reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Mnie sie spodbalo to:

modro, ja karmę dla psiura na telekarmie i dwóz gratis :-D
ps. a czym karmisz??

az sie zastanowilam o co chodzi z tym karmieniem,piersia czy jak?:-D:-D:-D

reklama
Mnie sie spodbalo to:

modro, ja karmę dla psiura na telekarmie i dwóz gratis :-D
ps. a czym karmisz??

az sie zastanowilam o co chodzi z tym karmieniem,piersia czy jak?:-D:-D:-D
nie no masakra nie wyrabiam,
zyg03.gif

Ostatnio doszłam do wniosku, że nowych ubranek dla dziecka to się w ogóle nie opłaca kupować, chyba, że ktoś planuje drugie dziecko, ale w moim przypadku, gdzie ja już warsztat do robienia dzieci schowałam na strych, lepiej kupić używane w bardzo dobrym stanie. Jakiś czas temu kupiłam małej komplet w mathercare body + spodnie ogrodniczki za 80zł, Zośka go miała kilka razy na sobie i wyrosła, sprzedałam go na allegro za 25zł, a jak kupuje używane takie rzeczy to sprzedaje je w sumie za te same pieniądze co kupuje, a różnicy nie ma żadnej czy to ze sklepu czy używane, Zośce też wszystko jedno.
Acha staram sie kupować firmowe rzeczy bo potem dużo łatwiej je sprzedać. Ostatnio jak sprzedawałam ciuszki to zostały mi przede wszystkim ciuszki zakupione w smyku, a nexty, gemboree, H&My się sprzedały, a najlepiej idą ciuszki nexta
Dlatego żałuje, ze nie znam fajnego lumpka, ale za to jestem zapalona allegrowiczką

Widzę, że od wczoraj fajne pogaduchy:)
Ja muszę przyznać, że dla Ani to bardzo rzadko coś kupuję z ubranek. Siostra męża ma córkę i ona dostaje multum ubrań od rodzinki swojego męża ze Stanów. Muszę przyznać, że niektóre ciuszki po Patrycji dostałyśmy jeszcze z metką, bo nie zdążyła ich założyć. Kiedyś policzyłam ile Anusia ma sukienek i wyszło mi 56szt:szok: Teraz przestałam już liczyć, ale dawno już ta liczba została przekroczona... Ja kupuję Anulce jakieś skarpetki, rajstopki, body, czasem coś zobaczę fajnego i kupię no bo głupio żeby nawet nie kupić nic dla swojego maleństwa.
Jeśli chodzi o allegro to kupuję przeważnie rzeczy dla mojego Kamila a najczęściej to ciuchy sportowe - ostatnio znowu kupił sobie 3pary getrów do piłki nożnej. Dla siebie to tylko tutaj kupuję znowu większość akcesoriów do ciast - papilotki do mufinek, pisaki do ciast itp.
A jeśli chodzi o zakupy w "międzynarodowym" to jak zaczęłam podczytywać jakie cudeńka kupuje Sara to od tej pory też zaglądam do lumpków. Ostatnio kupiła świetne ocieplane spodnie dla Kamila czarne z takimi jaśniejszymi wstawkami, drugie też ocieplane w kolorze khaki (będzie miał w czym szaleć na sankach), do tego ciemnooliwkowe sztruksy i grafitowe jeansy i wydałam na to ... 32zł:shocked2::shocked2::shocked2: Sobie też parę dni temu kupiłam 2pary jeansów i eleganckie czarne spodnie (jeszcze z metką) i za to zapłaciłam 28zł. Moje rzeczy zawiozłam do mamy żeby poskracać, ale jak będę mieć chwilkę (i będę w domu) to wrzucę zdjęcia ciuchów które kupiłam Kamilowi.

tutaj niestety nie ma "miedzynarodowych", ale jak jestem w Polsce to zawsze sobie odbijam i wtedy obowiazkowo wybieram sie tam na zakupy:tak:

a dzis mialam szczescie i znalazlam przed sklepem 20 euro. od razu je wydalam i kupilam Karolince takiego slimaka:
SALON FISHER PRICE Ślimak Smakosz Klocków WAWA (763686059) - Aukcje internetowe Allegro

a w Polsce przyszla dzis paczka z zabawkami, ktore wylicytowalam na allegro:
gąsienica
LEAP FROG GASIENICA DZWIEKOWA STONOGA ALFABET (766411838) - Aukcje internetowe Allegro
bębenek
interaktywny BĘBENEK WALEC gra i świeci ELC (778022161) - Aukcje internetowe Allegro
wieża
GRAJĄCA ŚWIECĄCA PIRAMIDKA (778252121) - Aukcje internetowe Allegro

juz widzialam wszystko na skypie i wszystko jest super, beda na nas czekac do grudnia w Polsce:))

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry