reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

co prawda swojego dzidziusia nie mam, ale mojego 7 miesięcznego bratanka ostatnio woziłam na swojej drodze( mała uliczka nie do końca utwardzona), taka odnoga głównej asfaltowej. Moje spostrzeżenia są takie iż im większe kółka i prostsze tym lepiej, szczególnie że chodniki w naszych miastach nie są wcale równe, a na wsi tym bardziej:-( Dla mnie lepsze też są pompowane niz gumowe. Woziłam tez koleżanki synka na małych i skrętnych, cienkich- jeździło się tragicznie(tyle ze to 3 kołowy był). Był lekki owszem, ale bałam sie że go wywalę i musiałam bardziej uważać, a jak wpadło koło w dziure to porażka..
Ale jak wiadomo kazdy ma swoje gusta:tak:
My osobiście na wózek wydamy z fotelikiem max 1000 zł, wybieraliśmy dziś z firmy Anmar wózek FOX na fajnych resorach/amortyzatorach, które leciutko się prowadzi. Za 800-900 można kupić z fotelikiem, sam wózek jakies 600-700 plus jakis lepszy fotelik to 1000 zł max.

Osobiście polecam dla osób które mają ograniczony budżet w zakupie wózków, jak dla mnie jest super.
http://www.anmarwozki.pl/pliki/oferta_2.htm

reklama
Dzis kolega mnie zazyl,wspominalismy dawne czasy imprezowo-sportowe i zalilam mu sie na te wszystkie wozki a on do mnie napisal"do ciebie nie pasuje wozek,nos bejbusa w szelkach " hehehe :-) Oczywiscie mial na mysli nosidlo,faceci sie nie znaja na niemowlecych akcesoriach :-pNasza (moja i meza) najnowsza wersja (ktora pewnie jeszcze wielokrotnie zmienimy) jest taka ze kupimy spacerowke z nieduzymi kolami (z torba-nosidlem), ktorej oparcie roklada sie do poziomu.Tylko te wozki wpadly nam w oko a i tak idealne nie byly.Mozemy sobie dawac rady na forum dotyczace wozkow i dzielic sie opiniami,ale tak naprawde ile ludzi tyle opini,punt widzenia zalezy od punktu siedzenia itp.Przykladowo tylko ja wiem jakie wozki mnie sie podobaja z wygladu,czy mam wokol siebie wertepy czy gladka nawierzchnie,jak dlugo planuje wozic dziecko w gondoli,to ja bede ten wozek znosic i wnosic w bloku bez windy,to w bagazniku naszego auta musi sie ten wozek zmiescic (bagaznik duzy ale spora butla gazowa),to ja wiem ile mam miejsca na jego przechowywanie,to ja wiem czy wole nosidlo czy wozek itp i nikt mi nie doradzi obiektywnie.
A jestem ogolnie zakochana w nosidelkach,na widok mojej kuzynki z synkiem w nosidle czuje wielki przyplyw czulosci.Tylko z 1 rzecza sie nie zgadzam z producentami-wiem ze lekarze ortopedzi radza by dziecko wkladac do nosidel dopiero od 4 m-ca zycia bo tylko wtedy ma stawy wyrobione,a producenci czesto zachecaja do tego wczesniej.

Fisher Price MODULARNE NOSIDELKO M5653 sysAIR FLOW (484950962) - Aukcje internetowe Allegro

CHICCO NOSIDEŁKO BABYTRAGE GO RACE NOWE !!!! (485099295) - Aukcje internetowe Allegro

0212 NOSIDEŁKO 3-FUNKCYJNE RAIN NOSIDEŁKA WOMAR (493799351) - Aukcje internetowe Allegro

Ktos moze napisac ze ciezko tak nosic dziecko,ale hmm a plecaki na obozach wedrownych wazace po 20 kg w gorach to sie jakos nosilo i nie narzekalo nie? hehe :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
właśnie dziś o nosidełkach na TVP2 mówili że nosidełko nie jest przeznaczone dla dzieci ponizej 4 miesiaca życia, oraz dla dzieci które mają problem z bioderkami bądź z układem pokarmowym. A co do mniejszych dzieci poniżej 4 miesiąca życia to powinny byc one noszone w chustach ale tylko na leżąco.. Mówili że nie wolno dziecka w pozycji pionowej nosić. Do 4 miesiąca tylko na leżąco bezwzględnie powinno być to przestrzegane
Poza tym każde nosidełko i chuste powinno sie skonsultować z lekarzem, czy dziecko może nosci.
To tak napisałam tyle zasłyszanego.

A co do wózków to punkt widzenia zależy od punktu siedzenia:tak:

z tymi nosidełkami wszystko pięnie...ale jakoś nie wyobrażam sobie tego zimą dla dziecka....

tak samo małej i lekkiej spacerówki-wiem ze to sprzęt mega wygodny, ale jakoś jak nasze maluszki będą miały 8-9 mc w listopadzie czy grudniu myslę ze cieplej i wygodniej będzie im w obszerniejszym siedzisku

sara - ja jakoś nie odważyłabym się włożyć niemowlaka do nosidełka, a producenci wszystko zrobią żeby zwiększyć sprzedaż... prawo rynku, które niestety jest brutalne, wystarczy zrobić niezbyt obiektywne badania...
co do spacerówki - dzieciątka mogą się urodzić luty - marzec a takiego raczej do spacerówki nie włożysz, a z tego co pamiętam większość spacerówek całkiem na płask się nie rozkłada, zawsze pozostaje jakieś nachylenie...

z tego co pamiętam chyba tylko mura 3 i 4 sie rozkłada całkowicie na płasko-inne zawsze maja jakis tam kąt nachylenia...i jeszcze jakis z takich lekkich wozków na podwójnych małyc kołach tez sie rozkładał na płasko, ale on bardziej "letni" mi sie wydawał

Dziewczyny, sorki, że tak powiem, pewnie któraś na mnie obrazi, bądź wkurzy, ale jak czytam niektóre posty to ciśnie mi się na usta ...
zastanówcie się co będzie lepsze dla malucha a nie dla Waszej wygodny, owszem wygoda mamy też jest ważna, ale tutaj nr jeden to dziecko.
Mordoklejka ma rację, co w zimie ? luty marzec może być b,. zimny. nie wiem, czy wszystkie spacerówki się rozkładają na płask, ale przecież gondola to nie tylko po to, aby dziecko na płask leżało, ale także bandy gondoli mają za zadanie chronić przed wiatrem.

wiem, że to wszystko indywidualna spawa i nie chcę nikomu nic narzucać, ale chciałam tylko, abyście przy zakupie wózka wzięły pod uwagę dobro malucha.

reklama
Nieprawda-sa spacerowki ktore rozkladaja sie na plasko,a te torby nosidla wygladaja jak gondole tzn sa to takie "budki" obudowane z kazdej strony.
Zima?Do zimy to dziecko juz bedzie dawno siedzialo wiec gondola zbedna.A siedziec moze w spiworku,zreszta jak wozone sa dzieci np 2 letnie zima? w gondoli?A malo to wokol spacerowek zima?Do nosidelka wsadzilabym dziecko od 4 m-ca zycia-sama to napisalam nizej bo sama czytalam i widzialam program o nosidelkach.
A dobro dziecka to prosze brac pod uwage ale SWOJEGOa nie cudzego:-p

Do góry