz kupiła bym na pewno inne(wrzucę ci zdjęcie na wz)

Myfa mnie się wydaję ze na tym etapie dzieci, to już szkoda kasy wydawać na takie krzesełko. Te funkcje rozkłądanego oparcia czy regulowanego podnóżka to taki bajer, ja mam i nie korzystam w ogóle z tych dobrodziejstw. Jak Zosia była niemowlakiem owszem to się przydawało, ale teraz to jest zbędne. U nas Zośka w krzesełku tylko siedzi jak je, inaczej za chiny ludowe nie da się w to posadzić, moje koleżanki z pracy maja dwulatki i już krzesełek się pozbywają albo pozbyły, ja bym teraz kupiła krzesełko ikeowskie, wg mnie małe, praktyczne, stabilne, lekkie i wszystko ma co potrzeba wg mnie design tez fajny bo prosty i dużo ludzi go sobie chwali. Z resztą ja na twoim miejscu podjechałabym do ikea wsadziła małego i zobaczysz czy takie coś ci wystarczy.
oli.p gratuluję zakupu, fajny wózeczek, cieszę się, że jestes zadowlona
Mirka świetne zakupy, ale Adi bedzie elegancik, super ten komplet safarii

reklama
Do góry