reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Wiecie dziewczyny im poźniej tym gorzej się zdecydować, jak już się wyjdzie z pieluch, poczuje znów trochę wolności, dzieć staje się bardziej samodzielny, mamy coraz więcej czasu dla siebie to naprawde nie chce pchac znów w pieluchy, nieprzespane noce , dlatego lepiej sie decydować od razu, owszem bedzie ciężko, ale poźniej to owocuje. U mnie jest 13 lat różnicy miedzy dziećmi i to jest za dużo, ale cóz tak mi się ułozyło zycie.

reklama
ivaz - to prawda.. mój kolega "wpadł" z dziewczyną jak mieli po 18 lat, szybko ślub, ale jakoś im się udało wszystko - szkoły pokończyć, mają bardzo dobre prace, teraz córka jest jakoś chyba w 1 klasie gimnazjum, oni dalej sa młodzi - po 32 lata, niby chcieli mieć jeszcze jedno dziecko, ale jest im się teraz baaaardzo ciężko zdecydować, z dzieckiem teraz jak z równym rozmawiają, są bardziej jak kumple, niż rodzice, mają super stosunki, raczej niewiele problemów wychowawczych i ciężko wracać do pieluch

A ja 3 dzieci to bym chciała minimum :rofl2::rofl2: wcześnie zaczęłam więc mam jeszcze sporo czasu na realizację tego planu :-D:-D, mam nadzieję, że mi się nie odmieni po 2 dziecku :-D:-D

zgadzam się z Wami, chciałabym jak najszybciej drugie dziecko dlatego że pierwsze i tak nie daje mi spać w nocy, więc odwaliłabym te pieluchy i nocki zarazem, a i nie musiałabym magazynować za małych ciuszków tylko poszłyby w ruch a potem sprzedać albo rozdać :-) łóżeczka już mam dwa bo drugie było gratisem jak kupowaliśmy mebelki do pokoiku :-D drugi powód to że jak zn jade fajną pracę to się szybko nie zdecyduję na dziecko, więc póki jestem na wychowawczym - to naj;epszy moment!! :tak:

Oj dziewczyny ja przyznam ze zawsze marzylam o duzej rodzinie -trojka minimum i tez wczesnie zaczelam wiec wszytsko jest mozlwie, ale.... szczerze to nie wydaje mi sie zebym kiedys mogla sobie na to pozwolic finansowo. Niestety moj przyszly zawod choc mysle ze jeden z piekniejszych na swiecie czyli położna (jakby ktos nie pamietal:cool2:) to jednak kokosow nie przyniesie. A na rodzine tez nie mam co liczyc, tzn chodzi mi o to ze jakies mieszkanie, auto itd to na wszytsko sami z mezem musimy ciułać. Nawet glupiej działeczki nie mamy nic ja jak teraz pomysle o tym krdeycie na 30lat to zaczynam myslec nad sensem jakiejkowliek rodziny- w sensie ze jaka to ogromna odpowiedzialnosc! Bo to ze gadam ze Majka daje w kosc i nie chce innych dzieci to tak w chwilach słabosci albo raczej zeby wytlumaczyc sobie ze na inne dzieci nas stac nie bedzie co szczerze mnie baardzo smuci:-(

Dzieci (wg wrozki :-D) bede miala dwoje;-)i nie odrzucam tej opcji,ale jeszcze nie teraz to drugie:-p

Teraz troche o zakupach:

Najpierw Julitkowe zakupy z lumpka
-2 spodniczki sprzed tygodnia oraz tunika w paski i azurowy sweterek z tego poniedzialku.Takze torebusia hello kitty-Julita wyglada super w tych ciuszkach:tak:Zalaczam 2 foty bo w wersji z lampa blyskowa i bez sa zupelnie inne kolory!A takze sukienka w grochy na Swieta:tak:

Zakupy ze sklepu-klocki-ksiazeczki obrazkowe,seria warzywa,owoce,zwierzeta itp. oraz bajeczki dla maluchow

zakupy z allegro
-poza pianinkiem u timura kupilismy tez:
INTERAKTYWNY SAMOCHÓD + BATERIE GRATIS 4,90 zł. (820165368) - Aukcje internetowe Allegro

oraz

STRZELAJĄCE TRWAŁE BAŃKI - WIDZIAŁEŚ TEN HIT (820162499) - Aukcje internetowe Allegro

Nie pytajcie mnie o te banki-nie wiem co to za dziwo ale za te cene postanowilismy "zaryzykowac":-D

oraz 2 opaski (w tym ta w groszki do sukienki:tak:) ktore wklejala wczesniej Gosia:
ARTKU OPASKI KOKARDKI hit ALLEGRO 6 opaska GRATIS! (808260460) - Aukcje internetowe Allegro

Załączniki

• klocki 1.JPG
    klocki 1.JPG
    39,6 KB · Wyświetleń: 35
  • klocki2.JPG
    klocki2.JPG
    28,3 KB · Wyświetleń: 35
  • bajki.JPG
    bajki.JPG
    38,2 KB · Wyświetleń: 37
  • swieta.JPG
    swieta.JPG
    41,7 KB · Wyświetleń: 29
Gosia jesteś położną?Dla mnie to tez najpiekniejszy zawód.Niestety zrezygnowałam ze szkoły gdy został mi rok .Szkoda bo nawet a małe pieniadze chciałabym pracowac w szpitalu.

Iwona a nie ma opcji żebyś dokończyła ten ostatni rok i skończyła studia?

Gosiu nasze sytuacje są podobne. JA też na rodzinę nie mam co liczyć, ale wiesz, wierzę, że nam się jakoś uda. Że pobudujemy dom i staniemy na nogi i tą 3 dzieci to będziemy mieli za co wychować.;-)

reklama
Sara - super zakupy!! ta tunika jak dla dorosłej i ta torebka :-D
Gosia - my też musimy wszystko sami, no może oprócz działki - dostaliśmy od moich rodziców kawałek działki niedawno, a tak to na wszystko pracujemy sami - samochód na kredyt, kuchnia też na kredyt była - na szczęście już spłacona, a dom też będzie na kredyt kiedyś, mnie to nie przeraża, bo zeby coś mieć to czasem trzeba kombinować, a odkładanie kasy zamiast spłacania raty jest bez sensu bo człowiek wtedy nic nie ma :sorry:
a kiedy będziesz położną? podziwiam :-)

Do góry