reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Wlasnie bo strasznie duzo tych akcesoriow i sama nie wiem co z tego jest przydatne a co nie.Z tych rzeczy nie mam jeszcze nic,wogole narazie tylko ubranka i wanienke.

reklama
mnie zastanawia jeszcze jedna rzecz, a mianowicie-jak nasze maluchy beda miały 8-9 mc-czyli następna zima-to już raczej w spacerówkach będą jezdzic...folia na deszcz to jedno, ale co z jakimś śpiworkiem? my bedziemy mieć z mutsy takie okrycie na nózki, ale to nie wydaje mi się zbyt ciepłe....widziałam takie śpiworki z owczej wełny-ale czy to wystarczy? jak ochronić buźke przed wiaterm?chyba ze taki normalny kombinezonik i kocyk? sama nie wiem....taki pędrak już chce sie ruszać wiec zrobienie z niego mumii bedzie graniczyło z cudem!

sara...kurcze-ja chyba nie wiem o jakich torbach-nosidłach ty piszesz....mozesz jakis link wkleic lub zdjecie?

i może znajdziesz gdzies wozeczek o jakim myślisz? widzac zdjecia łatwiej sobie wyobrazic co nieco

sara - A dobro dziecka to prosze brac pod uwage ale SWOJEGOa nie cudzego - ale ostro, nie bierz sobie wszystkiego do serca bo padniesz do końca ciąży :sorry:
ja wypowiadam się jak pamiętam z praktyki po 1 synku...
mordoklejka - ja miałam nawet dla starszego nawet ok 2 lat taki śpiworek zapinany zamkami po bokach do spacerówy w sam raz - no właśnie jestem ciekawa komu pożyczyłam i czy mi odda:baffled:

Oczywiscie,wklejam pierwszy lepszy z allegro po 1 minucie szukania.Takiego bym nie kupila ze wzgledu na zbyt niska cene i dlatego ze podwojne kola zawyzaja jego wage ale chodzi mi mniej wiecej o funkcje- o to rozkladanie spacerowki i wsad typu torba gondoli.Zreszta poziom mozna wyrownac jakims kocem.Jak kupie wozek to na pewno wstawie fotki ale bedziecie musialy poczekac bo tak jak pisalam kilka dni temu,nastapi to najwczesniej w styczniu albo nawet po porodzie:-D

2-FUNKCYJNY WÓZEK GONDOLA-SPACERÓWKA BETICCO (492818052) - Aukcje internetowe Allegro

Jeszcze jakis znalazlam:

http://www.allegro.pl/item494257841_wozek_4mybaby_joshy_spacerowka_3w1_torba_folia.html

Chyba te wozki sa nienajlepszych producentow bo sa dziwnie tanie,a w komisie kolo mnie uzywane spacerowki z wsadem byly po 700-900 zl.

Zreszta czy my sie musimy sobie nawzajem tlumaczyc dlaczego ten a nie inny wozek?Kazda z nas ma jakies tam swoje kryteria wyboru.Zycze nam wszystkim (jak i sobie) takiego wozeczka jaki spelni nasze oczekiwania.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kaczuszka troche mnie ponioslo,ale tak w zyciu czasem trzeba bo na glowe wejda...Watek wozkowy nie bedzie moim ulubionym:baffled:

a ja Sara nie zgadzam się z tym że tanie wózki mogą być niedobre dla dziecka...
Nijeden polski producent może swoim towarem dorównać chico czy innym.
Bo czyż chico się tak strasznie rózni od tych niektórych targowych??
O nieee ja tak nie uwazam, że jak wydamy 2 tysiące zlotych na wózek to bedzie super gites.. bo jak wiadomo w duzej mierze płaci się za markę towaru.

reklama
Ja na razie nie kupuje sterylizatora ,podgrzewacza ani laktatora bo mi przy starszych dzieciach to sie ani razu nie przydało.Ale mam 3butelki tommee tippee(będą póżniej na soczki) i taki czyścik do butelek.

Do góry