reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
co do opcji pochylenia to tak naprawdę dziecko nie powinno jeździć w tym drugim foteliku mocno pochylone, bo jesli dochodzi do zderzenia to wtedy ma bardzo duży nacisk na miednicę i moze dojść do uszkodzenia kręgosłupa.. Na tej stronie foteliki.info.pl to pisało ale nie mogę znaleść tego artykuły i tego filmiku prezentującego nacisk na dzieko.
Powinno jeździć tak aby w razie zderzenia jego ciężar przejmowały pasy klatki piersiowej a nie te dolne pasy od miednicy.
Wiem że to wygodne napewno nie jest ale zdecydowanie bezpieczniejsze a w końcu taki fotelik ma mieć cel i zderzeń człowieknie planuje :( oby nigdy się nam nie zdarzyły!!!

Hej dziewczyny używa może któraś z Was wózka firmy Per Perego lub jakiejś innej angielskiej firmy? Jeśli tak to napiszcie czy któryś z nim jest godny polecenia. Pomijając Maclarena, bo już wiem, że jest bardzo dobry ;-)

PP Pilko 3 fajnie wygląda ale nie polecam. Nie podbija się dobrze z większym dzieckiem, chybotliwy, kosz na zakupy mało trwały, robią się w nich dziury.
Z pp to może venezia. Z innych marek może inglesina tripp, jane :)

fajne zakupy - buty extra - te niebieskie też, fajne sukieneczki, i wszystko inne :-) mamusie córeczek to mają pole do popisu ;-) a ja też sie cieszę jak młodemu jakieś koszulki fajne znajduję :-)
a jutro jedziemy na poszukiwania butów :-)

dzięki Eve spacerówkę już niby mam ale potrzebuję też parasolki takiej małej sprytnej i wygodnej, rozważam kupno Maclarena za pośrednictwem dziadka, w Anglii niby taniej :-p ale właśnie chcę też rozejrzeć się wśród innych marek ;-)

agniesiaa, Twój synek należy do tych większych dzieci to z pp się namordujesz. Jeśli masz możliwość kupić taniej maclarena to się nie zastanawiaj, to dobry wózek i wytrzymały (ivaz mi podziękuje za tę wypowiedz :-D )

może nie jest to dla niektórych duża różnica, ale jak dziadek kupiłby mi u siebie maclarena techno xlr to zaoszczędziłabym 500zł, a przywiózłby mi ją przy okazji jakby jechał na święta, chyba się już napaliłam na ten wózek w kolorze takim jak ma Justyna, ale w miejsce różu będzie niebieski albo zielony :tak:

bo chyba ten XLR ma największe siedzisko z tych parasolkowatych?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry