reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
co do opcji pochylenia to tak naprawdę dziecko nie powinno jeździć w tym drugim foteliku mocno pochylone, bo jesli dochodzi do zderzenia to wtedy ma bardzo duży nacisk na miednicę i moze dojść do uszkodzenia kręgosłupa.. Na tej stronie foteliki.info.pl to pisało ale nie mogę znaleść tego artykuły i tego filmiku prezentującego nacisk na dzieko.
Powinno jeździć tak aby w razie zderzenia jego ciężar przejmowały pasy klatki piersiowej a nie te dolne pasy od miednicy.
Wiem że to wygodne napewno nie jest ale zdecydowanie bezpieczniejsze a w końcu taki fotelik ma mieć cel i zderzeń człowieknie planuje :( oby nigdy się nam nie zdarzyły!!!

Hej dziewczyny używa może któraś z Was wózka firmy Per Perego lub jakiejś innej angielskiej firmy? Jeśli tak to napiszcie czy któryś z nim jest godny polecenia. Pomijając Maclarena, bo już wiem, że jest bardzo dobry ;-)

PP Pilko 3 fajnie wygląda ale nie polecam. Nie podbija się dobrze z większym dzieckiem, chybotliwy, kosz na zakupy mało trwały, robią się w nich dziury.
Z pp to może venezia. Z innych marek może inglesina tripp, jane :)

fajne zakupy - buty extra - te niebieskie też, fajne sukieneczki, i wszystko inne :-) mamusie córeczek to mają pole do popisu ;-) a ja też sie cieszę jak młodemu jakieś koszulki fajne znajduję :-)
a jutro jedziemy na poszukiwania butów :-)

dzięki Eve spacerówkę już niby mam ale potrzebuję też parasolki takiej małej sprytnej i wygodnej, rozważam kupno Maclarena za pośrednictwem dziadka, w Anglii niby taniej :-p ale właśnie chcę też rozejrzeć się wśród innych marek ;-)

agniesiaa, Twój synek należy do tych większych dzieci to z pp się namordujesz. Jeśli masz możliwość kupić taniej maclarena to się nie zastanawiaj, to dobry wózek i wytrzymały (ivaz mi podziękuje za tę wypowiedz :-D )

może nie jest to dla niektórych duża różnica, ale jak dziadek kupiłby mi u siebie maclarena techno xlr to zaoszczędziłabym 500zł, a przywiózłby mi ją przy okazji jakby jechał na święta, chyba się już napaliłam na ten wózek w kolorze takim jak ma Justyna, ale w miejsce różu będzie niebieski albo zielony :tak:

bo chyba ten XLR ma największe siedzisko z tych parasolkowatych?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry