reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Wiecie dziewczyny im poźniej tym gorzej się zdecydować, jak już się wyjdzie z pieluch, poczuje znów trochę wolności, dzieć staje się bardziej samodzielny, mamy coraz więcej czasu dla siebie to naprawde nie chce pchac znów w pieluchy, nieprzespane noce , dlatego lepiej sie decydować od razu, owszem bedzie ciężko, ale poźniej to owocuje. U mnie jest 13 lat różnicy miedzy dziećmi i to jest za dużo, ale cóz tak mi się ułozyło zycie.

reklama
ivaz - to prawda.. mój kolega "wpadł" z dziewczyną jak mieli po 18 lat, szybko ślub, ale jakoś im się udało wszystko - szkoły pokończyć, mają bardzo dobre prace, teraz córka jest jakoś chyba w 1 klasie gimnazjum, oni dalej sa młodzi - po 32 lata, niby chcieli mieć jeszcze jedno dziecko, ale jest im się teraz baaaardzo ciężko zdecydować, z dzieckiem teraz jak z równym rozmawiają, są bardziej jak kumple, niż rodzice, mają super stosunki, raczej niewiele problemów wychowawczych i ciężko wracać do pieluch

A ja 3 dzieci to bym chciała minimum :rofl2::rofl2: wcześnie zaczęłam więc mam jeszcze sporo czasu na realizację tego planu :-D:-D, mam nadzieję, że mi się nie odmieni po 2 dziecku :-D:-D

zgadzam się z Wami, chciałabym jak najszybciej drugie dziecko dlatego że pierwsze i tak nie daje mi spać w nocy, więc odwaliłabym te pieluchy i nocki zarazem, a i nie musiałabym magazynować za małych ciuszków tylko poszłyby w ruch a potem sprzedać albo rozdać :-) łóżeczka już mam dwa bo drugie było gratisem jak kupowaliśmy mebelki do pokoiku :-D drugi powód to że jak zn jade fajną pracę to się szybko nie zdecyduję na dziecko, więc póki jestem na wychowawczym - to naj;epszy moment!! :tak:

Oj dziewczyny ja przyznam ze zawsze marzylam o duzej rodzinie -trojka minimum i tez wczesnie zaczelam wiec wszytsko jest mozlwie, ale.... szczerze to nie wydaje mi sie zebym kiedys mogla sobie na to pozwolic finansowo. Niestety moj przyszly zawod choc mysle ze jeden z piekniejszych na swiecie czyli położna (jakby ktos nie pamietal:cool2:) to jednak kokosow nie przyniesie. A na rodzine tez nie mam co liczyc, tzn chodzi mi o to ze jakies mieszkanie, auto itd to na wszytsko sami z mezem musimy ciułać. Nawet glupiej działeczki nie mamy nic ja jak teraz pomysle o tym krdeycie na 30lat to zaczynam myslec nad sensem jakiejkowliek rodziny- w sensie ze jaka to ogromna odpowiedzialnosc! Bo to ze gadam ze Majka daje w kosc i nie chce innych dzieci to tak w chwilach słabosci albo raczej zeby wytlumaczyc sobie ze na inne dzieci nas stac nie bedzie co szczerze mnie baardzo smuci:-(

Dzieci (wg wrozki :-D) bede miala dwoje;-)i nie odrzucam tej opcji,ale jeszcze nie teraz to drugie:-p

Teraz troche o zakupach:

Najpierw Julitkowe zakupy z lumpka
-2 spodniczki sprzed tygodnia oraz tunika w paski i azurowy sweterek z tego poniedzialku.Takze torebusia hello kitty-Julita wyglada super w tych ciuszkach:tak:Zalaczam 2 foty bo w wersji z lampa blyskowa i bez sa zupelnie inne kolory!A takze sukienka w grochy na Swieta:tak:

Zakupy ze sklepu-klocki-ksiazeczki obrazkowe,seria warzywa,owoce,zwierzeta itp. oraz bajeczki dla maluchow

zakupy z allegro
-poza pianinkiem u timura kupilismy tez:
INTERAKTYWNY SAMOCHÓD + BATERIE GRATIS 4,90 zł. (820165368) - Aukcje internetowe Allegro

oraz

STRZELAJĄCE TRWAŁE BAŃKI - WIDZIAŁEŚ TEN HIT (820162499) - Aukcje internetowe Allegro

Nie pytajcie mnie o te banki-nie wiem co to za dziwo ale za te cene postanowilismy "zaryzykowac":-D

oraz 2 opaski (w tym ta w groszki do sukienki:tak:) ktore wklejala wczesniej Gosia:
ARTKU OPASKI KOKARDKI hit ALLEGRO 6 opaska GRATIS! (808260460) - Aukcje internetowe Allegro

Załączniki

• klocki 1.JPG
    klocki 1.JPG
    39,6 KB · Wyświetleń: 30
  • klocki2.JPG
    klocki2.JPG
    28,3 KB · Wyświetleń: 30
  • bajki.JPG
    bajki.JPG
    38,2 KB · Wyświetleń: 30
  • swieta.JPG
    swieta.JPG
    41,7 KB · Wyświetleń: 25
Gosia jesteś położną?Dla mnie to tez najpiekniejszy zawód.Niestety zrezygnowałam ze szkoły gdy został mi rok .Szkoda bo nawet a małe pieniadze chciałabym pracowac w szpitalu.

Iwona a nie ma opcji żebyś dokończyła ten ostatni rok i skończyła studia?

Gosiu nasze sytuacje są podobne. JA też na rodzinę nie mam co liczyć, ale wiesz, wierzę, że nam się jakoś uda. Że pobudujemy dom i staniemy na nogi i tą 3 dzieci to będziemy mieli za co wychować.;-)

reklama
Sara - super zakupy!! ta tunika jak dla dorosłej i ta torebka :-D
Gosia - my też musimy wszystko sami, no może oprócz działki - dostaliśmy od moich rodziców kawałek działki niedawno, a tak to na wszystko pracujemy sami - samochód na kredyt, kuchnia też na kredyt była - na szczęście już spłacona, a dom też będzie na kredyt kiedyś, mnie to nie przeraża, bo zeby coś mieć to czasem trzeba kombinować, a odkładanie kasy zamiast spłacania raty jest bez sensu bo człowiek wtedy nic nie ma :sorry:
a kiedy będziesz położną? podziwiam :-)

Do góry