reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

nam też ortopeda powiedział aby po domu skarpetki lub właśnie tzw. buto-skarpetki o których pisze Sara
natomiast rehabilitantka polecała na pierwsze buty polecała szczególnie Ecco, później Bartka
tylko te butki mają swoją cenę niestety
sprawdzałam, że Ecco na przecenie 139,00 przed przeceną 199,00:baffled:

chyba pójdę jakiś bank obrabować :(

reklama
My kupiliśmy butki w Smyku w przecenie za aż 40 zł:-):-):-). Co prawda za duże teraz ale będzie latał już w nich na wiosne.
Są wyprofilowane i mają sztywną kostkę:tak:
Pedatra i ortopeda co do nich chodzimy wręcz odradzali nam buty Bartka bo mówili że w większośc za nazwę firmy się płaci.
Mnie niestety nie stać też na buty za 200 zł;-) myślę że nie tylko one sa dobre.
fakt najlepsza jest czysta skóra i bawełna ale tańsze niz 200 zl tez można znaleść.:tak:
nasze butki nei sa ani obciskające ani sztywne. Podobno takie jak powinny byc..

Ostatnia edycja:
święta racja Modro, m dlużej lata na boso tym lepiej.
Ale teraz niestety nawet na wyjścia to mus założyć cokolwiek:tak:
My mamy takie że dopiero będą dobre na wiosnę:tak:

To prawda,Zawitkowski tez pisze ze najlepiej boso-takze moja panna chyba wie instynktownie co robi...ale powaznie,jak ja z nia na dwor wyjde jak ona wszystko ze stop sciaga?:-D;-)
Te skarpetko-buty ktore mamy to takie:
ZIK Skarpety z podeszwą kapcie 16 cm 3 wzory (876575727) - Aukcje internetowe Allegro
Dol z miekkiej skorki,gora skarpetowa-je tez sciaga ale po hmm...10 min:-D
Ja nadal polecam befado-mamy 2 pary takich bucikow,jedne zwykle kapcie,drugie na rzepy sztywniejsze-naprawde fajne (tyle ze Juli sciaga je ze stop).Zrobilabym foty ale mam zepsuty aparat foto.W kazdym razie moje obie a nawet obetrzy kuzynki uzywaja tych bucikow i mi je polecily,jak rowniez moja znajoma.

Bardzo ciezko bylo nam z mezem upatrzec cos dla Julity na roczek-miala byc sesja foto,ale maz slusznie stwierdzil ze mamy tony fotek (duzo tez wywolanych),kupe albumow (nawet w sylwestra zameczalismy gosci fotkami Julity:-D),wiec sesje foto przelosymy moze na 2 latka?Bo ona w sumie niewiele sie z wygladu zmienila od urodzenia tyle ze wieksza.Na roczek pozycze aparat od brata i sama pocykam foty.A ciezko nam bylo upatrzec prezent bo:
-nie moze to byc NIC z zabawek (toniemy w nich zagracajac nasze gniazdko:wściekła/y:)
-nie moze byc NIC z ubranek (ledwo dazy zakladac tyle tego jest)
- nic edukacyjnego bo ksiazeczki,obrazki,pianinka,klocki,ukladanki,jakies krzeselka-uczydelka juz ma (a to w sumie zabawki)
Wymyslilismy wiec...kolejnego grata:-D:-D:-D,hustawke.Jak nas wkurzy to zdemontujemy i wywieziemy do tesciow.Ale poniewaz drzwi w kuchni nie ma (sa wyjete) wiec jak znalazl mozna ja zamontowac we framudze drzwi:
NAJTANIEJ !! HUŚTAWKA -SŁOŃ HUŚTAWKI MODUŁOWE (867827014) - Aukcje internetowe Allegro

Ja nie wiem,ona juz wszystko ma-czy wy tez tak macie ze nie macie juz co kupowac waszym maluchom?(nie liczac zabawek ktiorych nie chcemy).Nawet jej kasa na koncie praktycznie od chrzcin nie ruszona-kupilismy za nia tylko wozek i fotelik samochodowy:-D

Moja Zoska chodzi po domu w skarpetach z ABS lub zupełnie boso, tak najlepiej lubi. Buty na dwór mamy takie miekkie kozaczkie, ale one tylko są po to zeby jej było ciepło w nogi. Jak zacznie chodzić pewnie bedzie latała w Bartkach bo moja przyjaciółka pracuje w tej firmie i juz obiecała zebym sie o buty dla Zośki nie martwieła.

Sara coś w tym jest ze problem co kupić na roczek, nasz ma już rowerek, huśtawkę, książeczki, pchacze, jeździki... teraz chyba tylko klocki kupimy i smochody, bo tego nie ma :tak:

my pewnie pójdziemy w klocki duplo - Miki kradnie klocki dużego, a najczęściej podkrada ludziki ... i śmiesznie wygląda jak ukradnie to buch głowę ludzika do buzi, tak że tylko nogi wystają i ucieka przed wściekającym się Kubą.:happy2:

reklama
Do góry