reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Saro bo ty masz topaza a ja callisto pokazuje ;-)
a co do użyteczności wagi wózków to gadałam z facetem w sklepie, i ponoć wg jakichs tam norm europejskich wszystkie wózki mają byc dostosowane dla dzieci do 18kg, ale podobno sa tak konstruowane że i 20 kg dzieciaczka też by utrzymały, że to po prostu norma od górna i tak musi być ;-)

to tak jak np maclareny.. XLR czyli ten najdrozszy ale i najbardziej płaski u nas jest polecany od 6 miesięcy(albo od 3, nie kojarze już), a Anglii jest od urodzenia -tak było na metce wózka:cool2: XT z kolei(nie do końca na płąsko sie rozkłąda) też u nas powyżej 6 miesiecy albo i 9.. a w Angli od 3..
Tłumaczyli to w sklepie ze każdy kraj inaczej dostosowuje sobie normy.
Bo przecież wózek jest ten sam:tak:

reklama
magdalenka-widze ze jednak callisto ma inna bude,ale tlen pisze ze tez jej nic nie skrzypi.najlepiej to kup z allegro bo taniej i jak cos to w ciagu 10 dni mozesz zwrocic.Nie spodoba sie-to czesc i tyle.Bo w sklepach to roznie bywa,nam pozwolono zwrocic ale oczywiscie ja o zwrocie juz nie chcialam slyszec tak mi sie spodobal.
tlen-jest wiecej modeli cybexa niz 3;-)http://www.cybex.pl/
Ivaz-cybexy to chyba tez niemiecka marka;)

Ale ze mnie cybexiara:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Saro aż się dokładnie poprzyglądam tym budkom. U mnie w hurtowni mają mieć callisto na wiosnę (ponoć dopiero pod koniec lata podpisali umowę z przedstawicielem cybexa na współpracę) więc pójdę sobie i na miejscu go zobaczę, co i jak. A z zakupem, wiadomo kupimy tam gdzie taniej. Tylko Tomkowi się ten wózek nie podoba, mówi, że przez te jasne ramy wygląda na taki odrapany i ubogi :sorry2::sorry2: ale pożyjemy zobaczymy, ja się napaliłam :-D:-D;-)

aa i cybex to na 100% niemiecka firma ;-)

magdalenka:-D
Moj m.to minimalista i jak ja to mowie taki typ mnicha-zawsze mowi do mnie "byleby sie tobie podobalo",o to by mu sie podobalo srednio dba;-)Ale wozek mu sie podoba,sam dumny z uli na spacer jesienia chodzil (bo teraz na zime jezdzimy tym wielkim).
Uciekam juz,papa:tak:

No a jeżeli chodzi o wózki toja miałam pliko 3 peg perego zamieniłam na maclarena i jestem bardzo zadowolona a co najważniejsze moja Zuzia też pliko był bardzo zabudowany a tutaj ma lepszy kontakt ze światem tak nam się wydaje i co najważniejsze super się prowadzi maklarena a krawężniki to żadna przeszkoda
więc polecam ja mam xlr jest super używany można kupić już od 700 zl

a co do wózków na zimę to ja mam graco treeko i jest rewelacyjny dostałam go od koleżanki i kożystam z niego praktycznie jak wyjeżdzamy do babci bo tam słabo odśnieżone ale sprawdza się super a i wizualnie super ma śpiworek szybko się składa budka ogromna a i niemowlaka tam można wozić przodem do siebie bo ma przekłdaną budę PROMOCJA !!! GRACO-TREKKO+(Śpiworek i folia) (882298823) - Aukcje internetowe Allegro

Posiadam też trzeci w zasadzie drugi bo w domu mam tylko maclarem i quinny buza 4 w maclarenie mała śpi w dzień i na lato będzie a quinny na spacery ja niewiem dlaczego uważacie że kubełkowe siedzenia są nie wygodne moja Zuzia bardzo lubi nim jeżdzić no i przodem mam ją teraz w zimę kupiłam go na alegro jak nówkę za 750 zł ze śpiworkiem i dwoma siedliskami jest super a zmieniłam z peg perego skate dobra zamiana ma duże 4 koła dwa pompowane i chce teraz dokuić wersję pompowaną bo jest taka opcja kół dodatkowych
Polecam z czystym sumieniem

po za tym ja właśnie uważamże dwa wózki to nie jest przesada parasolka na upały i wyjazdy i na zimę i spacery po parku drugi
zgadzam się że faceci nosem kręcą mój tez ale lubię zmieniac wózki a po za tym niech oni swoich aut pilnują!!!!:-):-):-)

Gosia ja tez mam dwa bo idealnego wózka nie ma, i maclarena uzywama jak jest ciepło, na wyjazdach, na wypady do glerii handlowej, a slaloma zimą, na spacery po wertepach z obu wózków jestem bardzo zadowolona i śmiało moge polecić

Też z zainteresowaniem czytam o wózkach, bo chcę kupić spacerówkę - ale ceny mnie przerażają. Myślałam, że wydam max 500zł. Czy istnieją jakieś za taka cenę, które nie rozpadną się po 3 miesiącach użytkowania? Ja się kompletnie na wózkach nie znam niestety.

reklama
Do góry