reklama
Iśku
Fanka BB :)
sara - ja mam to samo, jak bym cały czas spędzała na zabawach i naukach z małym to po pierwsze nic bym w domu nie zrobiła (a i tak mało robię), a po drugie mały nie umiałby się sam bawić i tylko by czekał że go będę zabawiać bajkę puszczam głównie rano-wtedy mogę śniadanie zrobić i zjeść, albo jak marudzi i juz nie mam na niego pomysłu to też puszczam, ale max jedną, dłużej i tak się nie skupia. Książeczki czytam też tylko jak marudzi i chcę go czymś zająć nie śpiewam, nie umiem ;P myślę ze jak pójdzie do przedszkola to tram go nauczą wierszyków i zabaw, ja już nic nie pamiętam ))
Ja tez nie czytam,bajki ogladamy razem - heh czy to mozna nazwac ogladaniem 5min popatrzy i ucieka.
Nie posiedzi minutki!!!!
Kiedys ktos wklejal linki z jakimis ksiazeczkami fajnym - taka seria ksiazeczek i musze poszukac na ktorej stronie to bylo-chyba ze ktos mi jeszcze raz podrzucibo znajomy leci do PL 3listopada i tak pomyslalam ze moze bym zamowila na allegro a on by mi przywiozl.
Kazal sie zastanowic dobrze czy czegos z PL nie potrzebujeteraz jak mamy dziecko to sie kazdy pyta "potrzebujesz czegos dla malego"
Ola nie zle te Twoje panny,)
Nie posiedzi minutki!!!!
Kiedys ktos wklejal linki z jakimis ksiazeczkami fajnym - taka seria ksiazeczek i musze poszukac na ktorej stronie to bylo-chyba ze ktos mi jeszcze raz podrzucibo znajomy leci do PL 3listopada i tak pomyslalam ze moze bym zamowila na allegro a on by mi przywiozl.
Kazal sie zastanowic dobrze czy czegos z PL nie potrzebujeteraz jak mamy dziecko to sie kazdy pyta "potrzebujesz czegos dla malego"
I
ivaz
Gość
Ja tez nie czytam,bajki ogladamy razem - heh czy to mozna nazwac ogladaniem 5min popatrzy i ucieka.
Nie posiedzi minutki!!!!
Ewelcia czy o te o te książeczki ci chodzi, ja kiedyś wklejałam???Ciało. Obrazki dla maluchów - Firma Księgarska Jacek Olesiejuk sp. z o.o.
I
ivaz
Gość
a tu jeszcze stronka www z opiniami nt tych książeczek Jacek i Krzyszto Olesiejuk Książeczki z serii Obrazki dla Maluchów. Rózne rodzaje. - informacje i opinie użytkowników - bangla.pl
I
ivaz
Gość
ja mam i sa świetne, piękne kolory i obrazki, przyciągają uwagę dziecka, napewno bedą bardzo pomocne w nauce pierwszych słów, teraz Zosia ogląda je z dużym zaciekawieniem
Justyna337
ja śpiewam choć nie umiem mała jak marudzi to "gdzie się podziały tamte prywatki" potrafią zdziałać cuda;-) działa też pszczólka maja - i tyle z dziecinnych piosenek. reszta to te które lecą w radiu - jak slów nie pamietam to wymyślam...i nie uważam żeby to była straa czasu - tak samo z czytaniem śpiewanie odwraca jej uwagę - i np przy zakładaniu pieluchy przestaje się denerwować. bajki czytam takie jak Modro - zresztą jak się Zuzia urodziała to zaraz zaczęłam. Właśnie ptasie radio zrobiło furorę - bo tam treba się powygłupiać modelować głos itd - a dla mnie to trening do pracy nie zapomnę jak mam mówić. i zuzia ue się sama bawićtakże Iśku - to nie jest tak, że jak zytasz to nie masz czssu zrobić nic innego... Co do tv - tokiedyś się wściekałam jak był włączony - ja słucham radia - bo mała się lampiła bez pzerwy. ale odkąd zluzowałam to tv jest przez chwilę włączony jak m jest w domu i już Zuzi nie interesuje;-) Bajek żadnych nie było - kiedyś jak była malutka to leciał benjamin blumsien - przypadek - i mała się rozpłakała jak się skończył
reklama
Justyna337
a propos bajek - szukam jakiś fajnych tradycyjnych bajek do słuchania. ja sama miałam ich kilkadziesiąt na czarnych płytach i je uwielbiałam, chciałabym dać takie same Zuzi, widziałyście jakieś fajne?